ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΕΞ ΟΥΡΑΝΟΥ

Μοίρασε το

Όταν πριν μερικά χρόνια στην Ελλάδα οι γονείς έψαχναν να βρουν πως μπαίνουν οι πιτσιρικάδες στο Facebook χωρίς να έχουν μονάδες ή πακέτο σύνδεσης στο ίντερνετ μέσω κινητού, εκείνοι χαμογελούσαν εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι οι μεγαλύτεροι δεν ήξεραν το “κόλπο” του zero facebook. Επρόκειτο περί μιας “προσφοράς” του Facebook κατόπιν συμφωνίας με τις εταιρίες που ουσιαστικά χωρίς να έχεις ίντερνετ, μπορούσες να μπεις σε μια “compact” μορφή του Facebook. Η εποχή που το Facebook φερόταν ως πάροχος ίντερνετ για τον εαυτό του είχε ξεκινήσει.

Και προς τα εκεί πάει η δουλειά. Ο δαιμόνιος Mark έχει σκεφτεί να αλλάξει τη λογική. Δεν θα πρέπει κάποιος να έχει πρόσβαση στο ίντερνετ για να έχει πρόσβαση στο Facebook, αλλά το αντίστροφο. Έχοντας κάποιος πρόσβαση στο Facebook, θα έχει πρόσβαση στο ίντερνετ έστω και μέσα από αυτό.

Αυτές τις μέρες το Facebook τεστάρει το “Aquila”, ένα drone “αεροπλανάκι” με μέγεθος λίγο μεγαλύτερο από ένα Boeing 737, αλλά πολύ πολύ ελαφρύτερο, το οποίο σκοπεύει να μοιράσει ίντερνετ (και πρόσβαση στο Facebook) σε περιοχές που δεν μπορούν να έχουν υποδομές διαδικτύου. To bodly go where no internet has gone before, για να δανειστούμε και λίγο … Star Trek.

Όσο και αν σας κάνει εντύπωση υπάρχουν πολλές περιοχές στον πλανήτη που δεν έχουν πρόσβαση σε τηλέφωνο, σε ηλεκτρικό ρεύμα, σε νερό. Θα έχουν σύντομα όμως Facebook για να ποστάρουν selfies και άλλες ομορφιές, πιθανώς και κάνα ποίημα copy-paste της Κικής Δημουλά.

Το αεροπλανάκι τρέφεται με ήλιο και σύντομα θα σας εξηγήσουμε και με ποιο τρόπο σχεδιάζει ο Mark να αντιμετωπίσει και το ζήτημα της έλλειψης ηλεκτρικής ενέργειας στο έδαφος.

Οι τεχνικοί λένε ότι οι δοκιμές ακόμα βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο, όμως το γεγονός ότι αυτές τις μέρες με δικές του αναρτήσεις ο Zuckerberg διαρρέει τα νέα, δείχνει ότι μάλλον η υλοποίηση βρίσκεται πολύ πιο κοντά από όσο επισήμως λένε οι τεχνικοί.

Θα αναμένουμε νεότερα λοιπόν.

Πηγή: livescience.com.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου