“ΠΕΡΑΣΤΕ ΑΠ΄ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ”…

Μοίρασε το

Αυτό το «μότο» κυριαρχεί πλέον στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤΕΝΝΑ», καθώς οι εργαζόμενοι – δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικοί κ.α- δέχονται πλέον την προτροπή από τους διοικούντες να περάσουν από το αρμόδιο γραφείο για να ενημερωθούν για τους όρους που «προσφέρει» ο σταθμός σε όσους θελήσουν να αποχωρήσουν απ’ αυτόν εκουσίως… Δεν διευκρινίζεται όμως αν και πότε θα γίνουν απολύσεις – εκουσίως –  αν κάποιοι δεν δεχτούν τους όρους της εκούσιας αποχώρησης.

Λίγες μόνο βδομάδες , μετά την αλλαγή της Διεύθυνσης του ΑΝΤΕΝΝΑ , ο τηλεοπτικός σταθμός ανακοίνωσε και επίσημα (την Πέμπτη) πρόγραμμα    εθελουσίας εξόδου εργαζομένων. Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην αγορά έρχεται αυτή τη φορά να επηρεάσει έναν ακόμη μεγάλο οργανισμό των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, καθώς έχει προηγηθεί το κλείσιμο της εφημερίδας “Ελεύθερος Τύπος” και του ραδιοφωνικού σταθμού “City”.

Στο πρόσφατο παρελθόν, είχε ακουστεί ότι ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1 επρόκειτο να προβεί σε ανάλογο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, κάτι που είχε διαψευστεί από το σταθμό. Ωστόσο, αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ο ΑΝΤ1 εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση, κάτι το οποίο είναι σπάνιο. Συνήθως, οι όποιες επαφές διοίκησης και εργαζομένων λαμβάνουν χώρα με ανεπίσημες και κατ’ ιδίαν συζητήσεις.

Πάντως πριν ακόμα υπάρξει η επίσημη ανακοίνωση του σταθμού και από την Τετάρτη το μεσημέρι , άρχισαν με πολύ διακριτικό τρόπο να ειδοποιούνται τεχνικοί , δημοσιογράφοι κ.α , να περάσουν από το λογιστήριο να ενημερωθούν για τους όρους που θα υπάρχουν σο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τον τελευταίο χρόνο η νέα πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί στην αγορά των Μέσων Ενημέρωσης, έχει οδηγήσει μεγάλους διεθνείς και ευρωπαϊκούς οργανισμούς στη λήψη ιδιαίτερα δύσκολων αποφάσεων, προκειμένου να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες.

Στην Ελλάδα, η τηλεοπτική διαφημιστική δαπάνη κινείται με σταθερά πτωτικό ρυθμό, της τάξεως του 25% για το α’ εξάμηνο του 2009, ενώ για τη συνέχεια προβλέπεται σταθεροποίηση στα νέα χαμηλά επίπεδα ή και επιδείνωση των μεγεθών. Η αγορά συρρικνώθηκε στα επίπεδα της διετίας 2004-2005 και βάσει των προβλέψεων το γεγονός αυτό δεν είναι αναστρέψιμο.
Τους τελευταίους δέκα μήνες ο ΑΝΤ1 TV, μελετώντας προσεκτικά τις εξελίξεις, εφαρμόζει μια ολοκληρωμένη στρατηγική που του επιτρέπει: να επανασχεδιάσει τον τρόπο λειτουργίας του ώστε να γίνει πιο ευέλικτος, αποδοτικός και αποτελεσματικός, να προσαρμόσει την κοστολογική του βάση και να συνεχίσει να ηγείται των εξελίξεων.

Στο πλαίσιο αυτό, η Διεύθυνση του ΑΝΤ1 TV προχώρησε σε σειρά αναγκαίων ενεργειών μείωσης κόστους σε όλα τα επίπεδα, όπως στην επαναδιαπραγμάτευση συμβολαίων με διεθνή studios, στον εξορθολογισμό των αμοιβών των υψηλόμισθων συνεργατών – άμεσων και έμμεσων, στη μείωση των λειτουργικών εξόδων και στον επανασχεδιασμό διαδικασιών.

Σε συνέχεια των παραπάνω κι εφόσον εξαντλήθηκε κάθε άλλο περιθώριο, η Διεύθυνση του ΑΝΤ1 TV ανακοινώνει την έναρξη Προγράμματος Εθελουσίας Εξόδου. Σε αντίθεση με τις σκληρές επιχειρηματικές πρακτικές που εφαρμόζουν άλλες ραδιοτηλεοπτικές επιχειρήσεις διεθνώς, η απόφαση πάρθηκε με γνώμονα την υπευθυνότητα, την εκτίμηση και την αναγνώριση της προσφοράς των εργαζόμενων που συνέβαλαν στη μέχρι σήμερα πορεία και εξέλιξή του.

Ο ΑΝΤ1 TV παραμένει ο Ελληνικός Τηλεοπτικός Σταθμός που παράγει και παρέχει υψηλής ποιότητας τηλεοπτικό προϊόν ενημέρωσης και ψυχαγωγίας για τον Έλληνα τηλεθεατή. Με σταθερή στρατηγική, στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να πρωταγωνιστούμε στη νέα εποχή των ΜΜΕ και της ψηφιακής τηλεόρασης στην Ελλάδα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου