“ΟΙ ΥΣΤΑΤΕΣ ΩΡΕΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ”

Μοίρασε το

Ακόμα μία ταπείνωση προστέθηκε στη φορτωμένη με χιλιάδες χρέη άλλων και ατιμασμένη πλάτη του καθαρού Έλληνα. Το ευρωπαϊκό δικαστήριο της Χάγης, μας θύμισε για άλλη μια φορά τη θέση μας που είναι κάτω από τη βάση των ευρωπαϊκών  κρατών, αντίστοιχη με τη θέση των δούλων στην αρχαία Αθήνας. Η σύγχρονη πηγή της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης, το δικαστήριο της Χάγης, ο ανώτερος φορέας της ανεξάρτητης αυτής αρχής αποκατέστησε την ιστορική αλήθεια δια στόματος ιαπωνικής καταγωγής δικαστή λόγω καταπάτησης από τη μεριά των ιταλικών δικαστηρίων λόγω καταπάτησης του δικαιώματος της ετεροδικίας. Η απόφαση αυτή αλλοιώνει και παραφράζει  τη ροή της ιστορίας για να αποκλειστεί το ενδεχόμενο συσχετισμού της με το παρόν.

Και ενώ η Ελλάδα ατιμώνεται στο εξωτερικό οι ανθέλληνες εντολοδόχοι των Γερμανών στο εσωτερικό εφαρμόζουν μια δεύτερη κτηνωδία. Αυτή τη φορά ο δήμιος που συνυπογράφει στο θάνατό μας άλλαξε προσωπείο για να μειώσει και να μπερδέψει τη λαϊκή βούληση, αυτή τη φορά ο δήμιος λέγεται Παπαδήμος ο οποίος έχει γαλουχηθεί στα στενά της καπιταλιστικής οικονομίας, στα μεγάλα τραπεζικά ιδρύματα Ευρώπης και Αμερικής.

Συζητάνε όλοι αυτοί οι θηρευτές ζωών που θρηνούν την τεράστια απώλεια των χαμάμ, για περικοπές μισθών και συντάξεων, ακόμη και για ημιεθελοντική εργασία όσων τυχερών συνεχίσουν να εργάζονται και αυτό το έτος, εφ όσον επαναφέρουν τη ανήκουστη και αποτρόπαια πρόταση περί κοψίματος του 13ου  και 14ου μισθού. Παράλληλα υπάρχουν άνθρωποι που παραλαμβάνουν ημερήσιους μισθούς σε μηνιαία βάση, ακόμη και ελλειμματικούς. Στην ευρωπαϊκή Ελλάδα, στην Ελλάδα που θα γινόταν Δανία του νότου με την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, ξέφυγε από το χάρτη και πήγε ακόμη νοτιότερα δημιουργώντας ένα τέταρτης κατηγορίας κόσμο.

Στην Ελλάδα αυτή, με 20% ανέργους, δηλαδή περίπου 1.000.000 εκατομμύριο κατοίκους και 20.000 αστέγους μόνο στο κέντρο των Αθηνών οι οποίοι λόγω της ιδιότητας τους διώκονται από τον πρώην συνήγορο του πολίτη και νυν δήμαρχο Αθηνών. Ο κ. Καμίνης φαίνεται ότι σε αυτούς τους ανθρώπους και σε όσους έστρεψαν πρακτικά το βλέμμα τους προς τους άστεγους, δεν αναγνωρίζει την ιδιότητα του πολίτη, τους θεωρεί εγκληματίες, μάλλον έχει δίκιο, είναι πλέον ποινικό αδίκημα να επιθυμείς να ζήσεις σε μια πόλη που σε σκοτώνει με όλα τα μέσα και με όλους τους τρόπους.
Στην Ελλάδα του 21ου αιώνα ακόμη τα σχολεία δεν έχουν λάβει διδακτικά βιβλία, την ώρα, δηλαδή, που η (παρα)μορφωμένη κυρία Διαμαντοπούλου σχεδιάζει το νέο μοντέλο εισαγωγής στην ανώτατη εκπαίδευση, και ρωτώ ευθέως: τι θα διαβάσουν τα παιδιά αυτά που δεν έχουν ακόμη βιβλία στα μέσα της χρονιάς, για να γίνουν πειραματόζωα των καταστρεπτικών σχεδίων σας; Θα διαβάσουν ίσως τις μνημονιακές διατάξεις μιας και εσείς δεν είχατε χρόνο και αφού τα διαβάσουν προτείνω να θέσετε το νόημα αυτών ως θέμα ανάπτυξης στην έκθεση ιδεών. Αυτά τα τερατόμορφα κτήνη της συγκυβερνιακής δικτατορίας έχουν το θράσος να δηλώνουν ακόμη και τώρα ότι υπέγραψαν το συμφωνητικό πώλησής μας χωρίς να διαβάσουν τους όρους και παραμένουν ακόμη στα ηνία της χώρας.

Το πιο λυπηρό όμως από όλα είναι τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων που προβάλλουν ένα 10% ψήφων που κινείται προς το ΠΑΣΟΚ και ένα 18% που κινείται προς τη ΝΔ. θεωρώ τουλάχιστον ανεύθυνη και γιατί όχι εγκληματική αυτή τη στάση. Ακόμα, δηλαδή, ένα 20% του ελληνικού λαού, περίπου 1.000.000 άνθρωποι συμφωνούν με το θάνατό τους. Πρέπει επιτέλους να αντισταθούμε ακόμα και έναντι του ίδιου μας τους εαυτού που παραμένει ίσως πεισματικά σε μια καταστροφική θέση. Το μέλλον μας θα είναι δυστυχώς το παρελθόν μας, πρέπει να αντιληφθούμε το τέλος του δρόμου ότι καταλήγει στον γκρεμό και όχι σε όαση.

Όλοι αυτοί οι δοσίλογοι, αγράμματοι, παραφραστές του συντάγματος, ύπουλοι παρανοητές της πραγματικότητας βιάζουν τη ζωή μας καθημερινά με πολλούς και διάφορους τρόπους. Μας αποδυναμώνουν, πρώτα οικονομικά και ύστερα ψυχικά για να μην βγαίνουν οι κραυγές μας την ώρα που θα μας αφαιρούν την καρδία μας μέσα από τη σάρκα μας ενώ αυτή ακόμη θα χτυπά.

Ας πάρουμε την απόφαση να ξεσηκωθούμε μέσα από κινήματα ή και ανεξάρτητα μέσα από τους χώρους εργασίας, μέσα από τη μαζική μη καταβολή παράλογων φόρων όπως τα χαράτσια στο ρεύμα, την εκμετάλλευση αυτού του αναγκαίου αγαθού μετατρεπόμενο από δεδομένο σε είδος πολυτελές και ιδιωτικό αφού ετοιμάζουν και την εξευτελιστική πώληση της δημόσιας περιουσίας μαζί και της ΔΕΗ. Το μνημόνιο απέτυχε από τη στιγμή που συντασσόταν για το μόνο λόγο ότι δεν εκπροσωπεί τα συμφέροντα των πολλών και αδυνάτων αλλά των λίγων και τεράτων, που αποκτούν ξαφνικά συνείδηση και θέτουν προσωπικά και απόλυτα συμφεροντολογικά διλήματα για να κερδίσουν και άλλο πολιτικό χρόνο και καριέρα πατώντας κυριολεκτικά επί πτωμάτων

Κλείνοντας και γενικεύοντας την κοινωνική κρίση που βιώνουμε και εμείς σε μεγάλο βαθμό και άλλες χώρες σε μικρότερο βαθμό, πιστεύω ότι πίσω από αυτή τη δήθεν οικονομική κρίση των αγορών κρύβεται μια βαθιά συστημική κρίση, του καπιταλισμού. Οι ελευθεριότητες και οι ψευδαισθήσεις πάνω στις οποίες οικοδομήθηκε ο καπιταλισμός σάπισαν και το καπιταλιστικό σύστημα κατέρρευσε όχι προσωρινά όπως παλαιότερα αλλά από ότι φαίνεται μόνιμα. Και επειδή τα υγιή βήματα γίνονται μόνο προς τα εμπρός δεν οραματίζομαι ένα κομμουνιστικό μοντέλο όχι τουλάχιστον με τη μορφή που τον γνώρισε η ιστορία. Οραματίζομαι ένα νέο κοινωνικό ελεύθερο τόσο ελεύθερο για να είμαστε ελεύθεροι και τόσο περιοριστικό για να ζούμε ελεύθεροι.  Η  λύση δεν είναι στο παρελθόν και στο νοσηρό παρόν αλλά στο άφθαρτο μέλλον που μπορεί καμία γενιά να μη γνωρίσει αν δε σταματήσει αυτός ο πόλεμος. Και ο πόλεμος θα σταματήσει μόνο αν συστρατευτούμε και απαιτήσουμε πίσω τη ζωή μας. Κανένας δεν μπορεί να μας εκπροσωπήσει καλύτερα σε αυτή τη σύγκρουση, από τον ίδιο μας τον εαυτό, πόσο μάλλον οι προδοσιακές κυβερνήσεις, προσαυξημένες με φασιστικά παράσιτα…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου