ΔΙΕΜΕΡΙΣΑΝΤΟ ΤΑ ΙΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΕΑΥΤΟΙΣ

Μοίρασε το

Η πρωτοφανής θρασύτατη  ληστεία στο Μουσείο Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαίας Ολυμπίας δυο τινά μπορεί να σημαίνουν.

Η κάποιοι νομίζουν ότι η Ελλάδα είναι ξέφραγο αμπέλι και ό,τι ώρα γουστάρουν μπορούν να πάρουν ένα πολύτιμο κομμάτι της, ή κάποιες σκοτεινές δυνάμεις προσπαθούν να τη σβήσουν από το χάρτη αφαιρώντας της τα αποδεικτικά της μακραίωνης ιστορίας της, στοιχεία. Μπορεί να σημαίνουν και τα δύο ταυτόχρονα. Γύπες και κοράκια έχουν στηθεί εδώ και καιρό έξω από την πόρτα μας και περιμένουν. Δεν υπάρχουν πια αφύλακτες κερκόπορτες. Κάποιοι ανοίγουν από μέσα. Χωρίς περίσκεψιν , χωρίς λύπην χωρίς αιδώ…».

Οι Έλληνες «συνωστίζονταν» στην προκυμαία της Σμύρνης το ’22 ,- συνωστίζονταν για να οδηγηθούν στη σταύρωση, – η Ελλάδα δεν ήταν ένα έθνος, αλλά ένα μόρφωμα που έφτιαξαν οι ξένες δυνάμεις στα Βαλκάνια το 1821, οι Σουλιώτες δεν είχαν ελληνική εθνική συνείδηση, ήταν πρωτόγονες φυλές… Πόσες λεηλασίες στην ιστορία μας έγιναν αλήθεια, τα τελευταία χρόνια; Όλοι αυτοί οι πατριδοκτόνοι, εθελουσίως απάτριδες, μελανοχίτωνες,  πιόνια  ξένων συμφερόντων, είχαν απέναντί τους  μόνο ένα Μίκη Θεοδωράκη που φώναζε και δεν τους άφηνε σε χλωρό κλαρί. Τώρα πιαμ οι περισσότεροι ξέρουν.

Η ληστεία της πατρίδας ωστόσο συνεχίζεται. Και η χώρα μας οδηγείται σε σταύρωση, λίγα μέτρα της μένουν για να φτάσει στον «κρανίου τόπον».

Ο υπουργός Πολιτισμού έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του πρωθυπουργού. Προς τιμήν του. Προς ποια τιμή όμως πούλησε την αξιοπρέπειά του, όταν υπερηφανευόταν ότι μείωσε κατά 30% τα κονδύλια για τον Πολιτισμό;  Για να εξοικονομηθούν χρήματα  για να πληρώσουμε το χρέος. Ποιο χρέος; Προς ποιους;  Από το πρωί στα ραδιόφωνα βγαίνουν οι πολίτες και προτείνουν τα μουσεία να φυλάει ο στρατός μας. Προσωπικά συμφωνώ. Δεν γίνεται σ’ αυτούς τους καιρούς που ζούμε, σε μια ακήρυχτη χούντα, να φυλάνε την Ολυμπία μια έφορος και δυο φύλακες άοπλοι. Και όχι, ο στρατός δεν είναι μαζί τους. Μαζί μας είναι , είμαστε όλοι ένα, ένας λαός ρημαγμένος, που κάποια στιγμή θα τους πάρει στο κυνήγι και θα τους πετάξει έξω από τη πατρίδα μας. Η στιγμή έφτασε. Κι αυτό αποδείχτηκε την περασμένη Κυριακή στην πλατεία Συντάγματος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου