Μόρφωση αλλιώς παραμόρφωση

Ο Λουκάς Γεωργιάδης σημειώνει ότι η μόρφωση ενός λαού είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας για να μην εκλέγει ηγέτες που οδηγούν τη χώρα σε παραμόρφωση. Στην περίπτωση της Ελλάδας δεν ήταν ο αναλφαβητισμός. Ήταν ο οικονομικός αναλφαβητισμός. new deal

Μοίρασε το

Ο Λουκάς Γεωργιάδης σημειώνει ότι η μόρφωση ενός λαού είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας για να μην εκλέγει ηγέτες που οδηγούν τη χώρα σε παραμόρφωση. Στην περίπτωση της Ελλάδας δεν ήταν ο αναλφαβητισμός. Ήταν ο οικονομικός αναλφαβητισμός.


Η αριστεία είναι ρετσινιά και η καριέρα είναι χολέρα! Έτσι, μας έχουν… πει κάποιοι “ειδικοί” σε θέματα στρατηγικού σχεδιασμού. Και κάποιοι που υποτίθεται ότι κυβερνούν. Άραγε, θα εμπιστεύονταν την υγεία τους σε έναν γιατρό που πήρε πτυχίο από ένα βαλκανικό πανεπιστήμιο δι αλληλογραφίας; Μάλλον όχι. Θα εμπιστεύονταν την κατασκευή του σπιτιού τους από μηχανικούς και εργολάβους που δεν ξέρουν να ξεχωρίσουν το… τούβλο από τον τσιμεντόλιθο; Μάλλον όχι.

Στην Ελλάδα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποθεώθηκε η αμάθεια. Προβλήθηκε η αμορφωσιά και αναδείχθηκε ο οικονομικός αναλφαβητισμός. Όλα αυτά με τα… συνοδευτικά του λαϊκισμού, της απάτης και του ψεύδους φτιάχνουν ένα εκρηκτικό μείγμα που απειλεί αυτούς που τα πιστεύουν. Πιο τρανή απόδειξη από τα έργα και τις ημέρες του συνονθυλεύματος που μας κυβερνά δεν υπάρχει. Μερικά μπουλούκια και υπο-μπουλούκια των πλατειών, με τυχάρπαστους “τρολάκηδες” του Διαδικτύου υπό την καθοδήγηση ανεύθυνων δημοσιογράφων έφτασαν το 2015 να ψηφίσουν για να… εκδικηθούν το παλιό. Τελικώς, αποδεικνύεται ότι το… καινούριο δεν είναι τίποτα άλλο από αυτό που βλέπεις σε ένα ωραίο περιτύλιγμα. Αλλά δυστυχώς έχει περάσει η ημερομηνία λήξης του.

Μόρφωση αλλιώς παραμόρφωση

Ο ελληνικός λαός παρατηρεί απίθανα φαινόμενα… καθαριστριών που προσελήφθησαν για άλλες δουλειές και στη συνέχεια έγιναν υπουργοί! Διαπιστώνει ότι διαφημιστές της πρέζας σιτίζονται κάθε μήνα από το υστέρημα των αγρίως φορολογούμενων πολιτών. Μαθαίνει καθημερινά ότι εκατοντάδες “σύμβουλοι” ή ακόμη και κυβερνητικά στελέχη κάποτε ζητούσαν σκληρή στάση και κάψιμο της Αθήνας. Για να στείλουν το μήνυμα στους… γερμανοτσολιάδες ότι πρέπει να καταγγείλλουν τα μνημόνια. Μιλάμε για αυτούς που δεν ήθελαν μνημόνια και με τις ανοησίες τους μας οδήγησαν στο τρίτο και αχρείαστο μνημόνιο χώνοντας στον λάκκο τους πολίτες για δεκαετίες. Όλα για την εξουσία. Γιατί η ευκαιρία ήταν μοναδική. Για πρώτη φορά θα μποροούσε να… κεφαλαιοποιηθεί ένας τόσο μεγάλος αριθμός… εξαπατημένων ψηφοφόρων. Αριθμός που διέθετε όλα τα αναγκαία …προσόντα. Έλλειμμα μόρφωσης, άγνοια οικονομικής πραγματικότητας, ευπιστία.

Η διαδρομή της σημερινής κυβέρνησης στην εξουσία δεν διακρίνεται μόνο λόγω του οικονομικού βάρους που προκάλεσε. Δεν φτωχοποιούν ή εξαθλιώνουν απλά. Δημιουργούν συνειδητά μια νέα γενιά απάτριδων, αμόρφωτων και ανάξιων πολιτών χωρίς ιδανικά. Προσπαθούν να φτιάξουν τους αυριανούς αποδέκτες της …ανώμαλης αριστερής “κανονικότητας”. Τους υπηρέτες του παρασιτισμού, τις στρατιές των υποστηρικτών της ευνοιοκρατίας, τα κατακάθια του θεσμικού εξευτελισμού, τους αρνητές του πολιτισμού μας. Ένας τέτοιος λαός που παρασύρεται και υιοθετεί τα πρότυπα αμόρφωτων, ανάξιων, ανίκανων και τυχοδιωκτών, έχει υπογράψει το δικό του τραγικό τέλος. Γιατί όταν παίζεις με τη φωτιά, αυτή θα σε κάψει!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου