Πύργος Βαβέλ το Facebook

Ο Κώστας Συλιγράδος καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το facebook είναι πύργος Βαβέλ. Και από τον τρόπο που γίνεται η χρήση του αποδεικνύεται η αδυναμία των Ελλήνων να συνεννοηθούν σε απλά καθημερινά πράγματα - πόσο μάλλον στα σοβαρά. new deal

Μοίρασε το

Ο Κώστας Συλιγράδος καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το facebook είναι πύργος Βαβέλ. Και από τον τρόπο που γίνεται η χρήση του αποδεικνύεται η αδυναμία των Ελλήνων να συνεννοηθούν σε απλά καθημερινά πράγματα – πόσο μάλλον στα σοβαρά.


“Σάτρα πάτρα ” που λέει ο λαός μάθαμε πριν μερικά χρόνια το Facebook και τη χρήση του. 

Άλλοι για ιντερνετικό καμάκι. Άλλοι για να βγάλουν τα εσώψυχα τους. Άλλοι για λόγους επίδειξης της μεγαλομανίας τους. Άλλοι για να φτιάξουν προφίλ. Και κάποιοι, περισσότερο σοβαροί, να προωθήσουν τις επιχειρήσεις τους στο πλαίσιο του marketing. Ή ακόμα και για να επικοινωνήσουν τα πολιτικά τους πιστεύω. Λόγοι βασικοί, όχι οι μόνοι… 

Γενικά, είναι, θα έλεγα, μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για όλους μας ώστε να αποκτήσουμε τα πέντε λεπτά δημοσιότητας που δικαιούμαστε. 

Είναι φτηνό, γρήγορο, εύκολο, εύχρηστο, και δεν προϋποθέτει απολογία σε κανένα για το αν θα δημοσιεύσεις την οποιαδήποτε γνώμη. Ή ακόμα κι αν εκθέσεις απόκρυφα μέρη του σώματος σου που θα θαυμάσουν κάποιοι άλλοι… 

Αποτελεί για πολλούς άλλωστε και ένα κανόνα ή τρόπο επιβεβαίωσης που όλοι λίγο πολλοί έχουμε ανάγκη. 

Γίνεται συχνά πεδίο αντιπαράθεσης με φόντο πολιτικό, εσωκομματικό, ποδοσφαιρικό. Αλλά και τόπος για έξυπνα βίντεο, ρητά, μαντινάδες. Μέχρι και καταγγελίες που θα ζήλευαν και επαγγελματίες ρεπόρτερ. 

Πύργος Βαβέλ το Facebook

Ας μου επιτρέψετε δύο γρήγορες παρατηρήσεις για τους χρήστες του facebook. 

Με αφορμή δύο πρόσφατες δημοσιεύσεις μου (μια φώτο με το γιο μου και μια που αφορούσε την περιβόητη πλέον παλιά φώτο του τίτλου της ΕΡΤ που έλεγε “ΔΕΜΕΝΑ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΣΕ ΠΕΙΡΑΙΑ ΡΑΦΗΝΑ ΠΕΝΤΕΛΗ) καθώς επίσης και ακόμα ένα περιστατικό που αφορούσε σχόλιο φίλου μου σε μια δημοσίευση άλλου συναδέλφου κατάλαβα δύο πράγματα που είναι αξία προβληματισμού όλων. 

1ον: Βλέπουμε φωτο και χωρίς να διαβάσουμε το σχετικό κείμενο καταλαβαίνουμε ό,τι θέλει ο καθένας. Όμως αυτό είναι απόλυτα άσχετο με το περιεχόμενο του δημοσιευμένου κειμένου. 

2ον: Όταν ο αναγνώστης θέλει να καταλάβει κάτι αυτό που θέλει ότι και να γράφεις, αυτός θα καταλάβει αυτό που θέλει και τον εξυπηρετεί. Οι περισσότεροι δε απλά πατάνε like επειδή εγώ ή κάποιος άλλος έγραψε κάτι, μηχανικά. 

Συμπέρασμα: Ένας λαός που δεν μπορεί να συνεννοηθεί σε απλά πράγματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πως περιμένουμε να συνεννοηθεί σε πιο σοβαρά θέματα. 

Συνεπαγωγή: Θλίψη για την παιδεία που κουβαλάμε, τον τρόπο που λειτουργούμε, και το πως αντιλαμβανόμαστε μια πραγματικότητα. 

Αποτέλεσμα: Πύργος Βαβέλ και φυσικά Μπάχαλο…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου