ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΘΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ!

Μοίρασε το

Οι αρχικές εκτιμήσεις για την ποσότητα 8 δις κυβικών ποδών φυσικού αερίου το οποίο εντοπίστηκε στο θαλάσσιο «Οικόπεδο 12»  ή  «Αφροδίτη» στην ΑΟΖ της Κύπρου, είναι ακόμη πιο αισιόδοξες μετά την έναρξη της γεώτρησης από την αμερικάνικη εταιρεία Noble Energy!

Όπως όλα δείχνουν η ποσότητα αγγίζει τα 11 δις κυβικά πόδια, γεγονός το οποίο καθιστά την Κύπρο εξαιρετικά ελκυστικό πεδίο για την ανάπτυξη επενδύσεων από διεθνείς ενεργειακούς κολοσσούς για την διεξαγωγή ερευνών και την εκμετάλλευση των μεγάλων ποσοτήτων υδρογονανθράκων εντός της Κυπριακής ΑΟΖ!

Η Κυπριακή Δημοκρατία συνεχίζει να υλοποιεί με τρόπο απαρέγκλιτο το ενεργειακό της πρόγραμμα παρά τις συνεχείς Τουρκικές προκλήσεις! Παράλληλα δείχνει τον δρόμο στην Ελληνική Κυβέρνηση η οποία δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν «τολμά» ούτε καν την χάραξη της Ελληνικής ΑΟΖ!!

Πληροφορούμεθα ότι ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Ενέργειας του κυπριακού Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Σόλων Κασίνης υπέβαλε στον έλληνα Υφυπουργό του Υπουργείου ΠΕΚΑ κ. Γιάννη Μανιάτη, γραπτές εισηγήσεις για το πως θα πρέπει η Ελλάδα να προχωρήσει στον καθορισμό της Ελληνικής ΑΟΖ για έρευνες και γεωτρήσεις για εξεύρεση φυσικού αερίου!

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο κ. Κασίνης: « η Ελλάδα πρέπει να δηλώσει και να προχωρήσει, ως το τέλος του χρόνου, στην κατακύρωση προσφορών για να κάνει σεισμικές έρευνες και να  καθορίσει χάρτη με τον οποίο θα δηλώνει την πρόθεσή της για κήρυξη Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών! Από την στιγμή που θα γίνει αυτό και θα παρουσιαστεί χάρτης, είναι ως να δηλώνεται ότι η Ελλάδα θέλει να υπάρχει ΑΟΖ και μεταξύ αυτής και της Κύπρου»!

Το θαλάσσιο «Οικόπεδο 12» συνορεύει με το μεγάλο ισραηλινό κοίτασμα φυσικού αερίου «Λεβιάθαν». Είναι αντιληπτό ότι η ύπαρξη τεράστιων κοιτασμάτων, κυπριακών και ισραηλινών, στην ανατολική λεκάνη της Μεσογείου και στις γειτνιάζουσες ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ισραήλ, συνιστούν την βασική προϋπόθεση για την ενοποίηση του υποθαλάσσιου πλούτου στη βάση της συγκρότησης ενός γεωστρατηγικού άξονα Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ για την θωράκιση της περιοχής έναντι των διαχρονικών τουρκικών απειλών!

Γιατί η Ελληνική Κυβέρνηση δεν έχει το πολιτικό σθένος να εφαρμόσει άμεσα τις εισηγήσεις της Κύπρου για τον καθορισμό της Ελληνικής ΑΟΖ;;….την στιγμή μάλιστα που ευρύτερα στην Μέση Ανατολή και στην Ανατολική Μεσόγειο βρίσκεται σε εξέλιξη το διεθνές διπλωματικό και γεωστρατηγικό παιχνίδι υπέρ του άξονα Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ!!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου