Ο Τραμπ δικαιώνεται, αλλά υπό το φως των κεριών 

Ο Τραμπ δικαιώνεται, αλλά υπό το φως των κεριών 

Μοίρασε το

Ο Νίκος Χιδίρογλου επισημαίνει τις δυο εκ διαμέτρου αντίθετες λογικές των Μπάιντεν – Τραμπ. Τον “προοδευτισμό” του Μπάιντε και τον απομονωτισμό του Τραμπ. Η πρώτη έφερε ενεργειακή κρίση και πόλεμο, η δεύτερη ανάπτυξη και ειρήνη.


Η συνολικότερη αποσταθεροποίηση στον πλανήτη, φέρει την υπογραφή του Τζο Μπάιντεν και των πολεμοκάπηλων Δημοκρατικών. Ό,τι καλό έστησε ο προκάτοχός του, αυτός το αποδόμησε.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε βρει ένα modus vivendi με τον Ρώσο Πρόεδρο.

Επίσης, όπως περίτρανα αποδείχθηκε, οι κατηγορίες εναντίον του για συμπαιγνία με τη Μόσχα στις εκλογές του 2016, ήταν καθόλα συκοφαντικές. Η σχετική έρευνα δεν απέδειξε τίποτα, ενώ ο ίδιος προσέφυγε πλέον στη Δικαιοσύνη για τα όσα υπέστη και φυσικά, έπεται συνέχεια.

Μια σημείωση εδώ: υπό το φως των προβολέων διασύρθηκε ο Τραμπ, πάντα υπό το φως των κεριών δικαιώνεται. Και δικαιώνεται συνεχώς.  

Κάποιοι αναλυτές προ ετών έλεγαν ειρωνικά ότι η καλή σχέση μεταξύ Τραμπ και Πούτιν οφειλόταν στις πολιτικές ομοιότητες των δύο ανδρών. Και το λένε αυτό οι Δημοκρατικοί, που συναλλάσσονταν και συναλλάσσονται με τους μουλάδες του Ιράν – προκαλώντας την δίκαιη οργή του Ισραήλ – και τη Μουσουλμανική Αδελφότητα; Σοβαρά τώρα;

Όμως, από την détente στη σχέση ΗΠΑ – Ρωσίας, κερδισμένη είχε βγει η ανθρωπότητα, η οποία, με την ήττα της Χίλαρι Κλίντον το 2016 γλίτωσε από του χάρου τα δόντια∙ δηλαδή, τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι ΗΠΑ, επί των ημερών του Ρεπουμπλικάνου Προέδρου, δεν ενεπλέχθησαν, για πρώτη φορά από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, σε στρατιωτικές περιπέτειες. Τώρα, δεν είμαστε μακριά από ανεξέλεγκτες καταστάσεις. 

Ό,τι αν συμβαίνει έρχεται η ώρα του λογαριασμού.

Η ανθρωπότητα απειλείται μέσα στους επόμενους μήνες με μια πρωτόγνωρη επισιτιστική κρίση και ο πληθωρισμός καλπάζει. Εδώ και καιρό είμαστε εν μέσω μιας ενεργειακής κρίσης, ελέω της αλλοπρόσαλλης πολιτικής αριστεριστών συμβούλων του Μπάιντεν, που θεώρησαν πως είναι ευκαιρία να καταστρέψουν τον «τρισκατάρατο» καπιταλισμό.

Τι έκανε ο Μπάιντεν: στο όνομα της «πράσινης μετάβασης» και υπό την πίεση της αριστερής πτέρυγας του Δημοκρατικού Κόμματος, σταμάτησε τον Ιούνιο του 2021 την κατασκευή του αγωγού Keystone XL, που θα έφερνε πετρέλαιο από τον Καναδά.

Αποτέλεσμα: κατακόρυφη αύξηση της τιμής της βενζίνης και τίτλοι τέλους στην ενεργειακή αυτονομία των ΗΠΑ που επετεύχθη επί Τραμπ.

Τώρα, ο Μπάιντεν αναζητά πετρέλαιο στη… Βενεζουέλα (!), στο Ιράν, στη Σαουδική Αραβία (όπου δεν θέλουν ούτε να τον βλέπουν), στα ΗΑΕ (όπου επίσης τον σνομπάρουν) και αλλού. Ζητά επίσης – εις μάτην – από τον ΟΠΕΚ αύξηση της παραγωγής. Όταν έφυγε από τον Λευκό Οίκο ο Τραμπ, η μέση τιμή της βενζίνης στις ΗΠΑ ήταν 2,15 δολάρια το γαλόνι. Με τον Μπάιντεν στο Λευκό Οίκο έφτασε στα 4,23 δολάρια. Οι συνέπειες από τις ιδεοληπτικές πολιτικές των πολύ αριστερόστροφων πλέον Δημοκρατικών είναι δυστυχώς φοβερές. 

Όπως ήταν φυσικό, η δημοτικότητα του Αμερικανού Προέδρου κατρακυλά: την 25η Μαρτίου 2022 βρισκόταν στο 42% (πηγή: Rasmussen Reports). Η αμερικανική Δεξιά τον πιέζει. Ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Τεντ Κρουζ, δήλωσε προ ημερών ότι η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία «εξαιτίας των τεράστιων λαθών που έχει κάνει η κυβέρνηση Μπάιντεν. Αυτό που είναι απογοητευτικό είναι ότι αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή ήταν εντελώς απευκταίο. Ο λόγος που η Ρωσία εισβάλλει στην Ουκρανία είναι εξαιτίας των τεράστιων λαθών που έκανε η κυβέρνηση Μπάιντεν». 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου