Οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τα συντρίμμια τους

Ο Λουκάς Γεωργιάδης κάνει έναν αναλυτικό απολογισμό από το κυβερνητικό έργο των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με το οποίο αποτυπώνει τα συντρίμμια που αφήνουν στη χώρα τα τεσσεράμισυ χρόνια διακυβέρνησης του. new deal σκίτσο Θοδωρής Μακρής

Μοίρασε το

Ο Λουκάς Γεωργιάδης κάνει έναν αναλυτικό απολογισμό από το κυβερνητικό έργο των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με το οποίο αποτυπώνει τα συντρίμμια που αφήνουν στη χώρα τα τεσσεράμισυ χρόνια διακυβέρνησης του.


 Το κυβερνητικό έκτρωμα που διαχειρίζεται τις τύχες της χώρας τα τελευταία 4,5 χρόνια, θα μας… χαιρετίσει σε μερικές εβδομάδες. Θα κλείσουν με οδυνηρό τρόπο και μάλλον με εκκωφαντικό γδούπο, αυτό που ξεκίνησαν στις πλατείες και τους δρόμους από το 2010-2014, συμβάλλοντας στην “τσογλανοποίηση” της ελληνικής κοινωνίας. Θα κλείσουν τον κύκλο του ψέματος, της απάτης, της υποκρισίας, του θράσους και της αλητείας.

Οι τύποι που σε ένα μήνα θα μας αδειάσουν τη γωνιά, θα περάσουν στην ιστορία ως οι μεγαλύτεροι ψεύτες και απατεώνες. Όσο για το αν είναι κλέφτες που… χαίρονταν 4,5 χρόνια, αυτό θα εξεταστεί με ηρεμία από την επόμενη Βουλή. Το κακό για τη χώρα ξεκίνησε το 2015 με τη λεγόμενη “περήφανη διαπραγμάτευση” που έγινε κατ΄ εντολήν των  Τσίπρα-Καμμένου σ΄ έναν ανεκδιήγητο νάρκισσο που περιφερόταν με ένα… ταγάρι στην πλάτη, περιμένοντας να κερδίσει κάτι ή να τον πάρουν στα σοβαρά οι εταίροι και δανειστές μας. Τώρα, αυτός ο τύπος με το… ταγάρι διεκδικεί την ψήφο του ελληνικού λαού με δικό του κόμμα, επιδεικνύοντας περισσό θράσος, ενώ υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να διώκεται.

Η παρέα του απερχόμενου καταληψία “κατάφερε” το 2015 να σημαδέψει την πορεία της χώρας και των πολιτών για τα επόμενα 40 χρόνια. Η χώρα βρίσκεται δέσμια έως το 2060, γιατί αυτοί που θα… έσκιζαν τα μνημόνια, τελικώς υπέγραψαν το τρίτο και αχρείαστο μνημόνιο “φορτώνοντας” τον λογαριασμό της τσάμπα μαγκιάς τους στον ελληνκό λαό και στις επόμενες γενιές. Μας οδήγησαν σε ένα πρόγραμμα δανεισμού ύψους 86 δισ. ευρώ με επαχθέστατους όρους. Οι ανοησίες του τύπου “το νόμισμα δεν είναι φετίχ” ή “θα τα κάνουμε Κούγκι”, μαζί με την προσφυγή σε νέο πρόγραμμα, προκάλεσαν εξαύλωση της αξίας των τραπεζών με την απώλεια 40 δισ. ευρώ, ενώ από το τραπεζικό σύστημα “έφυγαν” καταθέσεις ύψους 40 δισ. ευρώ. Από τις ανοησίες τους επιβλήθηκαν μέτρα 14,5 δισ. ευρώ (ευτυχώς που… γλιτώσαμε το mail Χαρδούβελη με μέτρα που δεν θα ξεπερνούσαν τα 2 δισ.ευρώ), ενώ η καβάντζα των 11 δισ. ευρώ που είχε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας επεστράφη στους δανειστές. Το συγκεκριμένο ποσό θα ήταν αρκετό για να λειτουργήσει ως προληπτιική γραμμή πίστωσης, όταν θα βγαίναμε από το Μνημόνιο το 2015. Επιπλέον, οι ανοησίες… διαρκείας των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στέρησαν τη χώρα από υψηλότερο ΑΕΠ κατά 30 δισ. ευρώ.

Αν αθροίσουμε έστω αλχημιστικά τους ανωτέρω αριθμούς, τότε η ζημιά των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ανέρχεται σε 221 δισ. ευρώ. Άλλωστε είναι γνωστή η δήλωση του τέως επικεφαλής του Euroworkinng Group περί συντηρητικής εκτίμησης για κόστος 200 δισ. ευρώ στην οικονομία από τα… πειράματα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τις ανοησίες κάποιου επικίνδυνου τύπου, ονόματι Γιάν(ν)η Βαρουφάκη! Επιπλέον, παρέδωσαν στο Υπερταμείο απαξιωμένα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου για 99 χρόνια! Ταυτόχρονα, αφήνουν… προίκα στην επόμενη κυβέρνηση 100.000 πλειστηριασμούς εξαθλιωμένων δανειοληπτών, των οποίων η θέση επιδεινώθηκε κατά την περίοδο διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ο λογαριασμός του 2015 θα μας συνοδεύει για πολλές δεκαετίες. Οι διακηρύξεις για έξοδο από τα μνημόνια και για επιβράβευση των αδύναμων της κοινωνίας είναι γράμματα κενά περιεχομένου. Σε 4,5 χρόνια η σημερινή κυβέρνηση μαζί με τον εταίρο των ΑΝΕΛ, ισοπέδωσε φορολογικά τη μεσαία τάξη. Επί των ημερών των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τα χρέη προς Δημόσιο (Εφορία και ασφαλιστικά ταμεία) και τράπεζες αυξήθηκαν κατά 60 δισ. ευρώ! Ο αριθμός των “κόκκινων” οφειλετών της Εφορίας ανέρχεται 4.000.000, των ασφαλιστικών ταμείων σε 700.000, των τραπεζών σε 500.000, της ΔΕΗ και των δήμων σε 2.000.000! Σε αυτά πρέπει να προσθέσουμε τον θεσμικό βιασμό σχεδόν όλων των κρίκων της αστικής δημοκρατίας, την περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης στην Υγεία, την Παιδεία και τη Δημόσια Διοίκηση. Οι σημερινοί τύποι μιλάνε για εφαρμογή της πολιτικής τους, αλλά κάθε εχέφρων νους τα μόνο που μπορεί να διακρίνει είναι ανισορροπία, θράσος και ηλιθιότητα.

Τώρα, φτάνουμε στο τελος της διαδρομής του ΣΥΡΙΖΑ. Όλα τα παραπάνω αποτελούν το κόστος της…  γνωριμίας του ελληνικού λαού με τους μεγαλύτερους τυχοδιώκτες που γνώρισε ο τόπος. Και τι κάνουν στο τέλος του βίου τους; Δεν εκπλήρωνουν τις υποχρεώσεις τους στους νέους συνταξιούχους ή σε προμηθευτές του Δημοσίου, ενώ έχουν περικόψει τρεις φορές το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, καθώς είναι ανίκανοι να απορροφήσουν κοινοτικούς πόρους. Με όλα τα παραπάνω δείχνουν πλασματική εικόνα στο πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού.

Οι σημερινοί σαλτιμπάγκοι φεύγουν αφήνοντας μια “τρύπα” 6 δισ. ευρώ όπως επισημαίνεται στην έκθεση Κομισιόν και στέλνουν τον “λογαριασμό” στους πολίτες και στην επόμενη κυβέρνηση. Ο… λογαριασμός αυτός περιλαμβάνει τη δαμόκλειο σπάθη της μείωσης του αφορολογήτου ορίου και τη μείωση των συντάξεων μέσω της κατάργησης της “προσωπικής διαφοράς” για 1.400.000 συνταξιούχους, τη διπλή αύξηση των αντικειμενικών αξιών που αγγίζει πάνω από 4 εκατομμύρια ιδιοκτήτες σε λαϊκές περιοχές και την αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ, την οποία η σημερινή κυβέρνηση έφερε σε αδιέξοδο με τα εγκληματικά λάθη και τις παραλείψεις της. Ταυτόχρονα, έχουν ναρκοθετήσει κάθε μέτρο μείωσης των φόρων ώστε να τονωθεί η επιχειρηματικότητα, να έρθουν επενδύσεις και να δημιουργηθούν υγιείς θέσεις εργασίας.

Οι πολιτικοί απατεώνες του ΣΥΡΙΖΑ δεν ενδιαφέρονται για τη χώρα και τον λαό. Αν νοιάζονταν για τον λαό, όπως λένε, δεν θα άφηναν όλες τις “βόμβες” να σκάσουν στην επόμενη κυβέρνηση, για να την εκδικηθούν, ενώ τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί με τους δανειστές είναι εναντίον του λαού. Για ό,τι αρνητικό συμβεί από την επομένη της 7ης Ιουλίου, δεν θα φταίνε ο Μητσοτάκης ή όποιος άλλος είναι πρωθυπουργός. Θα φταίνε αποκλειστικά οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τις αμαρτίες των οποίων θα πληρώνουμε για δεκαετίες.

Το μόνο που έχει να κάνει η επόμενη κυβέρνηση είναι να ενημερώσει άμεσα τον ελληνικό λαό για τα εγκλήματα που διέπραξαν ο καταληψίας του Μαξίμου με την παρέα του. Ταυτόχρονα, πρέπει να υπάρξει άμεσα ένα πλαίσιο ανασυγκρότησης της χώρας με έμφαση στις μεταρρυθμίσεις στην οικονομία, στην επιχειρηματικότητα, στη λειτουργία των αγορών και επαγγελμάτων, στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και στην επανίδρυση κρίσιμων δομών στην Υγεία και την Παιδεία. Αυτοί που κυβερνούν σήμερα αποτελούν το χθες για τη χώρα και πρέπει να πάρουν τη θέση που τους αρμόζει στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας.

Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, όσοι ψήφισαν τη σημερινή πολιτική “χωματερή”, καλούνται να διορθώσουν τη… βλακεία που έκαναν. Όσοι τους ξαναψηφίσουν είναι συνένοχοι είτε λόγω συμφέροντος είτε λόγω… βλακείας! Στις 7 Ιουλίου, δεν ψηφίζουμε απλά για να απαλλαγούμε από την πιο χυδαία διακυβέρνηση του τόπου τις τελευταίες πολλές δεκατίες. Ψηφίζουμε για να δώσουμε οριστικό τέλος στους ανισόρροπους, στους τυχοδιώκτες και στους επιτήδειους απατεώνες της εξουσίας που επιχείρησαν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε Βενεζουέλα μέσα από το δόγμα του “Συριζανελισμού”. Να πάνε στο… καλό για να βρούμε τον δρόμο μας. Η επιστροφή στην κανονικότητα είναι ζήτημα ζωής και… αφανισμού της χώρας.

* Το σκίτσο είναι του Θοδωρή Μακρή

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου