ΥΠΟΘΕΣΗ CARLOS GUILLIANI – ΑΘΩΟΣ Ο ΘΥΤΗΣ

Μοίρασε το

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Πριν μια ώρα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εξέδωσε την απόφαση του Δικαστηρίου που σας παρουσιάζει πρώτο το new-Deal. Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα, που το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εκδικάζει προσφυγή εναντίον του ιταλικού κράτους.

Μετά την απόφαση ότι η παρουσία του σταυρού στις σχολικές αίθουσες της Ιταλίας δεν αντιστρατεύεται το δικαίωμα των γονέων να ανατρέφουν τα παιδιά τους ανάλογα με τις δικές τους θρησκευτικές πεποιθήσεις, σειρά είχε σήμερα η υπόθεση του Carlos Giulliani, διαδηλωτή που πυροβολήθηκε από ιταλό αστυνομικό κατά τη Σύνοδο Κορυφής των G8, τον Ιούλιο 2001 στη Γένοβα.

Mε 13 ψήφους υπέρ και 4 κατά, το ΕΔΑΔ αποφάνθηκε ότι δεν διαπιστώθηκε καμμία παραβίαση του Άρθρου 2 της Ευρωπαικής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (δικαίωμα στη ζωή), σχετικά με τη χρήση θανατηφόρου βίας, όπλου, καθώς επίσης και αναφορικά με τους ισχυρισμούς της οικογένειας Giulliani για ελλειπή διερεύνηση της υπόθεσης από πλευράς των ιταλικών αρχών.

Το ΕΔΑΔ έπειτα από ομοφωνία, δεν αποδέχτηκε ότι υπήρξε οποιοσδήποτε λόγος εξέτασης των Άρθρων 3 και 6 της Σύμβασης, σχετικά δηλαδή με πιθανή απάνθρωπη ή εξευτελιστική μεταχείριση του Carlos Giulliani και μνε το δικαίωμα της οικογένειας του σε δίκαιη δίκη αντίστοιχα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

του αρθρογράφου

ideas change society

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου