Μπορεί οι Τουρκοκύπριοι να διαμαρτύρονται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου για την «απομόνωση» στην οποία υποτίθεται τους έχει οδηγήσει η κυπριακή κυβέρνηση, αντί να αντιλαμβάνονται ότι αυτό είναι το αποτέλεσμα ενός διεθνούς εγκλήματος που συντελέστηκε το 1974, το οποίο η Τουρκία προσπαθεί εδώ και δεκαετίες να νομιμοποιήσει, αυτό που αποκρύπτουν όμως είναι ότι οι Ελληνοκύπριοι δεν τους πιέζουν να κάνουν ούτε τα βασικά, με αποτέλεσμα τα «φέσια» έχουν γίνει βουνό…..
Κι επειδή στη ζωή όλα έχουν ένα όριο, η νόμιμη κυβέρνηση της νήσου ήταν λογικό κάποια στιγμή να αντιδράσει, ειδικά σε μια περίοδο που οι πιέσεις μεγιστοποιούνται στην προσπάθεια της Τουρκίας να βάλει χέρι στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κύπρου με τα πλούσια αποθέματα σε υδρογονάνθρακες.
Ειδικά η περίπτωση των αποθεμάτων χρυσού της νήσου είναι σχεδόν αστεία, αφού προσπαθούν να οικειοποιηθούν το οικονομικό θαύμα που πέτυχε μετά την εισβολή, μέσα σε λίγα χρόνια, με το γραφείο του Ντερβίς Έρογλου να εκδίδει ανακοίνωση αναφέροντας ότι ο χρυσός ανήκει και στους Τουρκοκύπριους….
Κάλεσαν λοιπόν τα κατεχόμενα να προχωρήσουν στην αποπληρωμή του χρέους ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ (!) που έχει συσσωρευτεί και να σταματήσουν να προβάλλουν συνεχώς διεκδικήσεις, τη μια για τους υδρογονάνθρακες και την άλλη για τα αποθέματα χρυσού που βρίσκονται στη νήσο.
Κι εάν κάποιοι απορούν πως είναι δυνατό να έχει σωρευθεί ένα τέτοιο χρέος για την ηλεκτρική ενέργεια, αρκεί κανείς να αναλογιστεί ότι οι Τουρκοκύπριοι δεν έχουν πληρώσει για το ρεύμα που καταναλώνουν από το 1963, όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής της αρμόδιας για τον ηλεκτρισμό Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου!
Οι τόκοι, αλλά και το ότι η νόμιμη κυβέρνηση της νήσου εξακολουθούσε να παρέχει ρεύμα – συνεχίζει μέχρι και σήμερα – στη χερσόνησο της Καρπασίας και σε χωριά που τελούν υπό τον έλεγχοι των Ηνωμένων Εθνών. Φυσικά οι Τούρκοι δεν συζητούσαν να πληρώσουν το λογαριασμό.
Προς το παρόν θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με «αρπακτικά» ευελπιστώντας η Ιστορία και η ζωή, μαζί με κάποιες πιο…..εμπνευσμένες ηγεσίες από ελληνικής πλευράς, να λύσουν το πρόβλημα, κατοχυρώνοντας τη διεθνή νομιμότητα, μαζί με τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων στη νήσο (ΟΧΙ των εποίκων), αφού εάν υπάρχει κάποια πλευρά που έχει διδαχθεί από τα λάθη του παρελθόντος, αυτή είναι η ελληνική.