ΚΥΠΡΟΣ: Η ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ

Μοίρασε το

Δέκα χρόνια μετά την αποτυχία του σχεδίου Ανάν, η Δύση αποφάσισε ότι έπρεπε να επανέλθει με δριμύτερες  πιέσεις προς την Κυπριακή Δημοκρατία,  προκειμένου να εκμεταλλευτεί ολοσχερώς τον γεωθαλάσσιο πλούτο της, καθώς και να ανασυγκολλήσει  γεωπολιτικά  τον άξονα Τουρκίας – Ισραήλ.

Εκβιασμοί και απειλές, που δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αποσκοπούν να καταστήσουν την Κυπριακή Δημοκρατία όμηρο μιας άθλιας  πολιτικής εκμετάλλευσης  των υδρογοναθράκων της.

Οι εκτελεστικοί τρομοκράτες της Δύσης (βλέπε Νταβούτογλου) πλειοδοτούν στην  χάραξη στρατηγικής διχοτόμησης της ήδη διχοτομημένης Κύπρου… εάν δεν υποκύψει στις πιέσεις παραχώρησης του γεωθαλάσσιου πλούτου της.

Και επειδή οι εκτελεστηκάριοι του όποιου εγκλήματος έχουν πάντα οικονομικό έπαθλο τη μίζα, η μίζα  της Τουρκίας που παίζει αυτό τον ρόλο στην προκειμένη περίπτωση, είναι η διέλευση των αγωγών φυσικού αερίου μέσα από αυτήν.

[quote text_size=”small”]

Το φυσικό αέριο είναι μίγμα υδρογονανθράκων σε αέρια κατάσταση, πολύ καθαρό, χωρίς προσμείξεις και θειούχα συστατικά γι’ αυτό και αποτελεί το φιλικότερο συμβατικό καύσιμο στο περιβάλλον και στον άνθρωπο. Είναι μια φυσική μορφή ενέργειας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς ιδιαίτερη επεξεργασία και όπως κάνει τέλεια καύση έτσι μπορεί να γίνει και τέλεια εμπορεύσιμο!

[/quote]

 

Η πλάνη με το νέο πλαίσιο λύσης, των Αναστασιάδη –Έρογλου, αποδυναμώνει την Κυπριακή Δημοκρατία εφόσον δεν γίνεται καμία αναφορά σε εισβολή, κατοχή, ούτε καν στις αποφάσεις και τα ψηφίσματα του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ασφαλείας και του ΟΗΕ, ενώ το  ψευδοκράτος αποκτά την ίδια διεθνή υπόσταση με την ανεξάρτητη Κυπριακή Δημοκρατία…

Διπλός ο στόχος :

-η εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων

-και  ο έλεγχος της πολιτικής εξουσίας στη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή

 

Για τους ίδιους λόγους αποσχίστηκε στο παρελθόν η Κύπρος από την Ελλάδα και διχοτομήθηκε.

 

Για τους ίδιους λόγους φτωχοποιήθηκε ο λαός και των δύο χωρών…

aoz2

 

Τα διεθνή κέντρα πολιτικής και οικονομικής εξουσίας δημιουργούν έναν πόλεμο εμφύλιο, τοπικό ή περιφερειακό, διαβρώνουν όλες  τις δομές των κρατών, μυούν  κυβερνόντες και πολίτες στο δανεισμό και έτσι μοιραία φτωχοποιούν τα κράτη που στέκονται εμπόδιο στην κυριαρχία όχι πια την εδαφική αλλά την κυριαρχία του κεφαλαίου, την κυριαρχία του καπιταλισμού.

Η εξέλιξη του όρου «Πόλεμος» σε «Διαπραγματευτική Ειρήνη» δεν αλλάζει την ουσία των συνεπειών του, η μόνη διαφορά είναι ότι  πραγματοποιείται πια με όρους «εδαφικής ακεραιότητας». Αλλάζει βέβαια τον όρο «Ειρήνη» σε μια Ειρήνη που έχει χάσει την ηθική της όπως θα έλεγε και ο Καντ…

Το σχέδιο αυτό δυστυχώς δεν αποτελεί θεωρία συνωμοσίας, αλλά ιστορικό ντοκουμέντο πια. Ο δρόμος της Διχοτόμησης είναι πλέον ανοιχτός…

Και συνεχίζω:

Για τους ίδιους λόγους και με τους ίδιους τρόπους διχοτομήθηκε η Γιουγκοσλαβία.

Για τους ίδιους λόγους και με τους ίδιους τρόπους διχοτομήθηκε η Παλαιστίνη.

Για τους ίδιους λόγους και με τους ίδιους τρόπους ενδέχεται να διχοτομηθεί το Ιράν, η Ουκρανία …

Για τους ίδιους λόγους και με τους ίδιους τρόπους ενδέχεται να παλαιστινιοποιηθεί η Κύπρος…

 

aoz3

 

 

Σ.Σ  Το άρθρο αυτό είχε γραφτεί και ερίχε δημοσιευτεί για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο του 2014 . Λόγω της επικαιρότητας επαναδημοσιεύεται

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

4 Απαντήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου