ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΟΓΟΥ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Μοίρασε το

Η απόφαση του πειθαρχικού της ΕΣΗΕΑ να διαγράψει δημοσιογράφους δεν είναι μόνο ένα ακόμα κρούσμα Σταλινικής λογικής που διέπει την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αλλά συνάμα και γελοία. Σαράντα χρόνια «εφημεριδάς», τα οκτώ από τα οποία πρόεδρος της Ενωσης Επαρχιακού Τύπου (που επίσης διαθέτει Πειθαρχικό…) 4 χρόνια εκτελεστικός πρόεδρος της Ενωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων και ενεργός τα τελευταία χρόνια στα σόσιαλ μίντια όχι μόνο δεν ξανά είδα τέτοιο πράγμα, αλλά ούτε το είχα διανοηθεί!… Αντί το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων να παλεύει για την ελευθερία του λόγου, ακόμα και εκείνων που έχουν αντίθετη άποψη και από το ίδιο, διαγράφει στην ουσία την έκφραση άποψης, επειδή δεν είναι αρεστή με την αριστερίστικη λογική της πλειοψηφίας…

[quote text_size=”small”]

Οι Συριζανέλ δείχνουν φανερά πλέον ότι όχι μόνο έχουν αλλεργία στην αντίθετη άποψη, όχι μόνο δεν θέλουν να ακούγεται, δεν θέλουν και να υπάρχει…

[/quote]

Οι σταλινίσκοι της δημοσιογραφίας και της εξουσίας, διασύρουν, διαγράφουν και αν είναι δυνατόν εξαφανίζουν όσους είναι απέναντι τους. Όπως ο «πατερούλης» εξαφάνιζε ακόμα και από τις φωτογραφίες τους ανεπιθύμητους… Είναι ντροπή γι’ αυτούς που το διέπραξαν. Το «νοσταλγικό φρούτο» των Συριζανέλ μπορεί να κάνει τα πάντα, να εμφανίσει το μαύρο άσπρο, να περάσει ακόμα και σε ακραίες πρακτικές… Τα αρμόδια όργανα του «σωματείου» δεν αντέδρασαν όταν πολιτικοί απείλησαν δημόσια δημοσιογράφους, όταν γενικοί γραμματείς απαγόρευαν την μετάδοση ειδήσεων. Ανέχτηκαν και εξέθρεψαν ένα πρωτόγνωρο καθεστώς. Συνεργάστηκαν αρμονικά για να επιβληθεί η σιωπή. Συμμετείχαν σε μια απαράδεκτη εκστρατεία φίμωσης.

[quote text_size=”small”]

Οι Συριζανέλ και οι εγκάθετοι δημοσιογράφοι της εξουσίας τους, θέλουν να καθορίζουν οι ίδιοι τι είναι αντικειμενική ενημέρωση και τι πρέπει να ακούει, να βλέπει και να διαβάζει όποιος θέλει να ενημερωθεί…

[/quote]

Η λογοκρισία πλέον αποτελεί επίσημη κυβερνητική θέση, εκφράζεται από επίσημους φορείς, πέρασε και στην Δικαιοσύνη που λειτουργοί της κάνουν μηνύσεις σε «αντιφρονούντες».. Ζούμε φανερά πλέον, κάτω από συνθήκες κοινοβουλευτικής δικτατορίας, και χρειάζεται οι «υγιείς» δημοσιογράφοι που απέμειναν να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να αντιδράσουμε οργανωμένα.

Η Δημοκρατία βρίσκεται σε διωγμό στην χώρα που την γέννησε. Και μάλιστα από ανθρώπους που παρουσιάζονται για χρόνια ως οι διαπρύσιοι υπερασπιστές της. Η χώρα κυλά αργά και υποχθόνια σε καθεστώς φτιασιδωμένου σταλινισμού που προσπαθεί να ελέγξει βασικούς θεσμούς της ελεύθερης σκέψης και της Δημοκρατίας. Το μόρφωμα των Συριζανέλ, ένα «κτηνώδες συνονθύλευμα» ιδεοληπτικών που επινοούν εχθρούς για να νέμονται και να καρπούνται το κράτος, είναι γελοίο αλλά αυτοί μπορούν εύκολα να γίνουν επικίνδυνοι αν συνεχίζουμε να αμελούμε τη δική μας παρέμβαση.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

Με τίτλο “ΟΙ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ”, ο Φάνης Ζουρόπουλος, ως εκτελεστικός πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων υπογράφει την παρακάτω ανακοίνωση:

Η Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων καταδικάζει απερίφραστα την διαγραφή Ελλήνων δημοσιογράφων από το Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών για λόγους που αφορούν στην από μέρους τους έκφραση γνώμης.

Ως σύμβουλος του Συμβουλίου της Ευρώπης σε θέματα ελευθερίας του Τύπου και έκφρασης, η ΕΕΔ θεωρεί ότι παραβιάζονται κατάφωρα τα δικαιώματα αυτά, γεγονός που εκθέτει ανεπανόρθωτα και την επίσημη Ελλάδα.

Υπενθυμίζουμε ότι η Ελλάδα, όπως και άλλες χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει υπογράψει και έχει αποδεχθεί την Σύμβαση Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, του Συμβουλίου της Ευρώπης και του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στο άρθρο 10 της οποίας αναφέρεται ρητά:

1.Παν πρόσωπον έχει δικαίωμα εις την ελευθερίαν εκφράσεως. Το δικαίωμα τούτο περιλαμβάνει την ελευθερίαν γνώμης, ως και την ελευθερίαν λήψεως ή μεταδόσεως πληροφοριών ή ιδεών, άνευ επεμβάσεως δημοσίων αρχών και ασχέτως συνόρων. Το παρόν άρθρον δεν κωλύει τα Κράτη από τού να υποβάλωσι τας επιχειρήσεις ραδιοφωνίας, κινηματογράφου ή τηλεοράσεως εις κανονισμούς εκδόσεως αδειών λειτουργίας.

2.Η άσκησις των ελευθεριών τούτων, συνεπαγομένων καθήκοντα και ευθύνας, δύναται να υπαχθή εις ωρισμένας διατυπώσεις, όρους, περιορισμούς ή κυρώσεις προβλεπόμενους υπό του νόμου και αποτελούντας αναγκαία μέτρα εν δημοκρατική κοινωνία δια την εθνικήν ασφάλειαν, την εδαφικήν ακεραιότητα ή δημοσίαν ασφάλειαν, την προάσπισιν της τάξεως και πρόληψιν του εγκλήματος, την προστασίαν της υγείας ή της ηθικής, την προστασίαν της υπολήψεως ή των δικαιωμάτων των τρίτων, την παρεμπόδισιν της κοινολογήσεως εμπιστευτικών πληροφοριών ή την διασφάλισιν του κύρους και της αμεροληψίας της δικαστικής εξουσίας.

Με βάση τα παραπάνω, η ΕΕΔ θα ενημερώσει αρμοδίως το Συμβούλιο της Ευρώπης και θα στηρίξει οποιαδήποτε προσφυγή ήθελαν αναλάβουν οι διαγραφέντες δημοσιογράφοι.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου