ΑΠΟΙΚΙΕΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ

Μοίρασε το

Ρώσοι και αμερικανοάραβες επενδυτές αίρουν τις γραφειοκρατίες και τα προγράμματα προστασίας του περιβάλλοντος, προκειμένου να τονώσουν την αναπτυξιακή ελπίδα των νησιών, σε εποχές που ακόμη και ο τουρισμός λόγω της τεχνητής κρίσης δεν καθίσταται αρκετός να τονώσει τις οικονομίες της περιφέρειας και των νησιών.

Τα μεγάλα συμφέροντα και οι πολυεθνικές πετρελαίου και φυσικού αερίου, εγκαθίστανται σιγά σιγά, στήνοντας τα στρατηγεία τους, ως δυνητικοί γεωθαλασσοκτήμονες της ευρύτερης ζώνης της εθνικής μας κυριαρχίας από στεριάς και θάλασσας.

Το προκάλυμμα  της  τουριστικής  και πολιτισμικής ανάπτυξης μιας λεηλατημένης χώρας, με την επέλαση των σωτήρων/μνηστήρων, δεν αποτελεί παρά μια Οργουελιανή, θεατρικά σκηνοθετημένη συγκυρία, που θα ερμηνεύσει  τις Ομηρικές ερινύες  για την περιπέτεια του Οδυσσέα…

Ο  Καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, κ. Α. Φώσκολος, ο οποίος είναι και σύμβουλος της Καναδικής Κυβέρνησης στην αναζήτηση και εκμετάλλευση γαιανθράκων, κατόπιν ενδελεχών ερευνών, διαπίστωσε  τεράστιες ποσότητες πετρελαίου και φυσικού αερίου στο υπέδαφος της Ελλάδας και συγκεκριμέναστο Αιγαίο, Ιόνιο και Νότια Κρήτη, τις οποίες εάν  η Ελλάδα μπορούσε να εκμεταλλευτεί θα προαγόταν σε μια από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου.

[quote text_size=”small”]

Το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο λοιπόν, θα αποτελέσουν τα σύγχροναbonds–ομόλογα, που θα αγοράσουν οι καμουφλαρισμένοι μνηστήρες του διεθνούς κεφαλαίου, μέσω της αγοράς των νησιών μας και θα τα χρησιμοποιήσουν ως όργανα χρέους του εκδότη ομολόγων ,ημών δηλαδή, στους κατόχους τους, εκείνων δηλαδή, στους χρηματοδοτικούς δανεισμούς που μας επιβάλλουν σε μόνιμη βάση, προκειμένου να καλύψουμε τα βασικά έξοδα συντήρησης ενός κράτους , που οι ίδιοι φρόντισαν να διαλύσουν.

[/quote]

Αυτά είναι τα λεγόμενα ομόλογα ασφαλείας, με τα οποία οι κατέχοντες την έκδοσής τους, εμείς δηλαδή, θα αποπληρώσουμε τα χρέη μας σε μια μεταγενέστερη ημερομηνία, την «ωριμότητα» ημερομηνία, που κατά εντελώς τυχαία κληρωμένο τρόπο θα αποτελέσει την ημερομηνίας εξάντλησης των όποιων αποθεμάτων γεωθαλάσσιου ορυκτού πλούτου διαθέτουμε.

Αυτές τις συνθήκες έχει επιβάλλει το διεθνές κεφάλαιο σε στενή συνεργασία με την πολιτική διοίκηση της Ευρώπης, για να καθιστά  μέχρι  σήμερα την  Ελλάδα δέσμια των δανεισμών, αλλά και των ίδιων των παθογενειών της.

Έχω πάψει να εμπιστεύομαι ακόμη και αυτές τις υποτιθέμενες περιοριστικές Ευρωπαικές περιβαντολλογικές συνθήκες, που με βάση τις οποίες, για την δήθεν προστασία του περιβάλλοντος οι εκάστοτε Κυβερνήσεις μας, υπακούοντας πιστά στις Ευρωπαικές ντιρεκτίβες , απέτρεπαν κάθε μορφή εγχώριας εκμετάλλευσης του υπεδάφους της χώρας μέχρι σήμερα.

Η ελεγχόμενη πτώχευση Ελλάδας και Κύπρου, που τυγχάνει να αποτελεί επίσης πλουτογενή ζώνη σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο, δεν οδηγεί πουθενά αλλού παρά στην  σκαιά εκμετάλλευση των μεγαλύτερων κοιτασμάτων γεωθαλάσσιου πλούτου, μεγαλύτερου και από αυτού της Αλάσκας, καθώς και στην αγορά και εξασφάλιση του γεωπολιτικού ελέγχου σε Μεσόγειο και Μέση Ανατολή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου