“ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ” ΥΠΟ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ!!!

Μοίρασε το

ΣΕ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ – ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟ Η… ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ;

ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕ ΗΔΗ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ!

Ο ΠΡΩΗΝ “ΣΥΝΕΝΟΙΚΟΣ” ΘΑ ΑΝΑΓΕΙΡΕΙ… ΝΕΟΔΜΗΤΟ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ

ΣΥΣΤΕΓΑΣΗ Ή ΕΞΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ “ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΥΣ”

Εντείνονται, πιέσεις, προβληματισμός και γκρίνια στο Κυβερνών Κόμμα, για σοβαρές και ουσιαστικές αλλαγές, μετά την εκλογική ήττα και την καθίζηση των ποσοστών της Ν.Δ. Η ανοιχτή σύγκρουση με το ΛΑΟΣ και η αποχώρηση από την.. πολυκατοικία του “συνένοικου” Γ. Καρατζαφέρη, δίνει νέες διαστάσεις στην ανακατανομή των συσχετισμών στο χώρο της Δεξιάς. Όμως δίπλα σε αυτό έχει ανοίξει για τα καλά το μέτωπο των «Βατοπαιδινών», ενώ ταυτόχρονα φούντωσαν και πάλι τα σενάρια, τουλάχιστον, για αλλαγές στο κόμμα και το επικοινωνιακό επιτελείο της Κυβέρνησης, με αφορμή και το γεύμα (με μενού ομελέτα με λαχανικά και μεταλλικό νερό) στο «ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ» του «ΧΙΛΤΟΝ», των Ευάγγελλου Μεϊμαράκη  και Άρη Σπηλιωτόπουλου.

Το βασικό μενού της συνάντησης, ωστόσο, ήταν το μέλλον της κυβέρνησης και της Ν.Δ. μετά τη βαριά εκλογική ήττα της περασμένης Κυριακής. Και οι δύο συμφώνησαν ότι οι ρωγμές στη γαλάζια «πολυκατοικία» είναι βαθιές και απαιτούνται κατεπειγόντως εκτεταμένες επισκευές. Η συνάντηση αυτή συνδέεται άμεσα  με τις αλλαγές που κυοφορούνται σε κυβέρνηση και κόμμα.

ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ

Να σημειωθεί πως από το βράδυ της Κυριακής ο Πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, δέχεται εισηγήσεις να επαναφέρει τον Ε. Μεϊμαράκη στη Ρηγίλλης, ως Γραμματέα του Κόμματος  και την ανάθεση στον Α. Σπηλιωτόπουλο της εκπροσώπηση της κυβέρνησης, μετακινώντας τον παράλληλα στο Μαξίμου με την ιδιότητα του υπουργού Επικρατείας. Απάντηση για τις τελικές αποφάσεις του Κ. Καραμανλή δεν έχει κανείς, αλλά συνεργάτες του υποστηρίζουν ότι εάν προχωρήσει σε αλλαγές, αυτές θα ανακοινωθούν έως το τέλος Ιουνίου. Οι αλλαγές στο κόμμα και στην εκπροσώπηση, πάντως, θεωρούνται κομβικές και θα οδηγήσουν αναγκαστικά σε ένα «λίφτινγκ» στο κυβερνητικό σχήμα, καθώς ο Πρωθυπουργός έχει απορρίψει κάθε πρόταση για σαρωτικό ανασχηματισμό.

Πάντως τόσο ο κ. Μεϊμαράκης, όσο και ο κ. Σπηλιωτόπουλος, διαμηνύουν πως θα αναλάβουν κάθε «βαρύ φορτίο», εάν τους ανατεθεί. Επίσης φαίνεται και οι δύο να συμπίπτουν στην εκτίμηση ότι χρειάζεται να αναληφθούν πρωτοβουλίες και πως οι πολιτικοί συσχετισμοί ευνοούν ακόμα την Ν.Δ.

Τις αλλαγές σε κόμμα και εκπροσώπηση εμφανίζεται ότι θεωρεί επιβεβλημένες και ο Γ. Σουφλιάς, κρίνοντας μάλιστα ότι οι κ.κ. Μεϊμαράκης και Σπηλιωτόπουλος είναι «ασφαλείς επιλογές» για τις συγκεκριμένες θέσεις. Εάν, τελικώς, ο κ. Καραμανλής πειστεί, θα ακολουθήσει – λένε κορυφαία κυβερνητικά στελέχη – καραμπόλα αλλαγών στην κυβέρνηση, στην οποία, κατά πάσα πιθανότητα, θα εισέλθει ο νυν γραμματέας του κόμματος Ελ. Ζαγορίτης.

Ο κ. Σουφλιάς φέρεται ότι έχει εισηγηθεί στον Πρωθυπουργό να προχωρήσει τώρα και στη δημιουργία αυτόνομου υπουργείου Περιβάλλοντος, με διαχωρισμό του ΥΠΕΧΩΔΕ

ΑΙΧΜΕΣ

Πάντως ο απόηχος της ήττας και ο προβληματισμός είναι έντονοι και η κριτική που διατυπώνεται από στελέχη της Ν.Δ είναι ιδιαιτερα αιχμηρή. «Αν πρόκειται να κάνει κάποιες αλλαγές, αυτές πρέπει να είναι ριζικές», επεσήμανε  η επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου  Μαριέττα Γιαννάκου, αναφερόμενη στο τι πρέπει να πράξει ο Πρωθυπουργός, ενώ ο υφυπουργός Εξωτερικών  Θοδωρος Κασσίμης άφησε αιχμές για τον συντονισμό των υπουργών, τονίζοντας με έμφαση (στον Αlpha 98,9) ότι «το πρόβλημα της κυβέρνησης είναι στη λειτουργία της και όχι στην πολιτική της».

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε (στον Αθήνα 9,84) πως «ήταν ήττα της παράταξης. Στον βαθμό αυτό ήταν ήττα όλων μας και του Πρωθυπουργού, μην παίζουμε με τις λέξεις…».  Ο Γ. Μανώλης επεσήμανε πως  «η Ν.Δ. θέλει ένα ηλεκτροσόκ… Θεωρώ ότι δεν υπάρχει στρατηγική. Όταν έχεις μια τέτοια ήττα, για να συνέλθεις πρέπει να υποστείς ένα σοκ. Όταν έχεις έναν ασθενή δεν του δίνεις βαλεριάνα να περάσει έναν δύο μήνες ακόμα, έτσι χαλαρά τη ζωή του».

ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΙ

Διαστάσεις πάντως παίρνει και η υπόθεση των λεγόμενων Βατοπαιδνών . Ο Πέτρος Δούκας φέρεται να είναι ενοχλημένος από διαρροές που υπήρξαν περί ενόχλησης του Πρωθυπουργού , επειδή ο ίδιος ήταν στην πρώτη γραμμή , στην προεκλογική συγκέντρωση του Κώστα Καραμανλή, στην Αθήνα. Σε δηλώσεις του (Flash),  ο κ. Δούκας δήλωσε πως αν του ζητηθεί να διευκολύνει τη Ν.Δ, μη συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιο, θα το πράξει . Βέβαια , αφήνει να εννοηθεί πως θα το πράξει μόνο αν του ζητήσει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Τόνισε ωστόσο πως δεν αντέχει αυτή την συζήτηση και πως η Δικαιοσύνη έψαξε το θέμα σε βάθος επί 12 μήνες και δεν υπάρχει κακή εμπλοκή του στην υπόθεση.

ΠΗΓΕΣ: ΤΑ ΝΕΑ(www.tanea.gr) ,ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ(www.e-typos.gr), ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ(www.e-net.gr)

 

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου