Μνημόνια τέλος – Η Ελλάδα ξανά ψηλά

Μαρία Κεφαλά Βουλευτής ΝΔ Ιωαννίνων

Μοίρασε το

Η Μαρία Κεφάλα επισημαίνει πως το τέλος της ενισχυμένης δημοσιονομικής εποπτείας, είναι πλέον γεγονός.


 

Παρά τις αντίξοες συνθήκες που προκάλεσαν η υγειονομική και, πιο πρόσφατα, η γεωπολιτική κρίση, η χώρα μας εφαρμόζοντας αποτελεσματικά αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και υλοποιώντας τον κύριο όγκο των δεσμεύσεων πολιτικής που είχε αναλάβει έναντι του Eurogroup, εξέρχεται από το ειδικό καθεστώς.

Την τελευταία τριετία η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, εν μέσω αλλεπάλληλων πολύ-επίπεδων προκλήσεων, με σχέδιο, μεθοδικότητα, σκληρή δουλειά και αποφασιστικότητα έθεσε στόχους και τους κατέκτησε προκειμένου να βρεθεί με ασφάλεια η χώρα σε αυτό το σημείο σήμερα.

Η Ελλάδα πλέον εμφανίζει υψηλή ανάπτυξη και μεγάλη πτώση της ανεργίας, ενώ παράλληλα οι φοροαπαλλαγές και φοροελαφρύνσεις σε συνδυασμό με τις μειωμένες εισφορές και τον χαμηλότερο ΕΝΦΙΑ, έδωσαν μια ανάσα στους πολίτες.

Από 21 Αυγούστου, ξεκινά μια νέα περίοδος για την χώρα μας. Η Ελλάδα γίνεται έτσι η πέμπτη χώρα που βγαίνει από το μνημόνιο, ύστερα από την Ιρλανδία, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Κύπρο.

Οι πιο σκοτεινές μέρες της μνημονιακής περιόδου είναι ταυτισμένες στη συνείδηση των Ελλήνων με την καταστροφική διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Με μια πολιτική στην οποία κυριάρχησε το ψεύδος, η εξαπάτηση, ο διχασμός που τελικά οδήγησαν και στην περιθωριοποίηση της Ελλάδας στην Ευρώπη και στον κόσμο.

Μετά από 12 δύσκολα χρόνια, η οδυνηρή μνημονιακή περιπέτεια της χώρας έφτασε στο τέλος της, δικαιώνοντας έτσι τις προσπάθειες και τις θυσίες όλων μας.

Βγαίνουμε νικητές μέσα από αυτή την τόσο σκληρή δοκιμασία με περισσότερη εθνική αυτογνωσία, πιο ισχυρή Ευρωπαϊκή συνείδηση και μεγαλύτερη πολιτική ωριμότητα. Προχωράμε μπροστά, ατενίζοντας το μέλλον με αισιοδοξία. Εμπνέουμε εμπιστοσύνη και σεβασμό.

Η έξοδος από το ενισχυμένο πλαίσιο επιτήρησης είναι μια νέα αρχή για την περαιτέρω μεταρρύθμιση και εκσυγχρονισμό της ελληνικής οικονομίας, με αφοσίωση, προσήλωση και προσπάθεια, μένοντας μακριά από λάθη που μας κόστισαν στο παρελθόν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου