ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΓΙΑ ΤΑ WINDOWS 10

Μοίρασε το

Σήμερα λήγει τυπικά η προθεσμία που έχει θέσει η Microsoft για όσους θέλουν να αναβαθμίσουν τα λειτουργικά τους συστήματα από Windows 7 και άνω, σε Windows 10 δωρεάν. Οι επίσημες ανακοινώσεις που έχουν γίνει αναφέρουν ότι μετά την προθεσμία η διαδικασία θα γίνεται με αντίτιμο, ωστόσο δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι αυτό δεν θα ισχύσει. Αυτό όμως καλό είναι να μην σας κάνει να αναβάλετε την αναβάθμιση αν το έχετε αποφασίσει.

Την ίδια ώρα η κουβέντα στην παγκόσμια κοινότητα χρηστών συνεχίζεται σχετικά με τη σκοπιμότητα του να μεταβεί κανείς στα Windows 10. Και αυτή είναι μια κουβέντα που γίνεται κάθε φορά που η Microsoft ρίχνει στην αγορά νέο λειτουργικό. Με τα Windows XP να συνεχίζουν να αποτελούν για πολλούς την καλύτερη έκδοση μέχρι σήμερα, η διαμάχη έχει μεταφερθεί μεταξύ εκείνων που θέλουν να διατηρήσουν τα Windows 7 και εκείνων που συστήνουν τη μετάβαση στα 10.

Τα XP ήδη έχουν εξαντλήσει τη ζωή τους και ήδη στους οργανισμούς αποσύρονται κυρίως λόγω της παύσης υποστήριξής τους. Για τα Windows 7 η παύση έχει οριστεί για το 2020, οπότε δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιχειρηματολογούν υπέρ της διατήρησής τους, λέγοντας ότι έτσι και αλλιώς το 2020 με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα έχουν αποκτήσει άλλο μηχάνημα πιο σύγχρονο.

Ένας καλός, ρομαντικός όμως χρήστης ποτέ δεν αφήνει το αγαπημένο του μηχάνημα, τουλάχιστον όσο εκείνο συνεχίζει να κάνει ικανοποιητικά εκείνα που έκανε. Γι’ αυτό και παραμένουν ενεργά πολλά μηχανήματα με Windows XP τα οποία έτσι και αλλιώς δεν μπορούν να υποστηρίξουν νεότερο λειτουργικό.

Για τα Windows 8 δεν γίνεται καν λόγος, για τους περισσότερους πέρασαν και δεν … ακούμπησαν. Ομολογώ ότι είμαι από εκείνους που συνεχίζουν να λειτουργούν ένα Windows XP PC, έχοντας όμως παράλληλα ένα 7άρι το οποίο αναβάθμισα σε 10 όταν είδα ότι αυτά δεν είχαν καμία σχέση με τα 8.

Δεν θα εξηγήσω τους λόγους για τους οποίους κάποιος πρέπει να αναβαθμίσει το λειτουργικό του, θα πω μόνο ότι οπωσδήποτε θα πρέπει να το κάνει όταν αυτό παύει να υποστηρίζεται. Και βεβαίως όταν δεν έχει τη δυνατότητα να έχει και άλλο PC ή να συντηρεί τα αρχεία του σε κάποιον server κτλ. Και μιλάω για πραγματικά σημαντικά αρχεία (εδώ ο καθένας ας αξιολογήσει τι θεωρεί σημαντικό).

Για όσους έχουν πιθανώς απορία, η δική μου εμπειρία λέει ότι τα 10άρια είναι μια χαρά, σταθερά και με ωραίο περιβάλλον, θα τα έλεγα και λίγο πιο γρήγορα από τα 7 τα οποία σε full updated έκδοση κοντεύουν να ξεπεράσουν τα 100 GB σε χώρο που καταλαμβάνουν. Αλλά και αυτό μπορεί να αντικρουστεί ενδεχομένως από ορισμένους που έχουν “σκαλίσει” τα 7άρια.

Το καλύτερο επιχείρημα υπέρ της αλλαγής σε Windows 10 το διάβασα στο ExtremeTech : Τα 10 αξίζουν περισσότερο γι’ αυτά που διορθώνουν, γι’ αυτά που ξε-κάνουν, παρά γι’ αυτά που κάνουν. Και συμφωνώ απολύτως. Όσοι / όσες είχαν την εμπειρία των 8, θα καταλάβουν το νόημα του επιχειρήματος. Τα Windows 10 επαναφέρουν το λειτουργικό της Microsoft στο “περιβάλλον” που έχουν συνηθίσει οι χρήστες, από τους αρχάριους μέχρι τους προχωρημένους. Και για όσους αυτή η “δυσμορφία” των 8 τούς κράτησε μακριά από το να μεταβούν σε μια νέα έκδοση, τα 10άρια είναι η ευκαιρία τους να νιώσουν ότι προχωρούν και δεν μένουν πίσω.

Αν δεν έχετε λοιπόν κάποιον πολύ σοβαρό λόγο για τον οποίο δεν θέλετε να κάνετε την αναβάθμιση, καλό είναι να την κάνετε έστω και στο 90ό λεπτό. Για να μη νιώθετε το 2020 με το 7άρι σας, όπως νιώθουμε σήμερα πολλοί με το XP μας ! 😉

Πηγές : extremetech.com, zdnet.com

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου