ΔΙΛΗΜΜΑ; ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Μοίρασε το

Προραμματικού χαρακτήρα παρέμβαση του Γιάννη Δραγασάκη (επικεφαλής της Επιτροπής Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ) που επεσήμανε πως ο ΣΥΡΙΖΑ αν κερδίσει την Κυβέρνηση μπορεί να οδηγήσει την χώρα σε έξοδο από την κρίση.

Ο κ. Δραγασάκης που μίλησε σε εκδήλωση της κίνησης «ΠΡΑΤΤΩ» , άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής στον λαό, αν μία κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ φτάσει σε αδιέξοδο κατά τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Προγράμματος εμφανίστηκε αισιόδοξος πως ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο μπορεί να καταφέρει να κερδίσει την εξουσία, αλλά και να βγάλει τη χώρα από την κρίση. «Έλαχε σε εμάς να κόψουμε το νήμα πρώτοι, να κηρύξουμε το τέλος της κρίσης και να ανοίξουμε νέους δρόμους. Αν πετύχουμε, θα υπάρξει σίγουρα ντόμινο θετικών εξελίξεων», επισήμανε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, ενώ αναφερόμενος στη στάση που θα τηρήσει μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αν συναντήσει «τοίχο» στους δανειστές, ο Γιάννης Δραγασάκης απάντησε σιβυλλικά με τη φράση «ό,τι χρειάζεται». «Θα το κάνουμε, με τον τρόπο που ξέρουμε, με το δημοκρατικό τρόπο δηλαδή. Αν βρεθούμε σε δίλημμα (σ.σ. δηλαδή σε αδιέξοδο στις συζητήσεις με τους δανειστές), το δρόμο τον ξέρουμε, θα απευθυνθούμε στο λαό», συνέχισε ο Γιάννης Δραγασάκης.

Οξύς στις παρατηρήσεις του ήταν και ο επικεφαλής της κίνησης «Πράττω», Νίκος Κοτζιάς, που διοργάνωσε και συζήτηση. Ο κ. Κοτζιάς περιέγραψε με… γλαφυρό τρόπο τη σημερινή πολιτική και οικονομική κατάσταση, παραλληλίζοντάς την με ένα σπίτι που ενώ έχει πάρει φωτιά και σε 10 λεπτά όλα θα έχουν καεί, οι ένοικοί του αμφιβάλλουν για το αν θα πρέπει να κατέβουν από τη σκάλα, φοβούμενοι μήπως σπάσουν τα πόδια τους κατά την κάθοδο. Κατά τα λοιπά, ο Νίκος Κοτζιάς ζήτησε ενότητα –στηριγμένη σε βάσεις- της Αριστεράς, ενώ έκανε λόγο για συγκεκριμένα μέρη της Αριστεράς «που συνεχίζουν να λειτουργούν ως γραφειοκρατικοί μηχανισμοί».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου