Τώρα είναι η ώρα του restart

Ο Κώστας Κατσαφάδος κάνει τον απολογισμό της πρώτης χρονιάς διακυβέρνησης της ΝΔ. Μιλά για το στοίχημα που μπήκε πριν ένα χρόνο. "Κερδίσαμε το στοίχημα και συνεχίζουμε με τους πολίτες για τους πολίτες" new deal

Μοίρασε το

Ο Κώστας Κατσαφάδος εκτιμά πως δεν υπήρξε άλλη κυβέρνηση που υποχρεώθηκε μέσα στον πρώτο χρόνο της θητείας της, να αντιμετωπίσει δυο τόσο μεγάλες κρίσεις. Οι προκλήσεις ήταν και παραμένουν πολλές. Ήταν πολυεπίπεδες. Τώρα όμως είναι η ώρα του restart…


Η πρώτη κρίση αφορούσε την απόπειρα της Τουρκίας να «εισβάλλει» στον Εβρο. Εργαλοιοποιώντας, στην πλειοψηφία τους μετανάστες και πρόσφυγες. Η δεύτερη την πανδημία του κορονοιού.

Για την κυβέρνηση του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, και για όλα τα στελέχη της ΝΔ, ήταν «μάχες». Μάχες που η κάθε μία είχε τα δικά της χαρακτηριστικά και αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία.

Όσο και αν θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να «κοντύνει» με τη γνωστή του μιζέρια τις επιτυχίες της κυβέρνησης, δεν μπορεί. Η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πιστώνονται θετικά από τους πολίτες τη διαχείριση που έκαναν σε όλα τα επίπεδα.

Δεν είναι τυχαίο ότι αυτό που έλεγαν οι περισσότεροι συμπολίτες μας ήταν «φανταστείτε τι θα γινόταν αν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση και εμφανιζόταν ο κορονοιός». Αυτό και μόνο δείχνει ποια ήταν η εικόνα που είχαν οι πολίτες για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Πρώτα από όλα θέλω να ευχαριστήσω και από το new-deal.gr τις Ελληνίδες και τους Έλληνες γιατί απέδειξαν με την υπεύθυνη συμπεριφορά τους. Απέδειξαν ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και στα δύσκολα.

Μπορεί σήμερα να το θεωρούμε αυτονόητο, το «ότι μείναμε σπίτι». Αλλά όταν ξεκίνησε αυτή η μεγάλη υγειονομική περιπέτεια κανείς δεν ήταν σίγουρος ότι θα επιδεικνύαμε τέτοια πειθαρχία. Και μάλιστα θα είχαμε τέτοια αποτελέσματα. Η πατρίδα μας μετά από χρόνια έγινε ξανά θετικό παράδειγμα στον κόσμο και αυτό αποτελεί εθνική επιτυχία.

Καλούμαστε να κάνουμε restart στην οικονομία μας

Από εδώ και πέρα, καλούμαστε να κάνουμε restart στην οικονομία μας ώστε να προστατεύσουμε τους αδύνατους. Να διατηρήσουμε τις θέσεις εργασίας και να στηρίξουμε την επιχειρηματικότητα. Ώστε όλα αυτά που καταφέραμε στην πανδημία να μην πάνε χαμένα.

Για αυτό από εδώ και πέρα ενώνουμε δυνάμεις για να βάλουμε ξανά την οικονομία να πάρει μπροστά. Το ταχύτερο δυνατόν, ώστε να επιστρέψουμε το συντομότερο στην κανονικότητα.

Κανείς μας δεν υποστηρίζει ότι τα πράγματα θα είναι εύκολα. Τομείς της οικονομίας, όπως ο τουρισμός, η εστίαση, οι μεταφορές θα δοκιμαστούν. Θα περάσουν crach test από τις επιπτώσεις της πανδημίας, που τονίζω δεν έχει τελειώσει.

Πάμε καλά αλλά για να συνεχίσουμε να είμαστε καλά και να κερδίσουμε και το στοίχημα της οικονομίας, οφείλουμε όλοι να τηρούμε τα μέτρα προστασίας που έχουν ανακοινωθεί από τους ειδικούς.

Μόνο έτσι η Ελλάδα θα παραμείνει ασφαλής. Η οικονομία θα μπορεί να πάρει ξανά μπροστά στις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί.

Η άσκηση δεν είναι εύκολη, αλλά αυτή η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι είναι για τα δύσκολα. Για αυτό και οι πολίτες την εμπιστεύονται.

Μέτρα στήριξης και φορολογικές ελαφρύνσεις

Η κυβέρνηση είχε ήδη λάβει μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και ξεκινήσει τις φορολογικές ελαφρύνσεις. Προχωρήσαμε στην μείωση του ΦΠΑ, στην μείωση της προκαταβολής φόρου, στην επιδότηση του μισθολογικού και φορολογικού κόστους των επιχειρήσεων, καθώς και στην παροχή ρευστότητας με επιδότηση επιτοκίου για κεφάλαιο κίνησης.

Παράλληλα για να στηρίξουμε την εργασία προχωράμε άμεσα στην απασχόληση 36.500 ανέργων στην κοινωφελή εργασία.

Όπως τόνισε και ο Πρωθυπουργός θα υπάρξει και άλλο πακέτο φορολογικών μειώσεων, καθώς επιστρέφουμε στην κανονικότητα, αλλά πρώτη προτεραιότητα αυτή τη στιγμή  είναι  η μείωση των εργοδοτικών εισφορών, που όπως δεσμεύτηκε ο κ. Μητσοτάκης θα ανακοινωθεί αμέσως μετά  το Καλοκαίρι.

Θα είναι στο πλαίσιο μιας νέας παρέμβασης που κάνει η ΝΔ για το ασφαλιστικό σύστημα. Η Ελλάδα ως αξιόπιστη χώρα σήμερα, ως μια χώρα της οποίας η γνώμη μετράει, που μπορεί να στέκεται όχι ως ο τελευταίος τροχός της αμάξης, όπως ήταν μέχρι σήμερα, διεκδικεί και στην Ευρώπη.

Ετοιμαζόμαστε να κάνουμε μια πολύ μεγάλη συζήτηση στην Ευρώπη για το λεγόμενο Ταμείο Ανάκαμψης, το Recovery Fund. Ποιο θα είναι το ποσό; Δεν το ξέρουμε ακόμα, διεκδικούμε το μεγαλύτερο δυνατό.  Γιατί;  Διότι η Ελλάδα είναι μια χτυπημένη χώρα με υψηλή ανεργία, όλοι το αναγνωρίζουν.

Θέλω να πιστεύω ότι από αυτήν την πανδημία βγήκαμε όλοι σοφότεροι. Τόσο εντός της Ελλάδας, όσο και εκτός. Και κυρίως στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Για αυτό είμαι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου