Με τα ΑΕΙ, ποδόσφαιρο δεν παίζεις

Ξενοφών Μπαραλιάκος Βουλευτής ΝΔ Πιερίας

Μοίρασε το

O Φώντας Μπαραλιάκος εξηγεί γιατί ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αρέσκεται στις πολιτικές του δηλώσεις να χρησιμοποιεί ποδοσφαιρικούς όρους.


 

Το ίδιο φαίνεται να έπαθε και κατά τη συζήτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο (νόμος-πλαίσιο πια) του υπουργείου Παιδείας «Νέοι Ορίζοντες για τα ΑΕΙ».

Ο Αλέξης Τσίπρας νόμισε ότι παίζει ποδόσφαιρο. Κι επειδή σε ένα θέμα που η αντιπολίτευση το θεωρεί φαντασιακά «δικό» της, εκείνο των ΑΕΙ, η ομάδα του έφαγε πολλά γκολ, ο προπονητής πάνω στην αμηχανία του πήρε την ομάδα του και έφυγε ψελλίζοντας προφάσεις εν αμαρτίαις. Όμως δεν παίζεται έτσι το ποδόσφαιρο.

Τι στ’ αλήθεια τόσο φοβήθηκαν;

Στα γήπεδα μπορεί οι τακτισμοί να επιτρέπονται, ενίοτε και να συγχωρούνται. Όμως πολιτική και δη για εθνικά θέματα, όπως είναι αυτό της Ανώτατης εκπαίδευσης με φτηνούς μικρο-τακτικισμούς δεν γίνεται.

Ο  κ. Τσίπρας απέσυρε την κοινοβουλευτική του ομάδα με αλλότρια προσχήματα, διότι ήταν ο μοναδικός τρόπος να αποφύγουν οι βουλευτές του την υπερψήφιση πολλών άρθρων για τα οποία είχαν εκφράσει θετική γνώμη κατά την συζήτηση του νομοθετήματος στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή. Φοβήθηκε ότι η ενδεχόμενη υπερψήφιση θα «θόλωνε» το πολιτικό στίγμα μετωπικής σύγκρουσης με την κυβέρνηση για τα θέματα της Παιδείας που επιθυμούν τόσο αγωνιωδώς και τεχνητά να καλλιεργήσουν.

Καλύτερα, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως δεν θα μπορούσε να το είχε διατυπώσει: «Επιλέγετε την στάση αυτή γιατί συμφωνείται με τα 9/10 του νομοσχεδίου. Τι θα ψηφίζατε για τα κοινά πτυχία; Τι θα ψηφίζατε για το εσωτερικό Erasmus; Τι θα ψηφίζατε για τις οργανικές θέσεις των κληρικών όταν οι βουλευτές σας δήλωσαν “υπέρ” στην αρμόδια επιτροπή;»

Χρειάζεται περισσό θράσος αλλά και άγνοια καθήκοντος για να φερθεί η μείζονα αντιπολίτευση έτσι όπως αντέδρασε σε πλήρη σύγχυση και απόλυτο πανικό.

Η αντιπολίτευση βαυκαλίζεται ότι με το να αποχωρήσει τιμώρησε την κυβέρνηση, της στέρησε την «νομιμοποίηση», ενώ στην πραγματικότητα τιμώρησε μόνο τον εαυτό της και τις δημοκρατικές διαδικασίες της Βουλής των Ελλήνων. Αλλά ας μην επιτρέψουμε στην αντιπολίτευση με τους θεατρινισμούς και τα αριστοφανικά της καμώματα να εκτρέψει τη συζήτηση από του καίριο, το ουσιώδες, που παραμένει το νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση.

Ένα νομοσχέδιο που προσφέρει στα ΑΕΙ μία βεντάλια δυνατοτήτων ώστε να προσαρμοστούν στη σύγχρονη εποχή, να βαδίζουν παράλληλα με τα πανεπιστήμια του εξωτερικού και να προχωρήσουν στην επόμενη μέρα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου