Συνεχίζουμε με τους πολίτες για τους πολίτες.

Ο Κώστας Κατσαφάδος κάνει τον απολογισμό της πρώτης χρονιάς διακυβέρνησης της ΝΔ. Μιλά για το στοίχημα που μπήκε πριν ένα χρόνο. "Κερδίσαμε το στοίχημα και συνεχίζουμε με τους πολίτες για τους πολίτες" new deal

Μοίρασε το

Ο Κώστας Κατσαφάδος κάνει τον απολογισμό της πρώτης χρονιάς διακυβέρνησης της ΝΔ. Μιλά για το στοίχημα που μπήκε πριν ένα χρόνο. “Κερδίσαμε το στοίχημα και συνεχίζουμε με τους πολίτες για τους πολίτες”


Όταν οι πολίτες έδωσαν καθαρή εντολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στη Νέα Δημοκρατία, έβαλαν τέλος στην μεγάλη περιπέτεια των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Έδωσαν εντολή να στήσουμε και πάλι τη χώρα στα πόδια της. Να δημιουργήσουμε ένα κράτος που να σέβεται τον πολίτη. Μια Πολιτεία, που θα ενώνει και δεν θα χωρίζει τους Έλληνες.

Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση της ΝΔ δεν θεώρησαν ότι πήραν “λευκή επιταγή”. Παρά την απογοήτευση και την οργή που ένιωθαν οι Ελληνίδες και οι Ελληνες από τον ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Που έφερε τα capital control. Που παρέδωσε το όνομα της Μακεδονίας μας στα Σκόπια. Και που επέβαλε τον λαϊκισμό και την αναξιοκρατία σε όλο το δημόσιο βίο μεγαλώνοντας παράλληλα τα υπαρκτά προβλήματα που είχαν δημιουργήσει τα μνημόνια.

Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, και τα όσα αποκαλύπτονται πλέον δημόσια, δηλητηρίασε την πολιτική ζωή. Εφήρμοσε μεθόδους στην διαχείριση της εξουσίας, που αποτελούν μια από τις πιο μαύρες σελίδες του τόπου.

ΝΔ: Με σχέδιο και πρόγραμμα

Η ΝΔ από το πρώτο διάγγελμα του πρωθυπουργού, έδειξε ότι ήταν έτοιμη να κυβερνήσει με σχέδιο και με πρόγραμμα.

Το επιτελικό κράτος από την πρώτη στιγμή ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις της κοινωνίας. Η Βουλή άρχισε να παράγει νομοθετικό έργο, σπάζοντας νοοτροπίες και αγκυλώσεις χρόνων.

Αρχίσαμε να βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής των πολιτών. Να μειώνουμε φόρους. Να βάζουμε τέλος στο καθεστώς ανομίας και παραβατικότητας που είχε ανεχθεί, για να μην πω υποκινήσει, όλα αυτά τα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ.

Επαναφέρουμε την κοινή λογική στη διαχείριση των προβλημάτων δίνοντας άμεσα λύσεις και κάνοντας όλες εκείνες τις διορθώσεις όταν διαπιστώναμε πρόβλημα.

Οι εκλογές της 7ης Ιουλίου του 2019 άνοιξαν τον δρόμο για λιγότερους φόρους, καλύτερες δουλειές και περισσότερη ασφάλεια. Και για ανάπτυξη για Όλους.

Μία πολιτική που απαιτεί χρόνο και πολλή δουλειά για να αποδώσει. Αλλά είναι η μόνη που θα αλλάξει την εικόνα της χώρας.

Είναι αλήθεια ότι στη νεότερη πολιτική ιστορία του τόπου, ελάχιστες κυβερνήσεις πέτυχαν τόσα πολλά μέσα σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα, στο οποίο δεν υπήρξε καμία περίοδος χάριτος.

Ούτε φυσικά την ήθελε η ΝΔ, μια και όλοι γνωρίζαμε ότι τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί ζητούσαν λύσεις και μάλιστα αμέσως.

Εάν δε συνυπολογίσει κάποιος τα όσα πρωτόγνωρα κλήθηκε η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει, από την κρίση στον Έβρο και τα νέα γεωπολιτικά δεδομένα, μέχρι την πανδημία και την οικονομική διαχείριση της επόμενης ημέρας, τότε πραγματικά μιλάμε για 365 ημέρες που άλλαξαν την εικόνα της χώρας μας.

Η Ελλάδα υπολογίσιμη δύναμη

Η Ελλάδα πλέον όχι μόνο λογίζεται ως ένα σοβαρό κράτος, αλλά ανέτρεψε και την εικόνα που είχε ως το “μαύρο πρόβατο” της Ε.Ε. Είναι υπολογίσιμη δύναμη.

Για εμάς όπως τόνισε και ο πρωθυπουργός, η Τρίτη 7 Ιουλίου δεν είναι μια ημέρα πανηγυρισμών, αλλά είναι μια μέρα δουλειάς όπως όλες οι άλλες. Με σκληρή προσπάθεια του χρόνου τέτοια εποχή η δύσκολη συγκυρία θα είναι πίσω μας και η οικονομία.

Όχι μόνο θα έχει κερδίσει το έδαφος που θα χάσει φέτος λόγω της πανδημίας, αλλά θα έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις ώστε στο τέλος της τετραετίας να έχουμε αλλάξει τη χώρα αξιοποιώντας τους κοινοτικούς πόρους και τις τεράστιες δημιουργικές ικανότητες των Ελλήνων.

Πιστεύω ότι κερδίσαμε το στοίχημα. Αλλά συνεχίζουμε τις προσπάθειες ώστε οι Ελληνίδες και οι Έλληνες να έχουν την ζωή που τους αξίζει. Για αυτό συνεχίζουμε έχοντας την κοινωνία στο πλευρό μας.

Ξανά πιστεύουμε στις δυνάμεις μας. Στη δημιουργικότητα και την ατομική προκοπή. Πρωταγωνιστούμε και πάλι στην Ευρώπη. Και μεταφράζουμε τον πατριωτισμό της ευθύνης σε υψηλό φρόνημα, σε κάθε πράξη μας.

Συνεχίζουμε.Τα καλύτερα έρχονται.

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου