Κυριάκος Παπαδόπουλος: ο άλλος ήρωας

Ο Κώστας Συλιγάρδος αποτίει φόρο τιμής στο υποπλοίαρχο του Λιμενικού Σώματος, Κυριάκο Παπαδόπουλο που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή. Ήταν ένας άλλος ήρωας που είχε σώσει 5.000 ψυχές στο Αιγαίο. new deal

Μοίρασε το

Ο Κώστας Συλιγάρδος αποτίει φόρο τιμής στο υποπλοίαρχο του Λιμενικού Σώματος, Κυριάκο Παπαδόπουλο που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή. Ήταν ένας άλλος ήρωας που είχε σώσει 5.000 ψυχές στο Αιγαίο.


Με θλίψη πληροφορήθηκα καταρχάς ότι ένας νεότατος άνθρωπος μόλις 44 ετών έφυγε από την ζωή. Πάντα ο απρόσμενος χαμός ενός νέου ανθρώπου με συγκλονίζει ακόμα κι αν δεν τον γνώριζα ποτέ.

Η θλίψη μου έγινε μεγαλύτερη όταν διάβασα ότι ο άνθρωπος αυτός ήταν ένας ήρωας που με κίνδυνο την ίδια του τη ζωή έσωζε με το σκάφος του όχι ένα άλλα χιλιάδες ψυχές στο Αιγαίο. Πρόσφυγες που έψαχναν την στεριά σωτηρίας.

Ένας εμβληματικός άνθρωπος του Αιγαίου, ο υποπλοίαρχος του Λιμενικού Σώματος, Κυριάκος Παπαδόπουλος, που ως κυβερνήτης του περιπολικού σκάφους ΠΛΣ 602 σκάφους στη Μυτιλήνη, σηματοδότησε τους ηρωικούς αγώνες των στελεχών του Λιμενικού Σώματος να σώσουν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που περνούσαν στα ελληνικά νησιά την περίοδο 2015 – 2016 έφυγε ξαφνικά από τη ζωή, από ανακοπή καρδιάς.

Ο άλλος ήρωας

Στην Ελλάδα οι ήρωες αυτοί είτε δεν τιμούνται όπως πρέπει. Είτε τιμούνται όπως όπως, για τα μάτια του κόσμου. Κάποιοι έχουν μεθοδευμένα εδώ και χρόνια να πορευτούμε κάπως έτσι.

Στην Ελλάδα φτάσαμε γιατί έτσι εξυπηρετεί να διαχωρίζουμε ακόμα και τους νεκρούς. Αν μας βολεύει, πορείες στεφάνια, συγκεντρώσεις ψηφίσματα κλπ. Αν δεν μας βολεύει το περνάμε στο “ντούκου”. Υπερ-ευαισθησία “αλά καρτ”. Αλλά και υπέρ-αδιαφορία “αλά κάρτ” ταυτόχρονα.

Επειδή οι “ευαισθητούληδες” τάχα μου τάχα μου “προοδευτικούληδες” δεν θα συγκινηθούν να γράψουν και να πουν ούτε λέξη, πολύ δε περισσότερο να κάνουν πορεία(…) μιας και ο άνθρωπος αυτός δεν ήταν της συνομοταξίας τους, θεωρώ πως είναι υποχρέωση μου μια απλή ανάρτηση στην μνήμη του. Για το έργο που προσέφερε (πληρωμένος με ξεφτίλα μισθό) σώζοντας 5.000 ψυχές από τα κύματα στο Αιγαίο. Για να τα κονομάνε οι τύποι των ΜΚΟ στην στεριά με τα κόλπα τους και τις λαμογιές τους.

Στο δικό μου κόσμο οι σταθερές αξίες, κι ας μην τον γνώρισα ποτέ, είναι άνθρωποι όπως αυτός. Και όχι τα πρότυπα που σήμερα έντεχνα κάποιοι προσπαθούν να μας περάσουν. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου