ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

Μοίρασε το

Το θυμάστε το ανέκδοτο; Ο ΄Ελληνας τουρίστας στην Ελβετία, ρωτάει τον ξεναγό του. «Καλά, αφού δεν έχετε θάλασσα πώς έχετε υπουργείο Ναυτιλίας;» και παίρνει την απάντηση «κι εσείς γιατί έχετε υπουργείο Πολιτισμού;»!

Ε, αυτό το ανέκδοτο άκουσε ο Γιώργος Παπανδρέου και αποφάσισε να (ξανα) καταργήσει το υπουργείο «Θαλασσίων υποθέσεων κ.λ.π»! Διότι πλέον μόνο με όρους ανεκδότου μπορεί να μιλήσει κανείς για την εμμονή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο κυνήγι της εμπορικής ναυτιλίας (όπως και του τουρισμού, για να λέμε τα σωστά).

Μέσα σε δεκαοκτώ μήνες, το σύστημα «ράβε-ξήλωνε» εφαρμόζεται ΜΟΝΟ στον τομέα της μεγαλύτερης ελληνικής βιομηχανίας, του μοναδικού κλάδου που αντιστέκεται στην κρίση, του μοναδικού χώρου στον οποίο η Ελλάδα κατέχει τα πρωτεία (με τεράστια διαφορά) στην Ευρωπαϊκή ΄Ενωση! Δικαίως αναρωτιέται ο κάθε άνθρωπος που διαθέτει κοινή λογική. «Τι στο διάολο συμβαίνει εκεί κάτω; Τι γίνεται στο Πειραιά; Τόσο «θάλασσα» τα έκανε ο Διαμαντίδης; Τόσο καλύτερα πήγαινε το υπουργείο κομμένο στα τρία με κάθε κομμάτι να αυτοδιαλύεται σιγά-σιγά; Τι απάντηση να δώσεις σ’ αυτό τον παραλογισμό;

Επί Ανδρέα Παπανδρέου, μετά τη «δοκιμαστική» ολιγόμηνη θητεία του Στάθη Γιώτα, ανέλαβε ειδική αποστολή ο Γιώργος Κατσιφάρας, που καθιερώθηκε ως ο καλύτερος ever υπουργός Ναυτιλίας. Γιατί; Μα, επειδή διέθετε απλή λογική! Το 1985, ο Γερ. Αρσένης, ως υπουργός Εθνικής Οικονομίας, ανέλαβε να διαλύσει το ΥΕΝ! Πέσαμε πάνω του όλοι και τελικά έγινε αιχμή του δόρατός μας ο αείμνηστος Γιάννης Ζίγδης, που «έβαλε τις φωνές» και ο Ανδρέας έκανε πίσω, αγνοώντας τις φωνές των «πρασινοφρουρών». Ακολούθησαν θητείες υπουργών όπως του Στάθη Αλεξανδρή, του Βαγγέλη Γιαννόπουλου, του Βασίλη Σαραντίτη, του Αντώνη Ντεντιδάκη, επανέκαμψε ο Γιώργος Κατσιφάρας, πέρασε ο Κοσμάς Σφυρίου , ο Σταύρος Σουμάκης, ο Χρήστος Παπουτσής, ο Γιώργος Ανωμερίτης, ο Γιώργος Πασχαλίδης.

Ουδείς έθεσε ποτέ θέμα κατάργησης του υπουργείου. Τι στο καλό συνέβη το 2009 και ο Γιώργος Παπανδρέου υποβάθμισε τη Ναυτιλία; Ποιος τον κατευθύνει σ’ αυτή την κατ’ εξακολούθηση λάθος επιλογή; Τι δεν έκανε σωστό ο Γιάννης Διαμαντίδης, τον οποίο επίσης προσέβαλε ο πρωθυπουργός με την επανακατάργηση του υπουργείου; Ποιόν ενοχλεί η ύπαρξη του αυτόνομου και ανεξάρτητου διοικητικού φορέα της ελληνικής Εμπορικής Ναυτιλίας; Γιατί είναι κακό να κάνουν τη δουλειά τους γρήγορα και χωρίς προβλήματα τα ελληνικά βαπόρια; Ποιός δεν θέλει τη ναυτιλία στον Πειραιά και γιατί; Η Νέα Δημοκρατία τονίζει σε κάθε ευκαιρία ότι θα επανασυστήσει το ΥΕΝ. Μακάρι να λέει αλήθεια. Διότι δεν ξεχνάμε ότι πρώτη η Νέα Δημοκρατία ανακάλυψε τον τίτλο «Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής»! Λες και ενοχλούσε το απλό, εύηχο και αποτελεσματικό ΥΕΝ!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου