ΑΝΤΙΔΡΑ Η ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΣΤΗ ΣΚΛΗΡΗ ΚΗΔΕΜΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ

Μοίρασε το

Η πολιτική τρομοκρατίας της Γερμανίας και των ΗΠΑ, προκειμένου να περιφρουρήσουν τα κυριαρχικά και οικονομικά τους οφίτσια, έχει κι άλλους  αποδέκτες, εκτός από την Ελλάδα. Ένας από αυτούς είναι και η Ουγγαρία, λόγω των θερμών σχέσεων που έχει συνάψει με τη Μόσχα. Απόδειξη αποτελεί η στάση της Ουάσιγκτον, που  απαγόρευσε πρόσφατα την είσοδο σε αρκετούς υψηλόβαθμους Ούγγρους,  στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Ευρωπαική Ένωση και οι ΗΠΑ ανησυχούν, ότι η Βουδαπέστη έρχεται όλο και πιο κοντά στην Μόσχα, με αποτέλεσμα να δηλώνει απροθυμία να υποστηρίξει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, που προσπαθούν να επιβάλλουν.

Ο επικεφαλής της Ουγγρικής κυβέρνησης έχει επανειλημμένα στηλιτεύσει την επιβολή περιορισμών εναντίον της Ρωσίας, διατυπώνοντας επίσημα την άποψη, ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς την Ρωσία και καλεί τις Βρυξέλλες να αποζημιώσουν τους αγροτικούς παραγωγούς για  τις τεράστιες απώλειες που υπέστησαν, λόγω του εμπάργκο κατά της Ρωσίας.

[quote text_size=”small”]

Η ΕΕ, από την άλλη μεριά, προσπαθεί να εισβάλλει στα εσωτερικά της Ουγγαρίας, έτσι ώστε να ασκεί έμμεσα την διακυβέρνησης της χώρας, όπως ακριβώς έχει κάνει και με άλλες χώρες μέλη, όπως η Ελλάδα, θέτοντας σε κίνδυνο την οικονομία της χώρας, με αποτέλεσμα η Ουγγαρία, στην προσπάθεια της να προβάλλει αντίσταση, να σκέπτεται το μέλλον της ακόμη και εκτός Ευρωπαικής Ένωσης.

[/quote]

Οι κινήσεις της Ουγγαρίας, προξένησαν ιδιαίτερη ανησυχία όμως και στην Πολωνία, έναν από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές των κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Η Πολωνία και η Ουγγαρία, μαζί με την Τσεχική Δημοκρατία και τη Σλοβακία , είναι μέλη της Ομάδας Βίσεγκραντ , μια πολιτικής και στρατιωτικής συμμαχίας των χωρών της Κεντρικής Ευρώπης . Η ουκρανική κρίση επιδείνωσε τις υπάρχουσες διαφορές εντός της ομάδας, που θέλουν την Ουγγαρία, την  Τσεχία αλλά και τη Σλοβακία να μην  συμμερίζονται την αυστηρή στάση απέναντι στη Ρωσία, λόγω των αγαθών οικονομικών συναλλαγών, που έχουν αναπτύξει μέχρι σήμερα.

Δύο άλλες επίσης χώρες, η Βουλγαρία και η  Σερβία (υπό ένταξη χώρα) μάχονται κατά των κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας, μαζί με την Ουγγαρία. Ο λόγος είναι ο αγωγός φυσικού αερίου South Stream, που θα εξασφαλίζει την ενεργειακή επάρκεια ολόκληρης της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Οι τρεις χώρες, σε συνάντηση που είχαν στο Βελιγράδι, απορρίπτουν τις αιτιάσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας και σύναψαν τριπλή συμμαχία προκειμένου να γίνει πραγματικότητα ο South Stream.

[quote text_size=”small”]

Οι κυβερνήσεις Βουλγαρίας και Σερβίας δε, που είναι οι δύο πρώτες χώρες που θα βρεί στο δρόμο του ο South Stream, περνώντας από την ρωσική ΑΟΖ στον Εύξεινο Πόντο, ανακοίνωσαν επίσημα, ότι το έργο του South Stream είναι ζωτικής σημασίας για τις δύο χώρες και θα κάνουν αυτό που πρέπει για το συμφέρον των λαών τους.

[/quote]

 

Και οι τρεις χώρες Βουλγαρία , Σερβία, Ουγγαρία, αντιτάσσουν στα κελεύσματα της διοίκησης Ευρώπης, ότι πρωταρχική σημασία έχουν η ενεργειακή τους ασφάλεια και σταθερότητα και η τόνωση της οικονομίας τους, καθώς το κόστος κατασκευής του αγωγού θα ενισχύσει τον κατασκευαστικό και άλλους κλάδους της οικονομίας τους και όχι η υστερία της Ευρωπαικής Επιτροπής, την στιγμή μάλιστα, που δεν προτείνει καμία εναλλακτική λύση.

Αντίθετα η Ελλάδα  δια μέσου της Κυβέρνησής της:

– επέλεξε  τον αζέρικο αγωγό TΑΡ, ο οποίος θα περνάει  «εντελώς δωρεάν» από το ελληνικό έδαφος, προερχόμενος από την Τουρκία και από την Αλβανία, που κατέστη τελικά ενεργειακός κόμβος, αντί για την Ελλάδα, για να καταλήξει στην Ιταλία,

-επέλεξε την ρήξη με την Ρωσία, αγνοώντας την έλλειψη εναλλακτικής πρότασης από την Ευρώπη, για την απορρόφηση συνολικά των αγροτικών της προιόντων και όχι μόνο των ροδάκινων, καθώς  και των κτηνοτροφικών και αλιευτικών της προιόντων, που αποτελούν από τους σημαντικότερους κλάδους της Ελληνικής οικονομίας, με καθαρά εξαγωγική κατεύθυνση.

Και σε αυτό το άρθρο, όπως και το προηγούμενο θα αφήσω τα συμπεράσματα δικά σας…

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου