ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ENTREPRENEURS

Μοίρασε το

Οι entrepreneurs* είναι πολύ ιδιαίτεροι άνθρωποι: ενθουσιώδεις, υπολογίζουν πολύ στην έμπνευση, έχουν τρομερή πίστη ότι θα πετύχουν, επενδύουν στη δημιουργία διασυνδέσεων και επαφών πιστεύοντας ότι είναι καλό και για τα δύο μέρη, αγαπάνε τη δουλειά τους, βλέπουν μακριά, πέφτουν και ξανασηκώνονται, είναι πρωτοπόροι και ανοιχτόμυαλοι…

Πιστεύω ότι οι Έλληνες είμαστε γεννημένοι entrepreneurs. Πέρα από τις συνθήκες ή μάλλον παρά τις συνθήκες το πιστεύω ακράδαντα. Αγαπάμε, οραματιζόμαστε, έχουμε πρωτοποριακές ιδέες, τις υποστηρίζουμε μέχρι τέλους, ξέρουμε από μικροί να δημιουργούμε κοινωνικά δίκτυα με νόημα, προσέχουμε αλλά δε φοβόμαστε, εργαζόμαστε σκληρά και μας αρέσει να αναγνωρίζεται η αξία μας και να βρίσκουμε λύσεις σε προβλήματα. Ο πρώτος Έλληνας entrepreneur λεγόταν Οδυσσέας. Τελευταίος/α δε νομίζω ότι θα υπάρξει ποτέ, είναι στο αίμα αυτό.

Αν δεν έχετε δουλειά προτείνω να σκεφθείτε σαν πραγματικοί entrepreneurs. ..Ψάξτε μέσα σας, αναρωτηθείτε, ρωτήστε να μάθετε τι σας κάνει αυθεντικά ξεχωριστούς από τους υπόλοιπους, κατανοήστε το, νιώστε το, επικοινωνήστε το και θα γίνει.

Αν οι δουλειές δεν πάνε καλά και είστε ελεύθεροι επαγγελματίες, γιατί να μην κάνετε ακριβώς το ίδιο..; Σκεφθείτε αντισυμβατικά, κάποιοι σας χρειάζονται. Ακριβώς εσάς και κανέναν άλλον.

Entrepreneurial πνεύμα: είναι η πραγματική μας φύση, ας την ξαναθυμηθούμε και ας τη φροντίσουμε συστηματικά!

Μέχρι την άλλη εβδομάδα να φροντίζετε την καριέρα σας.

*Προσπαθώ να χρησιμοποιώ σπάνια αγγλικά στα κείμενά μου, κυρίως επειδή λατρεύω τη γλώσσα μας. Επειδή όμως όλες οι γλώσσες έχουν την αξία τους και την ομορφιά τους αναγνωρίζω ότι κάποιες λέξεις στα αγγλικά απλώς δε βρίσκουν ακριβή μετάφραση στα ελληνικά. Χάνουν το νόημα τους. Μια από αυτές είναι η λέξη entrepreneur. Μπορώ μόνο περιγραφικά να την περιγράψω: αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας/επαγγελματίας που προσπαθεί να χτίσει μια μοναδικά ξεχωριστή ιδέα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου