Ντόναλντ Τραμπ υποψήφιος για επανεκλογή

Ο Δημοσθένης Δαββέτας εκτιμά ότι ο Ντόναλντ Τραμπ οδεύει προς την επανεκλογή του. Στο εσωτερικό έχει μπει τάξη. Ουδείς εισέρχεται εύκολα στις ΗΠΑ. Και στην οικονομία η ανεργεία ποτέ δεν ήταν χαμηλότερη. Στο εξωτερικό δε δείχνει πραγματιστής. new deal

Μοίρασε το

Ο Δημοσθένης Δαββέτας εκτιμά ότι ο Ντόναλντ Τραμπ οδεύει προς την επανεκλογή του. Στο εσωτερικό έχει μπει τάξη. Ουδείς εισέρχεται εύκολα στις ΗΠΑ. Και στην οικονομία η ανεργεία ποτέ δεν ήταν χαμηλότερη. Στο εξωτερικό δε δείχνει πραγματιστής.


Παρότι μένει ακόμα ενάμιση χρόνος για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ έχει ήδη θέσει σε εφαρμογή με αξιοθαύμαστη στρατηγική, το σχέδιο επανεκλογής του. Ήδη η επί δυο ώρες και ένα τέταρτο εντυπωσιακή δίχως χαρτιά ομιλία του, στο CAPC (Κέντρο Συντηρητικών Πολιτικών Δράσεων) σήμανε το ξεκίνημα της προεκλογικής του εκστρατείας.

Πραγματιστής, δεν ξοδεύει τις δυνάμεις του. Η στρατηγική του στηρίζεται σε εσωτερικά κι εξωτερικά επιχειρήματα.

Στο εσωτερικό της χώρας. Δίνει στον κόσμο την εντύπωση ότι υπάρχει σοβαρότητα κι έλεγχος. Δεν μπαίνει πια οποιοσδήποτε και εύκολα στο Αμερικανικό έδαφος. Η ασφάλεια έχει προτεραιότητα. Το κοινό του όχι μόνο παραμένει φανατικά σταθερό. Σταδιακά διευρύνεται προς το κέντρο. Όπως και η οικονομία. Ποτέ δεν ήταν τόσο χαμηλό το ποσοστό ανεργίας στην Αμερική. (3,8%). Η εμπιστοσύνη στην αγορά και η ανάπτυξη έχουν επιστρέψει εντυπωσιακά.

Στο εξωτερικό της χώρας. Τα Αμερικανικά συμφέροντα έχουν προτεραιότητα. Υπάρχει η αίσθηση ότι προστατεύονται από την κυβέρνηση. Για να διατηρήσει την οικονομική υγεία της χώρας του ο Τραμπ, μετά την αρχική επιθετικότητα του προς την Κίνα και για να μην υπάρξει κρίση στο χρηματιστήριο, δείχνει διαθέσεις πραγματιστή με το Πεκίνο. Είναι έτοιμος να κάνει εμπορική συνολική συμφωνία με την Κίνα.

Φουλ για επανεκλογή ο Ντόναλντ Τραμπ

Επίσης η πολιτική του απέναντι στον Βορειοκορεάτη Πρόεδρο δείχνει να αποδίδει. Και αυτό γιατί χρησιμοποιώντας το προηγούμενο με το Βιετνάμ (σταματάτε τις πυρηνικές δοκιμές αρχικά μέχρι τον οριστικό έλεγχο του οπλοστασίου σας και η Αμερική καταργεί όλες τις εμπορικές ποινές εναντίον σας) έχει πείσει τον Κιμ Γιονγκ να αρχίσει να σκέφτεται σοβαρά την Αμερικανική πρόταση.

Ο Αμερικανός πρόεδρος θέλει να εμφανίζεται δίχως κανένα κόμπλεξ ως ο εκφραστής μιας παραδοσιακής Αμερικής. Χριστιανικής, καπιταλιστικής, προστατευτικής, που δίνει προτεραιότητα στα συμφέροντα των αμερικανικών επιχειρήσεων και εργατών. Ποιος μπορεί να σταθεί απέναντι του; Το παραδοσιακά ανταγωνιστικό Δημοκρατικό κόμμα δείχνει διχασμένο. Μεταξύ του κέντρου, που εκφράζει ο Joe Biden και της αριστερής του πτέρυγας που ενσαρκώνουν ο Bernie Sanders και οι νέες αριστερές φιλο-μειονοτικές τάσεις όπως εκφράζονται από τους νέους υποψηφίους (Alexandria Ocasio – Cortez, Ilhan Omar, Rachida Tlaib, Ayanna Preasley).

Ανώριμοι αυτοί οι τελευταίοι άρχισαν να κάνουν κριτική στο Ισραήλ (ειδικά η Ilhan Omar) με σκληρά λόγια. Το αποτέλεσμα ήταν να το εκμεταλλευτεί ο Τραμπ και να μιλήσει για αντισημιτισμό. Παρά τις σοβαρές κατηγορίες για ανάμειξη των Ρώσων στην εκλογή του, τα σκάνδαλα διαφθοράς και τα ερωτικά, ακόμη και αν το στυλ του έχει συχνά χαρακτηριστεί αγοραίο και μάτσο προκαλώντας την οργή των φεμινιστικών οργανώσεων, ακόμη και αν οι Χολιγουντιανοί σταρ και οι διανοούμενοι τον πολεμούν, ο Αμερικανός πρόεδρος δείχνει ακλόνητος.

Αντί για εκδίωξη του από την προεδρία των ΗΠΑ όπως πολλοί πριν καιρό μιλούσαν και εύχονταν, μήπως όλα ως σήμερα δείχνουν να οδηγείται προς την επανεκλογή του;

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου