“ΚΟΥΡΣΑ” …ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Μοίρασε το

Το θέμα της Παιδείας είναι μια πολύ θλιβερή ιστορία στη χώρα μας. Συνήθως η διαχείρισή της έπεφτε στα χέρια κατ’ εξοχήν αναρμοδίων πολιτικών οι οποίοι όταν αναλάμβαναν αυτό το «βαρύ» υπουργείο της Παιδείας το μόνο που έκαναν –και το ίδιο όλοι- ήταν να του αλλάξουν τα φώτα στη …μεταρρύθμιση-για να έχουν μετά να λένε στο βιογραφικό τους.

Ως μαθήτρια και μέχρι να φτάσω στην πόρτα των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων βίωσα καμιά δεκαριά μεταρρυθμίσεις τις οποίες φορτώθηκα στην πλάτη μου, αφού άλλαζαν με συχνότητα εκλογών οι τρόποι εισαγωγής στα ΑΕΙ, τω ωράρια,  τα μαθήματα και οτιδήποτε πρωτοποριακό σκεφτόταν ο κάθε υπουργός για να το βάλει μετά υπερήφανος στο βιογραφικό του.

Στις ζοφερές ημέρες που διανύουμε μας έτυχε υπουργός με τις πιο ριζοσπαστικές ιδέες που είχαμε δει τις τελευταίες δεκαετίες. Για να μην πούμε για τις χαρισματικές γραμματείς και συμβούλους που μάζεψε γύρω της και οι οποίες λειτούργησαν κάποια στιγμή ως εντεταλμένες γείτονος χώρας. Ναι, μιλάω για την κυρία Δραγώνα και  μια άλλη ξεχνώ το όνομά της δεν έχει σημασία άλλωστε. Διότι το θέμα σήμερα δεν είναι τα οράματα της  υπουργού Παιδείας, καμία σχέση.  Μιλάω για το μακρύ χέρι του Γιώργου και του Παπακωνσταντίνου  που έφτασε στο υπουργείο της Άννας. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ετοιμάζονται οι πρώτες 20.000 απολύσεις στο χώρο των μονίμων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.  Οι απολύσεις θα γίνουν με την ευκαιρία των καταργήσεων σχολείων , άρα και οργανικών θέσεων  αφού ισχύει η διάταξη στην οποία αρχικά είχε αναφερθεί ο μέγας Θεόδωρος  Πάγκαλος, κατά την οποία “ δημόσιος υπάλληλος υπάρχει , όσο υπάρχει η οργανική του θέση”.

Για την ώρα ο σχεδιασμός προβλέπει την υλοποίηση μέσα στο καλοκαίρι την ώρα που λαός κάνει τα μπάνια του. για να περιορίσει στο μίνιμουμ , όποια διαμαρτυρία. Μόνο που φέτος ο λαός δεν θα κάνει μπάνια. Δεν έχει χρήματα ούτε για το λεωφορείο που θα τους πάει στην παραλία. Πέρα από αυτό, η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να τραβήξει μέχρι το καλοκαίρι διότι η κυβέρνηση πρέπει να δείξει έργο απολύσεων τώρα, όπως έχει δεσμευτεί στο μνημόνιο!

Η κατάσταση στη χώρα μας μοιάζει πια σαν διαδρομή χωρίς επιστροφή.

Σαν κατάσταση μη αναστρέψιμη. Μήπως κάποιες εναπομείνασες υγιείς δυνάμεις θα πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους πριν καταλήξουμε σαν τη Λιβύη;

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου