“ΜΑ ΠΑΛΙ ΘΕ Ν΄ ΑΠΛΩΣΕΙ ΣΑΝ ΧΟΛΕΡΑ…”

Μοίρασε το

Μετά την 9η του Μάη, ημέρα μνήμης της αντιφασιστικής νίκης των λαών (νυν ημέρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης) η σημερινή μέρα και γενικότερα οι τρέχουσες βδομάδες γεννούν άλλη μία «νίκη» για τους λαούς και κυρίως για το λαό της Ουκρανίας. Τα φασιστικά κτήνη του Δεξιού-εθνικοσοσιαλιστικού τομέα κατ’ αντιστοιχία με τα δικά μας, έχοντας την άμετρη και απεριόριστη στήριξη (υλική και ηθική) της ΕΕ και των ΗΠΑ καθώς και του ΝΑΤΟ προχωρούν στην όπως λένε δημοκρατική μεταρρύθμιση της χώρας.

Η μεταρρύθμιση αυτή περιλαμβάνει, ότι περιλάμβανε και το πολιτικό πρόγραμμα του Χίτλερ στις πρώτες μέρες που δημοκρατικά είχε αποκτήσει την εξουσία. Μία από αυτές είναι η απονομιμοποίηση του ΚΚ Ουκρανίας, με την παράλληλη απενεργοποίηση θεσμικών μέτρων που επηρέαζαν μέχρι τώρα την ακώλυτη λειτουργία του εθνικοσοσιαλιστικού κινήματος-κόμματος.

Είναι το κόμμα που στις τελευταίες εθνικές εκλογές της Ουκρανίας συνεργάστηκε με την έτερη αντιστασιακή δύναμη, που φέρει το κόμμα της πρώην καταδίκης για διαφθορά και διασπάθιση δημοσίου χρήματος, «νυν νικήτρια του δημοκρατικού αγώνα», Τιμοσένκο. Με αποτέλεσμα να καταλάβει μια θέση στην ουκρανική αντιπολίτευση. Είναι το ίδιο κόμμα που κάποτε βροντοφώναζε στους δρόμους, δια στόματος των αρχηγών του, τα φασιστικά και ναζιστικά τους ιδεώδη, χαιρετώντας όπως χαιρετούν και οι ημεδαποί ομόλογοί τους (ή όπως διατρανώνουν ότι ανατείνουν στα θεία) και υμνώντας πρόσωπα που συνεργάστηκαν και διαχειρίστηκαν τη χιτλερική θηριωδία (όπως ο Μπαντέρα), κατά σύμπτωση και αντιστοιχία, πρόσωπα σαν αυτά γνώρισε δυστυχώς και η ελληνική ιστορία με δωσίλογους και χαφιέδες, απόγονοι των οποίων φωτογραφίζονταν, προ καιρού, περιχαρείς με εκπροσώπους του γερμανικού ναζιστικού κόμματος μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο.

[quote text_size=”small”]

Επομένως γεννάται το ερώτημα αν έχουν κάποια σχέση τα δημοκρατικά ιδεώδη και αξίες της ΕΕ των λαών με τους φασιστικούς διθυράμβους των κατά τόπους ναζιστικών κομμάτων, τα οποία κατά μία άλλη σατανική σύμπτωση όχι μόνο δεν περιορίζονται από τις αστικές δημοκρατίες αλλά υποβοηθούνται και ενισχύονται σε σημείο που να λαμβάνουν κομβικά σημεία μέσα στο ίδιο το σύστημα που υποτίθεται πως πολεμούν και υποτίθεται πως τους πολεμά (βλ. Γαλλία, Ουγγαρία, Αυστρία, Γερμανία, Κύπρος). Το ίδιο, λοιπόν, το σύστημα που ονομάζεται καπιταλισμός εκτρέφει και επωάζει τα αυγά του φασισμού.

[/quote]

Είτε στην Ελλάδα, είτε στην Ουκρανία, είτε με ή χωρίς μνημόνιο, είτε με ή χωρίς λιτότητα, φτώχια, ανεργία, ο φασισμός θριαμβεύει και μέσα και έξω από τα φαινομενικά σύνορα των αστικών κυβερνήσεων. Μη ξεχνάμε τις πολυάριθμες φωνές μέσα στη ΝΔ που χαρακτήριζαν παραστρατημένα αδέρφια, τα φασιστόμουτρα της ΧΑ ή μιλούσαν για συνεργασίες ή κάποιοι άλλοι που βάφτιζαν τη Χούντα επανάσταση. Η επικείμενη μετατροπή της Ουκρανίας σε αρένα αντιμαχόμενων συμφερόντων των δυνάμεων του καπιταλισμού μεταξύ Ρωσίας-ΗΠΑ-ΕΕ, χρησιμοποιώντας το έσχατο μέσο του φασισμού, είναι η αρχή ενός εφιαλτικού παιχνιδιού παγκόσμιας εμβέλειας που σκοπό έχει να καθυποτάξει λαούς και συνειδήσεις είτε με κυβερνητικές λύσεις μπασταρδεμένου φασισμού είτε με οπλικές και στρατιωτικές επεμβάσεις.

Η ευρωπαϊκή οικογένεια αρχίζει και τυπικά πλέον να ξεχνά τα ψευδεπίγραφα του ανθρωπισμού και της δημοκρατίας και ειρήνης των λαών και δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο. Είναι αυτό που είπε κάποτε ο Μπρέχτ και τραγούδησε ύστερα η Δημητριάδη: Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δε θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον… Τα συμπεράσματα δικά σας…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου