Ο ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΧΑΣΤΟΥΚΙΣΕ ΤΗ ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ!!!

Μοίρασε το

 Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, επιτέθηκε και χτύπησε τη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, στη διάρκεια της εκπομπής  του Γιώργου Παπαδάκη στον ANT1. Είχε προηγηθεί λογομαχία με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου, την οποία μπουγέλωσε στον αέρα. Τη σύλληψή του διέταξε η εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών Ελένη Ράικου. 
Η πολιτική αντιπαράθεση στην τηλεοπτική εκπομπή ήταν σε υψηλούς τόνους και ο κ.Κασιδιάρης αντέδρασε πετώντας ένα ποτήρι με νερό προς το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ,όταν του είπε ότι η Χρυσή Αυγή θα γυρίσει τη χώρα 500 χρόνια πίσω.

Η Λιάνα Κανέλλη αντέδρασε καταδικάζοντας την ενέργεια του κ. Κασιδιάρη, ο οποίος σηκώθηκε από τη θέση του, στράφηκε προς την κ. Κανέλη, της όρμησε και την γρονθοκόπησε, παρά την προσπάθεια των προσκεκλημένων και του παρουσιαστή Γιώργου Παπαδάκη να αποτραπεί το επεισόδιο.

Στη συνέχεια ο κ. Κασιδιάρης αποχώρησε από την εκπομπή, η οποία διακόπηκε για λίγο. Ακολούθως, μετά από διαφημιστικά μηνύματα, η κ. Κανέλλη εξέφρασε τη λύπη της και κάλεσε τους πολίτες να διορθώσουν την ψήφο που έδωσαν στη Χρυσή Αυγή, ενώ το επεισόδιο καταδίκασε και η κ. Δούρου και ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος που βρισκόταν στο στούντιο.

Στην εκπομπή παρενέβησαν και εκπρόσωποι των κομμάτων καταδικάζοντας τη στάση του κ. Κασιδιάρη ως άνανδρη.

Δίωξη κατά του Κασιδιάρη

Από την Εισαγγελία Πρωτοδικών διευκρινίζεται ότι η εντολή για σύλληψη του εκπροσώπου Τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη αφορά την επίθεση του σε βάρος της Λιάνας Κανέλη.

Το αδίκημα που αφορά το γρονθοκόπημα, σε βάρος της υποψήφιας βουλευτή του ΚΚΕ, προσδιορίζεται σε απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, αδίκημα που διώκεται αυτεπάγγελτα.

Αντίθετα η αντίδραση του Ηλ. Κασιδιάρη απέναντι στην υποψήφια βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ρ. Δούρου, σε βάρος της οποίας έριξε νερό, χαρακτηρίζεται ως απρόκλητη έμπρακτη εξύβριση, αδίκημα που διώκεται μετά από μήνυση.

Η Εισαγγελία διευκρινίζει, επίσης, ότι ο Ηλ.Κασιδιάρης δεν φέρει την ιδιότητα του βουλευτή, καθώς η Βουλή έχει διαλυθεί ενόψει εκλογών.

Αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δ. Τσιόδρας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κυβέρνηση καταδικάζει  με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση του εκπροσώπου Τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη κατά της Λιάνας Κανέλλη και της Ρένας Δούρου. Η επίθεση αυτή είναι επίθεση εναντίον κάθε δημοκρατικού πολίτη.
Αποτελεί κεκτημένο του πολιτικού μας πολιτισμού, η προεκλογική αντιπαράθεση να γίνεται σε κλίμα δημοκρατικού διαλόγου. Αλλοίμονο αν οι πολιτικές διαφορές λύνονταν με τη βία. Το ελάχιστο που περιμένει κάθε δημοκρατικός πολίτης, από το κόμμα του κ.Κασιδιάρη, τη Χρυσή Αυγή, είναι η απερίφραστη καταδίκη αυτής της ενέργειας. Τέλος, είναι γνωστό ότι η δικαιοσύνη έχει  επιληφθεί της υπόθεσης».

Καταδίκη από το ΠΑΣΟΚ

«Όποιοι εκκολάπτουν το αυγό του φιδιού, παίζουν με την Ελλάδα και τη δημοκρατία. Ο νεαρός αυτός «κύριος», εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής απέδειξε σήμερα ότι είναι εκπρόσωπος μιας ομάδας νεοναζί που εκτός από ακροδεξιοί είναι άνανδροι
και τραμπούκοι.  Καλούμε τον πολιτικό, πνευματικό και δημοσιογραφικό κόσμο να καταδικάσει το περιστατικό. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην κα Κανέλλη και στην κα Δούρου. Καλούμε τους πολίτες που ψήφισαν Χρυσή Αυγή να το ξανασκεφτούν σοβαρά. Δηλώνουμε ότι σε καμία περίπτωση εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ δεν πρόκεται να συμμετέχει σε συζήτηση με εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής» καταλήγει η ανακοίνωση-δήλωση της εκπροσώπου του ΠΑΣΟκ Φώφης Γεννηματά .

Καταδίκη από την ΕΣΗΕΑ

«Τελικά είχαμε δίκιο όταν λέγαμε ότι οι ναζί της Χρυσής Αυγής δεν είναι γραφικοί. Είναι επικίνδυνοι», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Δημήτρης Τρίμης και εκτίμησε πως «δεν έχει νόημα πια να δίνει κανείς ελευθερίες και δημοσιότητα στους εχθρούς της ελευθερίας».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου