Περήφανη Ελλάς Vs εγχώρια σκύβαλα της Ιστορίας 

Ο Λουκάς Γεωργιάδης σημειώνει ότι δεν μπορεί να επιτραπεί η αλητεία των... υπογείων, η καφρίλα των αναρχοεγκληματιών και οι... παραστάσεις τύπου "Βασιλιάς Μίνωας Πραξικόπημα". new deal

Μοίρασε το

Ο Λουκάς Γεωργιάδης σημειώνει ότι δεν μπορεί να επιτραπεί η αλητεία των… υπογείων, η καφρίλα των αναρχοεγκληματιών και οι… παραστάσεις τύπου “Βασιλιάς Μίνωας Πραξικόπημα”.


 

Επί πολλές δεκαετίες, η χώρα πάσχιζε να ξεχάσει την τραυματική εμπειρία του Εμφυλίου Πολέμου. Όταν χτιζόταν ο νέος κόσμος και έπεφταν τα λεφτά του Σχεδίου Μάρσαλ, εμείς, μπήκαμε στην περιπέτεια του Συμμοριτοπόλεμου, καθώς κάποιοι πίστευαν ότι θα κεφαλαιοποιήσουν την ανεπάρκεια τους, την αμορφωσιά τους και το κυνικό τους… τίποτα, με τη δύναμη της εξουσίας και την επανάληψη των πιο τραγικών και συνάμα άθλιων στιγμών, με τις σφαγές αθώων πολιτών και το παιδομάζωμα. 

Κάποιοι ήθελαν να γίνουμε Αλβανία του Χότζα με 100 γραμμάρια ψωμί ή καφέ, μία ντομάτα και μια μπριζόλα κρέας το μήνα. Ενδεχομένως, να ήταν πιο μπροστά από τις εξελίξεις και να έθεταν πάνω απ΄ όλα την υγεία του πληθυσμού, για να μην… ταλαιπωρείται από την πίεση, τη χοληστερίνη, το σάκχαρο, τα τριγλυκερίδια και το ουρικό οξύ! Αν σκέφτονταν έτσι, ειλικρινά τους βγάζουμε το καπέλο, αν λάβουμε υπόψιν ότι σήμερα σε συνθήκες… πείνας, τα προβλήματα στον πληθυσμό είναι από την πολυφαγία! Να ευθυμήσουμε και λίγο… 

Από την άλλη, έρχεται η σύγχρονη πραγματικότητα και μας οδηγεί δεκαετίες πίσω, για να καταλάβουμε τι ακριβώς συνέβαινε. Τότε κάποιοι ήθελαν τη χώρα Αλβανία, αλλά κάποιοι συντάχθηκαν με τη Δύση και έτσι βρισκόμαστε εδώ που βρισκόμαστε σήμερα. 

Η κατάρρευση του πρώην κομμουνιστικού μπλοκ των αυταρχικών καθεστώτων ήταν η πιο τρανή απόδειξη για το ορθό της επιλογής μας. Και αυτή η επιλογή, είχε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, καθώς  έπρεπε να είναι ξεκάθαρη. Ειρήσθω εν παρόδω, βλέπουμε σήμερα τον ΣΥΡΙΖΑ να νομίζει ότι μέσα στην αλλαγή συνόρων και τον πόλεμο της Ρωσίας κατά της Δύσης, εμείς θα έπρεπε να διοργανώνουμε… σουαρέ στην παραλία του Σουνίου και να τηρούμε την αρχή των ίσων αποστάσεων. Βλέπεις τον εγκληματία να εκτελεί το θύμα, αλλά δεν μπορούμε να είμαστε με το θύμα, γιατί θα μας την… πει ο θύτης και θα χαλάσει το αφήγημα. 

Κατά ΣΥΡΙΖΑ, κακώς στηρίζουμε την Ουκρανία εμπράκτως. Προφανώς, αν στη θέση της Ρωσίας ήταν η Τουρκία και στη θέση της Ουκρανίας, η Ελλάδα, τα αιτήματα μας για βοήθεια από τους συμμάχους και εταίρους, ίσως εξαντλούνταν σε αποστολές… λαχανίδων Βρυξελλών και κρασιών Καμπανίας! Το λέμε με αφορμή, την… πρόταση ενός αξιολύπητου βουλευτή, που ζήτησε να στείλουμε Σταφίδα Κορίνθου, προφανώς γιατί αυτό θα είχε τάξει στους αφελείς που τον πίστευαν! Τόση επαφή με την πραγματικότητα έχουν οι άνθρωποι.

Εκτός και αν πιστεύουν ότι στην περίπτωση επέμβασης της Τουρκίας του Ερντογάν στην Ελλάδα, αυτοί θα κάνουν διακοπές στο… Σούνιο ή θα συνεχίζουν αμέριμνοι τις φαντασιακές αναζητήσεις και τις μυθοπλασίες τους, σε… πολιτιστικά κέντρα των Εξαρχείων ή θα τους… προστατεύσουν κάνοντας τους… χαρούλες! 

Όσο για το ΚΚΕ, ας κοιτάξει καλύτερα τι συμβαίνει με την αντιμετώπιση των κομμουνιστικών κομμάτων σε άλλες χώρες, για να καταλάβει τον πλούτο της Ελληνικής Δημοκρατίας. Μιας Δημοκρατίας που έχει χώρο για όλους, όσο ακραίοι και αν είναι. Αρκεί να μην ξεπερνούν όμως τις κόκκινες γραμμές. 

Η Ελληνική Δημοκρατία δεν ξεχωρίζει κανέναν με βάση την κομματική, θρησκευτική, αθλητική ή άλλη προτίμηση. Και καλά κάνει, γιατί έτσι πρέπει να λειτουργεί. 

Το πρόβλημα αρχίζει από τη στιγμή που κάποιοι δεν τη σέβονται και νομίζουν ότι θα συνεχίσουν να λειτουργούν ως αγέλες φασιστών που μπορούν να ξεφτιλίζουν ανενόχλητοι την υπόλοιπη κοινωνία. Γιατί όταν ακούς από “φοιτητές” να… απαιτούν την αποχώρηση των κρατικών λειτουργών από ένα πανεπιστήμιο όπου διαπράττεται σωρεία αδικημάτων, τότε μάλλον το πράγμα έχει ξεφύγει εντελώς… 

Περνάς έξω από σχολείο και βλέπεις τα αίσχη που έχουν γραφτεί. Ανάμεσα σε πολλά τετραγωνικά επιφάνειας, συνυπάρχουν οι αριστεροί κάφροι, τα ακροδεξιά φασιστοειδή, η οργανωμένη αλητεία και οι “χούλιγκανς”. Υπόγειες διαδρομές και μεγάλες…συναντήσεις! Κακούργοι του ποινικού δικαίου μπορούν να συνυπάρχουν με “επαναστάτες” και χούλιγκανς, ληστές και εμπόρους ναρκωτικών. 

Στα δε πανεπιστήμια, πάνω από 600.000 ενεργοί φοιτητές είναι έρμαια μιας χούφτας τυχοδιωκτών, που πιστεύουν ότι μπορούν να εξαργυρώσουν τους… αγώνες τους με την εκλογή τους στο Ναό της Δημοκρατίας, σε μεταγενέστερο χρόνο. 

Βάζουν… ένσημα αλητείας, διεκδικώντας παχυλούς μισθούς και προνόμια από μια κοινωνία που την ξεφτιλίζουν ή, η ίδια τους εκλέγει, οπότε αυτο-εξευτελίζεται! 

Άλλωστε, βλέπουν ως τρανά παραδείγματα, πρώην καταληψίες που πήραν τα πτυχία τους απευθείας από καθηγητές-συντρόφους και στη συνέχεια έγιναν πρωθυπουργοί, υπουργοί και βουλευτές. Γιατί να μην κάνουν και αυτοί τα ίδια, για να αναγνωριστούν ως “αγωνιστές”, δρέποντας τους ανάλογους καρπούς… 

Παρατηρούμε την καφρίλα που κυκλοφορεί ανάμεσα μας και αυτοπροσδιορίζεται ως “συλλογικότητα”, “λαϊκή συσπείρωση” κλπ.. Είναι όλοι αυτοί, οι οποίοι θέλουν να κολλήσουν… ένσημα, για να μπορούν στη συνέχεια με… δημοκρατικό τρόπο, να εμποδίζουν τη χάραξη ενός ελπιδοφόρου μέλλοντος για τη χώρα και τους πολίτες της.

Είναι οι ίδιοι τύποι που πρωτοστατούν στους αποκλεισμούς δρόμων, χώρων εργασίας και περιοχών όπου πρόκειται να γίνουν μεγάλες επενδύσεις. Όπως για παράδειγμα συμβαίνει με τα αιολικά πάρκα, τα οποία τους… χαλάνε την αισθητική! Χαλάνε την αισθητική, σε αυτούς που δεν έχουν αισθητική! Έλεος! Μακάρι να υπήρχε τρόπους να τους στείλουν χωριστό λογαριασμό ρεύματος, χωρίς το όφελος από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και κυρίως της ανεμογεννήτριες. Να πλήρωναν και να έκαναν τουμπεκί ψιλοκομμένο! Αλλά, είπαμε, Έχουμε Δημοκρατία και επιτρέπονται όλα… 

Ελπίζουμε στην κυβέρνηση να έχουν αντιληφθεί ότι η ανοχή του υγιούς τμήματος της κοινωνίας σε… γκρεμίσματα βιβλιοθηκών, βανδαλισμούς κτιρίων, επεισόδια και γενικά εγκληματικές ενέργειες, εξαντλείται. 

Η καθημερινότητα είναι επιβαρυμένη από τις συνέπειες του εγκλεισμού λόγω του κορωνοϊού, αλλά και από το σοκ της ακρίβειας, που αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο και τροφοδοτείται από το νέο πολεμικό σκηνικό που έστησαν οι Ρώσοι εισβολείς στην Ουκρανία. Αν τα άτομα του περιθωρίου δεν αντιμετωπιστούν με τον τρόπο που πρέπει, τότε το μέλλον της χώρας και των νέων παιδιών, θα είναι αμφίβολο. 

Η ανοχή στους κόκκινους φασίστες, μπορεί να μετατοπίσει τμήμα της κοινωνίας και πάλι προς τους φασίστες της Ακροδεξιάς. Κοινωνία τραμπούκων και εγκληματιών, δεν επιτρέπεται να γίνουμε. Κοινωνία μπάχαλου και μπαχαλάκηδων, επειδή κάποιοι είναι απροσάρμοστοι, δεν μπορούμε να ανεχθούμε.

Κάντε τα κουμάντα σας στην κυβέρνηση, γράψτε οριζοντίως και καθέτως τα πολιτικά… απορρίμματα που καλύπτουν τέτοιες συμπεριφορές και δώστε το μάθημα που αρμόζει σε αυτούς που δεν σέβονται τις αρχές και τους κανόνες της συντεταγμένης πολιτείας. Αν επιτραπεί η αλητεία των πάσης φύσεως “αγωνιστών” και… κατατρεγμένων, τότε αυτό συνιστά ευθεία απειλή κατά της κοινωνίας. 

Τα τρολ του διαδικτύου μπορούν να γράφουν ό,τι θέλουν και για τα… περαιτέρω, υπεύθυνο είναι το Twitter και το Facebook. Αυτό που δεν μπορεί να επιτραπεί στον πραγματικό κόσμο είναι η αλητεία των… υπογείων, η καφρίλα των αναρχοεγκληματιών και οι.,.. παραστάσεις τύπου “Βασιλιάς Μίνωας Πραξικόπημα”. 

Το σημερινό γραφικό και γελοίο, μπορεί να εξελιχθεί αύριο κάτι εξόχως σοβαρό και δραματικό. Η αίσθηση της ατιμωρησίας και η… αναγνώριση του κάθε εγκληματία δια της πρόωρης αποφυλάκισης από “ευαίσθητους” ανθρωπιστές που κυβερνούν, ενέχει τον κίνδυνο του πλήρους εκτροχιασμού της κοινωνίας. Οι συμμορίες και η έξαρση της παιδικής και εφηβικής εγκληματικότητας, λόγω και της αλλαγής ψυχολογίας που επέφερε ο κορωνοϊός, μπορούν να εξελιχθούν σε… μολυσματικές “νόσους”, που θα δηλητηριάσουν το σώμα της κοινωνίας. 

Είναι εξαιρετικά ανησυχητικό το γεγονός ότι ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας ταυτίζεται με την οπισθοδρόμηση, τη βία, τον χουλιγκανισμό, την τρομοκρατία, την ατιμωρησία και τις καταστροφές. Δεν μπορεί να είναι αυτή η Περήφανη Ελλάδα, που θέλει το υγιές τμήμα της κοινωνίας.

Δεν μπορούμε να διολισθήσουμε στον… γκρεμό που οδηγεί ο Τσιπροπολακισμός, αλλά ούτε να ανεχθούμε τους “επαναστάτες του γλυκού νερού” της Λεωφόρου Ηρακλείου, που οργανώνουν… συντεταγμένα γιουρούσια, σαν τάγματα εφόδου. 

Αν η Πολιτεία αφήσει την κοινωνία να  επιλέξει τον δρόμο του συμβιβασμού με τους τυχοδιώκτες, τους καιροσκόπους, τους ψεύτες, τους απατεώνες, τους ανίκανους, τους καταστροφείς και όλα τα περιθωριακά στοιχεία που τη συνθέτουν, τότε πρέπει να είναι έτοιμη να πληρώσει ένα βαρύτατο τίμημα. Ένα τίμημα που δεν μπορεί να διανοηθεί, λόγω μειωμένης αντίληψης… 

Ο δρόμος της προόδου είναι συγκεκριμένος και γίνεται αντιληπτός από αυτούς που διαθέτουν μυαλό, γνώση, λογική, ρεαλισμό, δημιουργικότητα και ταυτόχρονα έχουν αρχές και αξίες.

Ο δρόμος της… προόδου, που κάποιοι έχουν στο μυαλό τους, είναι ένας δρόμος χωρίς γυρισμό και έχει τρομερό πόνο και σίγουρο κόστος.

Και η χώρα δεν μπορεί να ξαναζήσει καταστάσεις, ανάλογες με την περίοδο 2015-2019, σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο και ενώ έχουν συμβούν τόσες και τόσες ανατροπές και κοσμογονικές αλλαγές. Η Δημοκρατία μας δεν μπορεί να είναι… ασυνεπής στο ραντεβού με το μέλλον για την Περήφανη Ελλάδα που θέλουμε. Ταυτόχρονα, δεν μπορεί να υποταχθεί στους… κανόνες και το περιεχόμενο που θέλουν να δώσουν τα λογής λογής εγχώρια “απορρίμματα” και σκύβαλα της Ιστορίας. 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου