ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ. ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΩΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Μοίρασε το

Δεδομένου ότι η έννοια της πατρίδας δεν υπάρχει χωρίς τους ανθρώπους της (γι΄ αυτούς είναι πατρίδα) και επειδή είμαστε, εμείς οι Έλληνες, εγκλωβισμένοι σε μια πατρίδα που ψυχορραγεί, η κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα που θα κληθούν σύντομα να ψηφίσουν το πακέτο μέτρων που επέβαλε η τρόικα των πιστωτών, θα πρέπει να έχουν ξεκάθαρα στο μυαλό τους ότι: – Η Σύνοδος Κορυφής της 18/19ης Οκτωβρίου απογοήτευσε τους Ευρωπαίους πολίτες και τις αγορές.

Η Γερμανία δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, κρατάει ύποπτη καθυστέρηση και αυτό προκαλεί αντισυσπειρώσεις που μπορούν, αν οι καταστάσεις οξυνθούν, να οδηγήσουν στην διάσπαση της ευρωζώνης, ακόμη και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το κρίμα θα πέσει στη Γερμανία που συνηθίζει να επαναλαμβάνει τα ιστορικά της λάθη.

  – Οι Έλληνες πολίτες αντιλαμβάνονται ότι: α) για πρώτη φορά έγινε διαπραγμάτευση, από ένα υπουργό που ΞΕΡΕΙ και που μάλλον δεν τον «κρατάνε», β) δυστυχώς για την πατρίδα μας, πάνω στην πλάτη του ελληνικού λαού παίζονται παιγνίδια που τον υπερβαίνουν.    -Οι πλούσιοι και οι κατέχοντες απουσιάζουν από την εθνική προσπάθεια, σε σημείο που να επισημαίνεται από την Γερμανίδα καγκελάριο κα Μέρκελ στον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

   -Οι φορολογικοί έλεγχοι στην λαθρεμπορία καυσίμων αποδίδουν ελάχιστα. Επιβλήθηκαν πρόστιμα 6,6 εκατομμυρίων ευρώ στον τομέα εμπορίας πετρελαιοειδών το πρώτο εξάμηνο του 2012, αλλά εισπράχθηκαν μόλις 387.336 ευρώ… 

    -Η υπερφορολόγηση, έμμεση και άμεση, των μισθωτών, των συνταξιούχων και των ανέργων δεν μπορεί να συνεχιστεί με μια κλίμακα που θα λουμπενοποιεί αυτούς που μέχρι τώρα ήταν η αγελάδα που άρμεγαν οι άλλοι. Η φοροδοτική ικανότητα των μόνιμων υποζυγίων έχει εξαντληθεί, όπως δείχνουν και τα στοιχεία για την διόγκωση των οφειλετών το 18% των ποσών που έχει βεβαιωθεί με το εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων δεν πληρώνεται στην ώρα του. Επίσης, υπολογίζεται νέα πτώση της ιδιωτικής κατανάλωσης κατά 4,2% λόγω της επίπτωσης των νέων μέτρων (Ν. Καραμούζης).
    -Η αύξηση των ορίων ηλικίας για την συνταξιοδότηση γίνεται όταν υπάρχει ανάπτυξη και απασχόληση. Δεν αλλάζεις τους κανόνες του παιγνιδιού για τρίτη φορά μέσα σε πέντε χρόνια, διότι καταργείς έτσι κάθε έννοια δικαίου. Όταν δε έχεις 1,2 εκατ. ανέργους, πολλοί από τους οποίους είναι στην 5ετία της συνταξιοδότησης, δεν τους «κλέβεις» τη σύνταξη και το προσδόκιμο ζωής.
    -Οι μεγάλες τομές και οι μεταρρυθμίσεις γίνονται είτε σε περιόδους υψηλής και σταθερής ανάπτυξης, είτε με αντισταθμιστικά μέτρα που διασφαλίζουν την λεγόμενη «κοινωνική συνοχή».
Τούτων δεδομένων, η κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα, οφείλουν να λάβουν άμεσα μέτρα αντιστάθμισης και να εξασφαλίσουν τα ελάχιστα, ήτοι:
    -Την απαγόρευση των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας και την χαλάρωση του συστήματος απαιτήσεων έως ότου εδραιωθεί ένας νέος κύκλος ανάπτυξης και η ανεργία πέσει κάτω από το 10%.
    -Την απαγόρευση κατασχέσεων από το κράτος για 300 ευρώ, όπως γράφεται, και την δημιουργία ενός δίκαιου συστήματος που θα αντιμετωπίζει τον πολίτη κατά περίπτωση και χωρίς δυνατότητα συναλλαγής.
    -Να μην περάσει ο έλεγχος των τραπεζών και των υποθηκών/προσημειώσεων στους ξένους ή στον ESM, γιατί αυτός μετά μπορεί να πουλήσει όπου θέλει.
    -Να επανακαθοριστεί η νομική έννοια άνεργος, με βάση τα πραγματικά στοιχεία, και όχι αυτά που διαμόρφωσε μια φιλοεργοδοτική νομολογία, που αφορούσε κυρίως στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων. Δηλαδή, να πάψει ο απλήρωτος για μήνες εργαζόμενος να πρέπει να αποδείξει πως δεν είναι ελέφαντας.

Από το www.extrapolation.blogspot.com

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου