Αγαπάς την Ελλάδα; Απόδειξέ το στην κάλπη!

Ο Λουκάς Γεωργιάδης σημειώνει ότι στην τελική ευθεία προς τις εκλογές, οι ψηφοφόροι θα κληθούν να επιλέξουν στον Μητσοτάκη και τον Τσίπρας. Και αν έχουν ανοικτό μυαλό θα αντιληφθούν ότι η σύγκριση είναι μεταξύ Μέσι και... Νίκωνα (από τη γνωστή διαφήμιση του Στοιχήματος!) new deal

Μοίρασε το

Ο Λουκάς Γεωργιάδης σημειώνει ότι στην τελική ευθεία προς τις εκλογές, οι ψηφοφόροι θα κληθούν να επιλέξουν στον Μητσοτάκη και τον Τσίπρας. Και αν έχουν ανοικτό μυαλό θα αντιληφθούν ότι η σύγκριση είναι μεταξύ Μέσι και… Νίκωνα (από τη γνωστή διαφήμιση του Στοιχήματος!)


 

Έχουμε μπει… ανεπισήμως στην προεκλογική περίοδο και το θέμα των παρακολουθήσεων αποτελεί την τελευταία… ζαριά για την αξιωματική αντιιπολίτευση. 

Η ταχεία εκκαθάριση της υπόθεσης είναι ένα μείζον ζήτημα που πρέπει να ξεκαθαρίσει το συντομότερο δυνατό. Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, πρέπει να δοθούν απαντήσεις, αλλά σε κάθε περίπτωση αυτό που προέχει είναι η μεγάλη εικόνα. 

Σε μια εξαιρετικά ταραγμένη περίοδο λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, ο μέσος πολίτης θέλει να ξέρει ότι υπάρχει μια κυβέρνηση, η οποία υπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα, λαμβάνει μέτρα στήριξης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων ώστε να… ξαλαφρώσει από τα βάρη του “λογαριασμού Πούτιν”, επιταχύνει τα έργα εκσυγχρονισμού της οικονομίας και πολλά άλλα. 

Από την άλλη πλευρά, έχουμε να κάνουμε με κάποιους που θέλουν να ξαναγίνουν κυβέρνηση τραυματίζοντας την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, γελοιοποιώντας οτιδήποτε εθνικό, ισοπεδώνοντας οτιδήποτε προοδευτικό που προάγει την ευημερία. Αν κάποιοι θεωρούν ότι η… πρόοδος συνδέεται με τη μετατροπή της Ελλάδας σε ξέφραγο αμπέλι και σε άντρο παρασιτισμού και αλητείας, τότε, ας (ξανα)δοκιμάσουν να ψηφίσουν για να δουν τη γλύκα! 

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι παντελώς άσχετο από τη σύγχρονη λειτουργία της οικονομίας και της αγοράς. Νομίζουν ότι με ένα άρθρο και ένα νόμο, θα καταργήσουν την… ανατολή του ηλίου! Μιλάμε για ανθρώπους που έχουν το ψέμα μέσα στο DNA τους. Τους θρέφει η ίντριγκα, δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα το δημιουργικό και έχουν δοκιμαστεί στο πρόσφατο παρελθόν, “κερδίζοντας”… επάξια του τίτλο των μεγαλύτερων πολιτικών απατεώνων. 

Οι ψηφοφόροι θα κληθούν να επιλέξουν ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα. Ο Μητσοτάκης ή ο Τσίπρας; Όποιος έχει ανοικτό μυαλό μπορεί να αντιληφθεί ότι οι συγκρίσεις είναι μεταξύ Μέσι και… Νίκωνα από τη γνωστή διαφήμιση του Στοιχήματος!

Ας κάνουμε τους συνειρμούς και ας λάβουμε υπόψιν τι υποσχέθηκε ο σημερινός πρωθυπουργός και πώς τα πραγματοποίησε λέξη προς λέξη και μάλιστα μέσα σε ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον σε σχέση με το 2019, καθώς δεν είχαμε ούτε την εισβολή των Ρώσων, οόυτε την έκρηξη του πληθωρισμού, λόγω της απογείωσης των τιμών της ενέργειας, ως αποτέλεσμα αυτής της εισβολής, ούτε την απειλητική ρητορική του Ερντογάν. 

Ας σκεφτούμε πώς η μικρή Ελλαδίτσα έβαλε τα… γυαλιά στους πλέον προηγμένους ευρωπαίους εταίρους στο πρόγραμμα εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού. Ας θυμηθούμε τις συνεχείς αναφορές των ξένων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης  (που τα… πήραν από τη “Λίστα Πέτσα”) για τη θεαματική ανάκαμψη της Ελληνικής οικονομίας, μετά τη βαθιά ύφεση που προκάλεσε το lockdown το 2020, λόγω του κορωνοϊού. Και όλα αυτά έλαβαν χώρα, με ένα σημαντικό μέρος του εκλογικού σώματος να συμπεριφέρεται ανώριμα και ανεύθυνα, προτάσσοντας τον… ακρο-νεοκομμουνιστο-αριστερό ή ακροδεξιό “ψεκασμένο” λόγο.    

Πολύ πριν την κάλπη είμαστε υποχεωμένοι να κάνουμε τις συγκρίσεις ανάμεσα σε αυτούς που ορθώνουν τείχη για να μη γίνει η χώρα ξέφραγο αμπέλι και αυτούς που έλεγαν ότι “η θάλασσα δεν έχει σύνορα”, αλλά και όλες αυτές τις ελεεινές φιγούρες που κατηγορούν τη χώρα μας ότι πνίγει ανθρώπους στο Αιγαίο!

Ας σκεφτούμε ποια ήταν η αξία της ακίνητης περιουσίας καθενός εξ΄ ημών το 2018 και πού βρίσκεται σήμερα. Ας λάβουμε υπόψιν μας ποιοι είναι αυτοί που άνοιξαν τα Ελληνικά πανεπιστήμια στον διεθνή ανταγωνιστικό κόσμο προσελκύοντας αμερικανικά και βρετανικά πανεπιστήμια. Ας σκεφτούμε πόσοι και πόσοι τεχνολογικοί και ενεργειακοί κολοσσοί φέρνουν τα κεφάλαια τους στην Ελλάδα και τι σημαίνει αυτό για τους Έλληνες επιστήμονες που διεκδικούν μια θέση στον ήλιο. 

Ας δούμε τα τεράστια έργα που συντελούνται στη χώρα και θα γίνουν πολλαπλάσια τα επόμενα χρόνια και ας κάνουμε τους συνειρμούς με αυτούς τους αξιολύπητους τύπους που θέλουν την Πλατεία Εξαρχείων… άβατο, ζητώντας την ακύρωση της κατασκευής σταθμού, γιατί θα… αλλοιώσει τη φυσιογνωμία της! Οι απροσάρμοστοι ψευτοεπαναστάτες της… φακής, υπερασπίζονται κάθε τι που οδηγεί στην καθυστέρηση και στην οπισθοδρόμηση, κουνώντας μας το… δάκτυλο ως… προοδευτικοί και “δημοκράτες”, οι οποίοι εμφορούνται από τις πλέον φασίζουσες νοοτροπίες και φασιστικές συμπεριφορές.  

Σε όλα τα παραπάνω, προσθέτουμε τις αμυντικές συμφωνίες της χώρας με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία, τις οποίες καταψήφισε ένας άεργος πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος είχε το μοναδικό “προσόν” κατά το παρελθόν να παρασύρει εκατοντάδες χιλιάδες αφελείς, οι οποίοι πίστεψαν τα αμέτρητα ψέματα του.

Η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια του λάθους και δεν μπορεί να οραματίζεται κάποιος ένα καλύτερο μέλλον για τον ίδιο και τα παιδιά του, επιλέγοντας τυχοδιώκτες και καιροσκόπους που προκάλεσαν ζημιά άνω των 200 δισ. ευρώ στη χώρα το 2015 και την οποία θα πληρώνουμε για δεκαετίες. 

Δεν έχουμε την πολυτέλεια να μας κυβερνούν ανίκανοι και παντελώς άχρηστοι, οι οποίοι δεν μπορούσαν να φτιάξουν ένα business plan για να πάρουμε λεφτά από το πακέτο Γιούνκερ. Γιατί, όπως είχε αναφέρει ο σύντροφος Φλαμπουράρης “για να πάρεις λεφτά πρέπει να καταθέσεις business plan με έσοδα-έξοδα”! Προφανώς οι άνθρωποι δεν κατέχουν τέτοια… σπορ! Και μετά προσπαθούμε εμείς να σκεφτούμε ένα καλύτερο μέλλον με επενδύσεις, δουλειές κια πρόοδο. Οι άνθρωποι θέλουν έναν μπουκωμένο δημόσιο τομέα, μια στραγγαλισμένη μεσαία τάξη και φουλ επιδόματα φτώχειας για τους αδύναμους, πολλοί εκ των οποίων βολεύονται με αυτά, γιατί πολύ απλά δεν γουστάρουν να δουλέψουν, αλλά να βολευτούν. 

Δεν μπορεί να αναθέσεις σε αρνητές της πραγματικότητας, ιδεοληπτικούς νεοκομμουνιστές και παντελώς ανίκανους, να διαχειριστούν τις απαιτήσεις της διακυβέρνησης μιας χώρας. Δεν μπορείς να ανέχεσαι τους αβανταδόρους τους Ερντογάν, να καταψηφίζουν όλα όσα δεν βολεύουν τον… Σουλτάνο και να υπονομεύουν την εξωτερική και αμυντική της χώρας μας. Εν ολίγοις, η χώρα δεν μπορεί να ξαναπέσει στα χέρια των τυχοδιωκτών που καταστρέφουν ό,τι πιάνουν στα χέρια τους. Αν θέλεις μια χώρα μπάχαλο, πήγαινε και ψήφισε τον Τσίπρα, αλλά μετά μη διαμαρτύρεσαι. Αν θέλεις μια χώρα με πρόσωπο, την οποία θα σέβονται φίλοι και εχθροί, τότε ξέρεις τι πρέπει να κάνεις στις προσεχείς εκλογές. 

Σε κάθε περίπτωση και με δημοκρατικό τρόπο, καλούμαστε να επιλέξουμε εάν θέλουμε να πάμε μπροστά ή να ξαναμπλέξουμε σε περιπέτειες με τους νοσταλγούς του διχασμού και τους ηττημένους του συμμοριτοπόλεμου, που δεν χώνεψαν ποτέ ότι η Ελλάδα ανήκει στον δυτικό κόσμο και ποτέ δεν πρόκειται να παραδοθεί στην απελπισία και την καταστροφή στην οποία αποδεδειγμένα οδηγεί το νεο-κομμουνιστικό αφήγημα. Στις προσεχείς εκλογές, όποιος αγαπάει τη χώρα που ζει, εργάζεται και δημιουργεί πρέπει να το αποδείξει την ψήφο του, βάζοντας οριστικά στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας τους σαλτιμπάγκους και σαλταδόρους του ΣΥΡΙΖΑ. Και μην ξεχνάτε ότι μετά την απομάκρυνση από την κάλπη, αυτοί οι τύποι δεν αναγνωρίζουν τίποτα…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου