Το 14ο Συνέδριο της ΝΔ ήταν το μήνυμα

Ξενοφών Μπαραλιάκος Βουλευτής ΝΔ Πιερίας

Μοίρασε το

Ο Ξενοφών Μπαραλιάκος μιλάει για το 14ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνοντας ότι δεν εξέπεμψε απλώς πολλά μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση. Αποτέλεσε το ίδιο το πιο ισχυρό μήνυμα στον πολιτικό στίβο της χώρας. Ποιες, όμως, ήταν οι καινοτομίες και τα κυρίαρχα μηνύματα;


Δομικό χαρακτηριστικό της διαδικασίας ήταν η νεολαία, ο νεανικός παλμός και η ένθερμη και δυναμική συμμετοχή των νέων, οι οποίοι έσπευδαν να αναρτήσουν στιγμιότυπα με φίλους, συνέδρους και πολιτικούς με τους οποίους συνομίλησαν διά ζώσης. Η εκλογή της νέας Πολιτικής Επιτροπής είναι ενδεικτική: η συντριπτική πλειοψηφία των νέων μελών είναι νεοεκλεγείσα κατά 75%, ενώ η μέση ηλικία μειώθηκε κατά 8,5 έτη.

Το Συνέδριο ήταν ενωτικό, συμμετοχικό, ανοιχτό: συμμετείχαν 2.500 σύνεδροι και 6.000 παρατηρητές από όλη την Ελλάδα, ενώ για μία ευρεία γκάμα θεμάτων μίλησαν πάνω από 270 ομιλητές. Στην εκλογική διαδικασία συμμετείχαν 1.969 σύνεδροι, εκ των οποίων το 30% ψήφισε ηλεκτρονικά μέσω της ψηφιακής πύλης «Ζευς».

Ένα ακόμη ποιοτικό και ειδοποιό χαρακτηριστικό του Συνεδρίου ήταν η πλήρης ψηφιοποίησή του, καθώς όλες του οι εργασίες έγιναν και με ψηφιακή μορφή. Η ΝΔ σκοπεύει να ψηφιοποιήσει όλες τις διαδικασίες στον κρατικό μηχανισμό, αλλά και στον κομματικό.

Κυρίαρχο και ξεκάθαρο υπήρξε και το αμιγώς πολιτικό μήνυμα. Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν σε ένα χρόνο, στο τέλος της τετραετίας, βάζοντας τέρμα στην πρόωρη εκλογολογία, αλλά ταυτοχρόνως θέτοντας σε πολιτική ετοιμότητα ολόκληρο τον κομματικό μηχανισμό. Τόνισε, επίσης, ότι στόχος και κεντρική στρατηγική της ΝΔ είναι η αυτοδυναμία στις πρώτες εκλογές, ξορκίζοντας τη χαλαρή ψήφο στις εκλογές με απλή αναλογική.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήλθε ενισχυμένος από τη διαδικασία του Συνεδρίου, όχι μόνο εντός του κόμματος αλλά και στο ευρύτερο φάσμα του πολιτικού τόξου.

Η ΝΔ είναι ένα κόμμα λαϊκό, αστικό και πολυσυλλεκτικό, με δυνατά ερείσματα στον κεντροδεξιό χώρο και με σταθερές τις αξίες και τις αρχές του.

Η ΝΔ αποτελεί, και αυτό επιβεβαιώνεται καθημερινά, την μόνη επιλογή για ανάπτυξη, ευημερία και ασφάλεια, ενόσω στο μεν ΚΙΝΑΛ ερίζουν ακόμη για την πολιτική τους ταυτότητα, στον δε ΣΥΡΙΖΑ αλληλοσπαράσσονται έχοντας πέσει σε κομματική και δημοσκοπική δίνη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου