ΝΕΟΘΩΜΑΝΙΚΕΣ ΚΑΡΙΚΑΤΟΥΡΕΣ.

Μοίρασε το

Σε μια ανιστόρητη, αντιεπιστημονική και – κυρίως – προκλητική με όρους σύγχρονης διπλωματίας αναφορά προέβη ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Νταβούτογλου θέτοντας σε προσωρινότητα την ανεξαρτησία και την εθνική ταυτότητα της Ελλάδας και όλων των Βαλκανικών και άλλων λαών που απελευθερώθηκαν από τον Οθωμανικό ζυγό μέσα από εθνικές εξεγέρσεις και επαναστάσεις και δεν «αποσχίσθηκαν» όπως λέει ο «τρελός επιστήμονας» που κάνει τον υπουργό!

Εμμένοντας στην τρελή θεωρία του περί νεοθωμανισμού (περί παλινόρθωσης δηλαδή της «αυτοκρατορίας» των Σουλτάνων) για την οποία γελούν όλοι οι σοβαροί επιστήμονες ανά τον κόσμο, ο κ. Νταβούτογλου χαρακτήρισε….προσωρινή και…..τεχνητή την διαδικασία των εξεγέρσεων και των εθνικών επαναστάσεων των σκλαβωμένων λαών και εθνών εννοώντας έτσι ότι  κάποια στιγμή αυτή η προσωρινότητα θα τελειώσει και ότι η Ελλάδα και οι άλλες ανεξάρτητες χώρες – μέλη του ΟΗΕ – θα μπουν πάλι υπό τον Νεοθωμανικό ζυγό!

Και προφανώς επειδή κανένα ανεξάρτητο κράτος δεν θα….πάει μόνο του στο….στόμα του λύκου, προφανώς ο κ. Νταβούτογλου θα εννοεί ότι με κάποιο τρόπο θα…υποβοηθηθεί αυτή  η «εξέλιξη». Και επειδή δεν θα εννοεί ότι αυτό θα γίνει μέσω των τηλεοπτικών δεκτών και τον….«Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή» ή την…«Ασί», μήπως εννοεί ότι αυτό θα επιδιωχθεί δια άλλων μεθόδων;

Ας δούμε  όμως τι ακριβώς είπε και ιδιαίτερα το άκρως προκλητικό, ανιστόρητο και αντιεπιστημονικό σημείο με τις….«προσωρινές και τεχνητές αντιθέσεις και ταυτότητες» και….«αποσχίσεις».

Μιλώντας τις προάλλες στην Χουριέτ είπε μεταξύ άλλων ο κ. Νταβούτογλου:

«Σε αντίθεση με την Ευρώπη, όπου προκάλεσε την ένωση διαλυμένων συνόλων, ο εθνικισμός ευνόησε στην Ανατολή τη διάσπαση και γέννησε τα έθνη κράτη, δημιουργώντας τεχνητές αντιθέσεις και ταυτότητες. Μάλιστα – κατά τα ρεπορτάζ που στάθηκαν μέχρι τώρα στο θέμα των Κούρδων – ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας στάθηκε στη δημιουργία των εθνικών κρατών στον τέως οθωμανικό χώρο με μια ιδιαίτερα προκλητική δήλωση, λέγοντας πως «πριν από δύο αιώνες αποσχίστηκαν με τη διαδικασία αυτή από την τουρκική εκδοχή των «οργανικών συνόλων» οι Αρμένιοι, οι Άραβες, οι Έλληνες και πολλές άλλες εθνοτικές και θρησκευτικές ταυτότητες».

Η  δήλωση του κ. Νταβούτογλου – που έχει συνέχεια –  ήταν απάντηση στο ερώτημα του δημοσιογράφου σχετικά με τα σχέδια της Άγκυρας για το κουρδικό, το οποίο πέρα από θέμα εσωτερικής ασφάλειας για τη γειτονική χώρα, μπορεί, όπως αναφέρθηκε, να αποσταθεροποιήσει την ευαίσθητη γεωπολιτικά περιοχής της Μέσης Ανατολής.

Προσέξτε τώρα: «Ο εθνικισμός, ως ιδεολογία του 19ου αιώνα, συγκέντρωσε στην Ευρώπη τα διχοτομημένα, λόγω φεουδαλισμού σύνολα. Σε μάς, όμως, διέλυσε τα ιστορικά οργανικά σύνολα και δημιούργησε προσωρινές και τεχνητές αντιθέσεις και ταυτότητες. Ήλθε η ώρα να τα βάλουμε με την αποσχιστική αυτή κουλτούρα. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε νέες αποσπάσεις» ανέφερε ο κ. Νταβούτογλου.

Και πρόσθεσε ένα ακόμη κουφό και φυσικά ανιστόρητο και αντιεπιστημονικό: «οι πολιτισμικές ταυτότητες και οι γλώσσες έχουν αξία από πλευράς της ανθρωπότητας, αλλά αυτό θα πρέπει να ερμηνευθεί ως μέσο ενότητας και όχι απόσχισης και με τρόπο που θα ενισχύσει τη συνείδηση της κοινής καταγωγής».

Δυστυχώς μέχρι σήμερα οι σχετικές αναφορές και επισημάνσεις  έμειναν μόνο στην  επιφανειακή, κατά την γνώμη μας, προσέγγιση ότι ο κ. Νταβούτογλου είπε πως η Άγκυρα δεν θα επιτρέψει στους Κούρδους να αποσχιστούν όπως οι Έλληνες.

Ωστόσο για μας το πραγματικά επικίνδυνο – και αποκαλυπτικό της δόλιας και «τρελής» σκέψης του Τούρκου Υπουργού, είναι τα περί….προσωρινότητας!

Αλήθεια κ. Δ. Αβραμόπουλε καταπιάστηκε κανένας αρμόδιος – και ειδικός – του Υπουργείου Εξωτερικών να τα αναλύσει όλα αυτά;;

Έστω και αν – για να πούμε και αυτό – κανένα από τα σημεία της «θεωρίας» Νταβούτογλου δεν έχει επιβεβαιωθεί…..

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου