Πως ο ΣΥΡΙΖΑ κατήργησε τον ΕΝΦΙΑ

Ο Λουκάς Γεωργιάδης με αφορμή την υπόθεση Ιωάννας Κολοβού εξηγεί πως ο Αλέξης Τσίπρας υπήρξε συνεπής με την προεκλογική του δέσμευση να καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ με ένα νόμο και ένα άρθρο. Ψηφίζοντας απλά το νόμο για τους πλειστηριασμούς… new deal

Μοίρασε το

Ο Λουκάς Γεωργιάδης με αφορμή την υπόθεση Ιωάννας Κολοβού εξηγεί πως ο Αλέξης Τσίπρας υπήρξε συνεπής με την προεκλογική του δέσμευση να καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ με ένα νόμο και ένα άρθρο. Ψηφίζοντας απλά το νόμο για τους πλειστηριασμούς…


 

Ο εθισμός του ΣΥΡΙΖΑ στα ψέματα, στα fake news, αλλά και το… ανθρώπινο προσωπείο του, οδηγούν κάθε φορά σε ένα πανηγυρικό… φατούρο, το οποίο φέρνει η ίδια η πραγματικότητα. 

Οι μεγαλύτεροι… καρπαζοεισπράκτορες που πέρασαν από την πολιτική ζωή του τόπου έχουν το θράσος μέσω ενός ελεγχόμενου κοινού υποστηρικτών, να κάνουν σόου και να κοροϊδεύουν ολόκληρη την κοινωνία. Για τον λόγο αυτό πρέπει να βάλουμε σε μια σειρά το θέμα, για “να ξεχωρίσουμε τα στέρφα από τα γαλάρια”, όπως λένε οι κτηνοτρόφοι στη… γλώσσα τους! Λοιπόν, έχουμε και λέμε:

1. Τσίπρας και Βαρουφάκης είχαν συμφωνήσει για έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη, ενώ την ίδια ώρα πουλούσαν… μαγκιές για κατάργηση του μνημονίου με ένα άρθρο και ένα νόμο, υποσχόμενοι μάλιστα την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ! 

2. Τσίπρας, Βαρουφάκης και Καμμένος ισοπέδωσαν το τραπεζικό σύστημα και μαζί τον πλούτο των ασφαλιστικών ταμείων, τα οποία ήταν μέτοχοι των τραπεζών. Οδήγησαν στην ανακεφαλαιοποίηση τους, η οποία έγινε σε εξευτελιστικές τιμές, καθώς οι νέοι μέτοχοι αναλάμβαναν το ρίσκο να επενδύσουν σε… συντρίμμια. 

Έτσι, ο έλεγχος των τραπεζών πέρασε στους ξένους και στους δανειστές. Αυτό δε σημαίνει ότι ήταν κατ΄ ανάγκη κακό, αλλά με τον τρόπο που έγινε, οδήγησε σε τεράστια ζημία για όλους. Ποτέ δεν θα ξεχάσουμε επίσης τις ουρές της απόγνωσης από τους πολίτες που στήνονταν στα ΑΤΜ για να βγάλουν τα 60 ευρώ, λόγω της επιβολής των capital controls. 

3. Μετά το δημοψήφισμα, όπου το ΟΧΙ έγινε ΝΑΙ, ήρθε η ώρα της κρίσης. Ο Βαρουφάκης, μετά το δημοψήφισμα έπαψε να είναι υπουργός Οικονομικών κατ΄ απαίτησιν των δανειστών. Ο ίδιος τύπος σήμερα, με ύφος χιλίων καρδιναλίων κουνάει το δάκτυλο προς την κυβέρνηση, η οποία ακόμη μαζεύει τα… περιττώματα που άφησε στην οικονομία και στο τραπεζικό σύστημα. 

4. Τσίπρας και Καμμένος υπέγραψαν ένα μνημόνιο, αφού προκάλεσαν συνολική ζημία άνω των 200 δισ. ευρώ, μαζί με τον Βαρουφάκη, ο οποίος μετά από αυτήν την… επιτυχία του, εγκατέλειψε το… σκάφος. Μάλιστα, ο τότε αρχιλογιστής του Euro Working Group, Τόμας Βίζερ, είχε χαρακτηρίσει ως συντηρητική την εκτίμηση για το μέγεθος της ζημίας των 200 δισ. ευρώ. 

5. Το 2017, βάσει της συμφωνίας του τρίτου μνημονίου, ήρθαν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, τους οποίους , ο τότε υπουργός Οικονομικών,  Ευκλείδης Τσακαλώτος, είχε χαρακτηρίσει ως δίκαιο οικονομικό και κοινωνικό μέτρο. 

6. Τον Φεβρουάριο του 2019, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος (τον είχαν οι δανειστές σε μεγάλη εκτίμηση, καθώς δεν έφερνε καμία αντίρρηση…) υπέγραψε στο Eurogroup την πλήρη άρση προστασίας της α΄ κατοικίας. 

7. Να θυμίσουμε ότι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, πρώην σύντροφος του Αλέξη Τσίπρα, είχε συλληφθεί από την Κρατική Ασφάλεια, κατηγορούμενος για προπαρασκευαστικές πράξεις ανατροπής του πολιτεύματος, επειδή διαμαρτυρόταν έξω από συμβολαιογραφικά γραφεία για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς! Βλέποντας τον Τσίπρα να επισκέπτεται τη δημοσιογράφο, στην οποία έγινε έξωση από την κατοικία σε εκτέλεση δικαστικής απόφασης, αναρωτιέται κάποιος, πόσο θράσος και πόση… αναισθησία μπορεί να έχει αυτός ο άνθρωπος! 

Ο Τσίπρας πήγε να… συμπαρασταθεί σε μια θιγόμενη, για την οποία, σύμφωνα με έγγραφο που κατέθεσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης, είχε εκδοθεί η απόφαση για τον πλειστηριασμό από τις 20/03/2019! Τότε πρωθυπουργός ήταν ο Τσίπρας, επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ. Τελεία και παύλα. Πολλοί αναρωτιούνται γιατί δεν αλλάζει το νόμο η Νέα Δημοκρατία. Η εξήγηση είναι πάρα πολύ απλή και ανάγεται στους όρους της δανειακής σύμβασης που υπέγραψαν το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ. 

Όταν υπογράφεται κάποιο συμβόλαιο, δεν μπορεί κάποιος μετά να αρχίσει να το ερμηνεύει, όπως γουστάρει και βολεύεται.

Ό,τι υπογράφεται δεν αναιρείται γιατί έχει συνέπειες, που είναι αδιανόητες αλλά και… δυσνόητες, για τους μη έχοντες σχέση με το θέμα και με τα απλά Εφαρμοσμένα Οικονομικά και Μαθηματικά. 

Επιπλέον, πρέπει να επισημάνουμε ότι όποιος έχει ζητήσει ρύθμιση λόγω ανατροπής των εισοδηματικών και περιουσιακών δεδομένων του, προστατεύεται. Εκεί πρέπει να δοθεί και το μεγάλο βάρος, ώστε να υπάρχει μια ευελιξία και να γίνονται διευκολύνσεις σε οφειλέτες, όταν αυτοί είναι συνεργάσιμοι και αποδεικνύουν ότι έχει ανατραπεί η ζωή τους. 

Διαφορετικά, όσοι πουλάνε… μαγκιά και επιμένουν στο “Δεν πληρώνω”, δεν υπάρχει καμία άλλη διέξοδος, καθώς τα λεφτά των δανείων είναι λεφτά των καταθετών, οι οποίοι ίδρωσαν μια ζωή για να έχουν μερικές οικονομίες στην μπάντα. 

Τελικά, ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο άνθρωπος όπου με ένα νόμο (αυτόν για τους πλειστηριασμούς) κατάργησε στην… πράξη την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ! Ποιος είπε ότι δεν είναι… συνεπής με τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει προ του 2015; Ο άνθρωπος έβλεπε μπροστά. Με την αλλαγή στην ιδιοκτησία των ακινήτων, αυτομάτως, αυτός που το χάνει, παύει να επιβαρύνεται με τον ΕΝΦΙΑ! Κανονικά, σ΄ αυτόν τον άνθρωπο και όλους τους όμοιους του, που είχαν… καταπιεί τη γλώσσα τους έως τις 7 Ιουλίου 2019, δεν πρέπει να επιτρέπεται η είσοδος ούτε σε σπίτι, ούτε πουθενά αλλού. Ελπίζουμε ο Ελληνικός λαός να καταλάβει με ποιους πολιτικούς απατεώνες έχει μπλέξει. Γιατί πρέπει να γνωρίζει ότι στο επόμενο “πακέτο” υποσχέσεων, το μόνο που έχει να περιμένει είναι μόνο κόστος και πόνος…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου