Tι σημαίνει για τους πολίτες η επιτυχία Μητσοτάκη στις ΗΠΑ.

Μαρία Κεφαλά Βουλευτής ΝΔ Ιωαννίνων

Μοίρασε το

Η Μαρία Κεφάλα επισημαίνει ότι το ταξίδι του Πρωθυπουργού στις Η.Π.Α. ολοκληρώθηκε με δύο βασικές διαπιστώσεις. Η πρώτη πως στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία και η δεύτερη πως οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις βρίσκονται στο καλύτερο ιστορικά σημείο τους. Και τα δυο αυτά γεγονότα πιστώνονται στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.


 

Για πρώτη φορά Έλληνας Πρωθυπουργός απηύθυνε ομιλία σε κοινή σύνοδο της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων. Μια ιστορική στιγμή που επιβεβαίωσε τους ισχυρούς δεσμούς της χώρας μας με τις Η.Π.Α. αναδεικνύοντας την Ελλάδα ως τον έμπιστο και σταθερό εταίρο της συμμαχίας στην Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η αποδοχή του και διαμέσου αυτού της χώρας μας, φάνηκε ξεκάθαρα και στον τρόπο με τον οποίο τον αντιμετώπισαν οι Γερουσιαστές και οι Βουλευτές κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

Είδε όλος ο κόσμος τη σύγχρονη Ελλάδα, την Ελλάδα του σήμερα και του αύριο, την Ελλάδα της αυτοπεποίθησης και της δημιουργίας. Πίσω από τα παρατεταμένα χειροκροτήματα και τους συμβολισμούς βρίσκεται η ουσία αυτού του τριημέρου.

Το απόσταγμα των επαφών απλώνεται σε τέσσερεις αλληλοεξαρτώμενους πυλώνες με σαφή επίδραση στον Έλληνα πολίτη. Ασφάλεια, ενέργεια, οικονομία, γεωπολιτική.

Η αναφορά του Πρωθυπουργού στην αμυντική θωράκιση της πατρίδας μας μέσα από την αρχή της διαδικασίας για την απόκτηση αεροσκαφών F-35 αποτελεί εγγύηση για την προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και αυτό με τη σειρά του σημαίνει ασφάλεια για τον Έλληνα πολίτη.

Οι συζητήσεις για τα ενεργειακά κατείχαν ξεχωριστή θέση στην ατζέντα. Παρουσιάστηκε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την ενεργειακή πολιτική και την απεξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο. Στο επίκεντρο, ο αναβαθμισμένος ρόλος της Ελλάδας ως ενεργειακού κόμβου για την Ευρώπη, που σημαίνει σιγουριά και ενεργειακή ομπρέλα για κάθε Έλληνα.

Οι συνεχείς αναβαθμίσεις της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας μας, μας καθιστούν πλέον ως ένα παράγοντα ισχύος, οικονομικής σταθερότητας και ανάπτυξης. Η Ελλάδα έδειξε πως ξέφυγε οριστικά από τις οικονομικές περιπέτειες των προηγούμενων χρόνων.

Δημιουργούμε ένα ασφαλές επενδυτικό περιβάλλον ελκυστικό για τους επενδυτές και όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που μας καθιστούν ως μια απόλυτα φιλική χώρα προς ξένες επενδύσεις. Στέλνουμε τα σωστά μηνύματα. Μηνύματα που πολυεθνικές όπως η Pfizer, η Microsoft, η JP Morgan τα έχουν λάβει. Βλέπουν μια δυναμική οικονομία που έχει ξεπεράσει τις δυσκολίες και τις παθογένειες του παρελθόντος και στηρίζει με σοβαρότητα την επιχειρηματικότητα και τις ιδιωτικές επενδύσεις. Καλούμε και άλλες να έρθουν να επενδύσουν στην Ελλάδα. Και νέες επενδύσεις σημαίνουν νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας.

Προϋπόθεση αυτών η συνεχής αναβάθμιση των εκπαιδευτικών δομών της χώρας μας που θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες, με ενίσχυση της  εξωστρέφειας των ελληνικών Α.Ε.Ι. και μέσω των  Ελληνο-αμερικανικών συνεργασιών. Στόχος να παρέχουμε ποιοτική εκπαίδευση στους νέους μας, «τους πρωταγωνιστές του λαμπρού  μέλλοντος της Ελλάδας», όπως τόνισε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.

Η Ελλάδα επανέρχεται στο προσκήνιο. Επιστρέφει δυναμικά στο παγκόσμιο και περιφερειακό γίγνεσθαι, ως ηγέτιδα δύναμη στα Βαλκάνια και τη νοτιοανατολική Ευρώπη. Η ξεκάθαρη και σταθερή μας στάση μας καθιστά ως έναν υπολογίσιμο σύμμαχο στον οποίο το ΝΑΤΟ μπορεί να στηριχθεί και να στηρίξει. Βρισκόμαστε στην σωστή πλευρά της ιστορίας για ακόμη μία φορά και εκπέμπουμε αξιοπιστία στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου