ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ!…Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Μοίρασε το

Τα κοντέινερ με τα εκρηκτικά στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς ήταν ένα «μικρό όπλο μαζικής καταστροφής», υποστήριξε ο  διευθυντής του Ελληνικού Κέντρου Ελέγχου Όπλων «ΕΚΕΟ»  κ. Θεόδωρος Λιόλιος, μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή του ΡΙΚ «Από Μέρα σε Μέρα».

Τα κοντέινερ στη Ναυτική Βάση, ανέφερε, τοποθετήθηκαν με τέτοια γεωμετρική δομή, ώστε να υπάρξει «κρίσιμη μάζα» του συμβατικού εκρηκτικού και να μη μείνει ούτε ένα γραμμάριο.

Ο διευθυντής του ΕΚΕΟ εξέφρασε την άποψη, ότι η ισχύς και η προϊστορία της έκρηξης δημιουργούν «νέες συνθήκες» στην υπόθεση που χρειάζονται ενδελεχή έλεγχο!

«Δεν γνωρίζουμε», υπογράμμισε, «τι υλικά υπήρχαν στα κοντέινερ και ποια είναι η σύσταση των χιλιάδων μεταλλικών δίσκων που έχουν διασκορπιστεί στην περιοχή».

Υπάρχει ενδεχόμενο, είπε ο κ. Λιόλιος, να είναι μαγνήσιο ή μέταλλο που χρησιμοποιείται στους κάλυκες των πυροβόλων και των βλημάτων των τεθωρακισμένων.

Ανοιχτό αφήνει επίσης το ενδεχόμενο «δολιοφθοράς» στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» ο πυροτεχνουργός των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, κ. Γιώργος Μπολίκας, ο οποίος συμμετέχει στις έρευνες των κυπριακών Αρχών για τα αίτια της τραγωδίας.  

Απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο «αυτανάφλεξης» των πυρομαχικών και δίνει νέα διάσταση στην υπόθεση!

Επίσης αναφέρει και κάτι άλλο εξίσου σημαντικό: Να βρίσκονταν εντός των κοντέινερ  χημικά υλικά που επηρεάζονταν από την υγρασία και τη ζέστη. Ποια είναι αυτά τα υλικά που μετά από παραμονή 2,5 ετών μπορούν να δημιουργήσουν συνθήκες έκρηξης; Μήπως υγρά προωθητικά καύσιμα πυραύλων ή βλήματα;

Μην ξεχνάμε ότι όπως είπε ο πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας της Κυπριακής Βουλής στα 38 μεταλλικά κοντέινερ  δεν γνώριζαν τι περιείχαν!

To γεγονός ότι αποκλείεται η «αυτανάφλεξη» των πυρομαχικών, αλλά και το είδος της τελικής έκρηξης (ως ένα ενιαίο όπλο), αφήνει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα προς διερεύνηση!

Η Κύπρος έχει παρελθόν στις δολιοφθορές! Στο πλαίσιο γενικά της πολιτικής αποσταθεροποίησης, είχαν σημειωθεί το 1965 στις 23 και 24 Αυγούστου και στις 6 Οκτωβρίου αντίστοιχα εκρήξεις (1) στο Τσιμεντοποιείο Λεμεσού (2) σε πετρελαιοδεξαμενή της εταιρείας FINA και (3) σε πετρελαιοδεξαμενές της εταιρείας SHELL στην Λάρνακα.  Ειδικά η έκρηξη στην SHELL λέγεται ότι θα μπορούσε να είχε προκαλέσει μεγάλη καταστροφή σε ολόκληρη την περιοχή!

Οι έρευνες και κάποιες πληροφορίες για αυτά τα τρία περιστατικά είχαν οδηγήσει με βεβαιότητα στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για δολιοφθορά στην οποία είχαν προχωρήσει Γάλλοι υπήκοοι, πρώην λεγεωνάριοι! Ένας δημοσιογράφος και δύο φωτογράφοι για λογαριασμό  των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών! Ένας εκ των δραστών τότε συνελήφθη, κρατήθηκε για ορισμένα χρόνια στις φυλακές και στην συνέχεια απελάθηκε στην Γαλλία!

Η ισχυρή έκρηξη η οποία σημειώθηκε…..δείτε το βίντεο-ντοκουμέντο, θα έχει προφανώς επιπτώσεις σε όλους τους τομείς στους οποίους υπέρ δραστηριοποιείται τον τελευταίο καιρό η Κυπριακή Δημοκρατία όπως (1) στον τομέα της ενέργειας και της συνεργασία της με το Ισραήλ, (2) στον τομέα της οικονομίας που χρειάζεται άμεση δημοσιονομική εξυγίανση, (3) στον τομέα του τουρισμού που έχει παρουσιάσει εντυπωσιακή άνοδο (4) στον τομέα της επίλυσης του Κυπριακού και (5) στον τομέα του γεωστρατηγικού προσανατολισμού…….ως ενεργειακός κόμβος της περιοχής!

To γεγονός ότι αποκλείεται η «αυτανάφλεξη» των πυρομαχικών, αλλά και το είδος της τελικής έκρηξης (ως ένα ενιαίο όπλο), αφήνει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα όπως…….την  πολιτική αποσταθεροποίηση της Κυπριακής Δημοκρατίας…..με ότι αυτό συνεπάγεται!

Τα συμπεράσματα δικά σας!!

Βλέπε στο new deal τα 2 προηγούμενα άρθρα του Δ. ΑΓΓΕΛΙΔΗ για την πολύνεκρη έκρηξη στη Κύπρο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου