Έξω τα ζιζάνια από τα πανεπιστήμια 

Ο Λουκάς Γεωργιάδης υποστηρίζει ότι η πανδημία και η εποχή προσφέρει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ξεπεράσουμε τις παθογένειες του παρελθόντος. Μια από αυτές είναι η κατάσταση στα Πανεπιστήμια και ήρθε η ώρα να τελειώσουμε με τα πάσης φύσης ζιζάνια που τα κατατρώνε. new deal

Μοίρασε το

Ο Λουκάς Γεωργιάδης υποστηρίζει ότι η πανδημία και η εποχή προσφέρει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ξεπεράσουμε τις παθογένειες του παρελθόντος. Μια από αυτές είναι η κατάσταση στα Πανεπιστήμια και ήρθε η ώρα να τελειώσουμε με τα πάσης φύσης ζιζάνια που τα κατατρώνε. 


Ζούμε σε μια εποχή όπου προσφέρεται μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για γενικό ξεκαθάρισμα με το… κακό μας παρελθόν. Εν μέσω μιας πρωτοφανούς παγκόσμιας κατάστασης λόγω πανδημίας και μετά την υπαγωγή της χώρας σε ένα ειδικό καθεστώς κηδεμονίας πριν από 11 χρόνια, εντούτοις, λίγο μυαλό βάλαμε. Και επιπλέον, όσο δεν έχουμε μυαλό, θα μένουν στο… ράφι κρίσιμες μεταρρυθμίσεις. Ήρθε η ώρα να… λογαριαστούμε και να τελειώνουμε με παθογένειες του παρελθόντος οι οποίες μας καθήλωναν επί δεκαετίες.  

Η σημερινή κυβέρνηση έχει τις πλέον ευνοϊκές προϋποθέσεις για να πάει… μέχρι τέλους μια διαδικασία αναπροσαρμογών στην ελληνική κοινωνία. Οι συνθήκες έχουν ωριμάσει και οι μειοψοηφίες δεν πρέπει καν να λαμβάνονται υπόψιν. Ο δρόμος είναι ανοικτός για δραστικές αλλαγές και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τους κιυβερνώντες. Τουλάχιστον, δείχνουν μέχρι αυτήν τη στιγμή ότι τολμούν. Όσα είχε υποσχεθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα δρομολογεί και τα υλοποιεί, έχοντας μάλιστα να αντιμετωπίσει πρωτοφανείς και πολυεπίπεδες προκλήσεις λόγω πανδημίας, οικονομικής ύφεσης, εξωγενών προκλήσεων και απειλής της εθνικής μας ασφάλειας, από πάσης φύσεως… ζιζάνια.

Ζιζάνια και ημιπιτσιρικάδες

Ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα για την κοινωνία είναι το ξεκαθάρισμα των λογαριασμών στο μέτωπο της ανωτάτης εκπαίδευσης. Οι… ημι-πιτσιρικάδες που λειτουργούν ως αυτόκλητοι υπερασπιστές των… δικαίων του λαού γιατί απειλείται το μοτίβο της παρασιτικής επιβίωσης τους,  δεν αποτελούν τίποτα περισσότερο από θλιβερές μειοψηφίες του περιθωρίου.

Βέβαια, έχουν τις αβάντες και τις πλάτες της αναρχοκομμουνιστικής αριστεράς και της…. αριστερής προοδευτικής συμμαχίας των “μαγαζιών”, του τυχοδιωκτισμού, της απάτης και του μπάχαλου. Τους γνωρίσαμε και στην πράξη και ξέρουμε ποιοι είναι. Άνθρωποι που πλήρωναν τα ταξί καταληψιών, οι οποίοι βεβήλωναν τα σύμβολα της αστικής μας δημοκρατίας και ταυτόχρονα συμπαρατάσσονται με υπερασπιστές κατά συρροή δολοφόνων και τρομοκρατών, δεν μπορούν να αποτελούν την… ελίτ των “λαϊκών αγωνιστών”, αλλά την ελίτ της… αλητείας. 

Η οργανωμένη αλητεία δεν μπορεί να έχει θέση στα πανεπιστήμια. Τα πανεπιστήμια είναι ο ιερός χώρος της γνώσης. Είναι ο φάρος της προόδου μιας κοινωνίας. Απαιτεί συνείδηση διδασκόντων και διδασκομένων. Σεβασμό και πειθαρχία. Και επιπλέον, απαιτείται σεβασμός προς τους χρηματοδότες, δηλαδή τον ελληνικό λαό. Όποιος δεν σέβεται αυτόν που πληρώνει, τότε η θέση του είναι εκεί που τους βάζει η δημοκρατία σε κάθε ευνομούμενο κράτος. Η ανομία πρέπει να πατάσσεται και η παρανομία να συντρίβεται. Πάσης φύσεως κακοποιά στοιχεία, υπάνθρωποι του κοινού ποινικού δικαίου, έχουν μετατρέψει επί δεκαετίες τα πανεπιστήμια ως χώρο συσσωρευμένης ανοχής και διακεκριμένης αλητείας. Φοβισμένοι καθηγητές, φοβισμένοι φοιτητές στο έλεος φασιστών, κακοποιών και τραμπούκων. 

Φίλε φοιτητή

Φίλε φοιτητή και φίλη φοιτήτρια, όταν περνάς στην ανώτατη εκπαίδευση, πρέπει να μάθεις ότι ο χρόνος λειτουργεί αντίστροφα. Είναι ωραία τα φοιτητικά χρόνια, αλλά πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι σε αυτόν τον χώρο είσαι… περαστικός. Μπαίνεις για να εκπαιδευτείς, να πάρεις πτυχίο και μετά να μπεις στον στίβο της ζωής. Εξαρτάται βεβαίως, ποια ανατροφή πήρες από το σπίτι σου και πόσο καλό ή πόση… ζημιά σου προκάλεσαν το οικογενειακό σου περιβάλλον, οι παρέες και τα κόμματα του μπάχαλου. 

Σήμερα, στην εποχή της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης, κάθε δευτερόλεπτο γίνονται θαύματα από την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα. Από αυτούς που διδάσκουν και μεταλαμπαδεύουν τη γνώση, αλλά και από αυτούς που εκπαιδεύτηκαν και με τα προσόντα και τη δουλειά τους, συμβάλλουν στην απογείωση της προόδου. Μέσα σε αυτήν την εποχή τα οπισθοδρομικά γκρουπούσκουλα που θεωρούν τα πανεπιστήμαι τσιφλίκια τους, πρέπει να πάρουν το μάθημα τους.

Πρακτικές τζιχαντιστών

Δεν μπορεί να αποθεώνεις τρομοκράτες και τιποτένιους και να μειώνεις τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα ή να εξευτελίζεις με πρακτικές… Τζιχαντιστή, τον πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτρη Μπουραντώνη. Αν μάλιστα, πίσω από τέτοιες απάνθρωπες πράξεις βρίσκονται φοιτητές, τότε η Πολιτεία οφείλει, κατά τρόπο απόλυτο και κάθετο, να τους δείξει τη…. διαδρομή προς το σπίτι τους με την υποσημείωση, ότι δεν θα μπορούν να περνάνε ούτε σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου από τον χώρο, που δεν σεβάστηκαν και δεν εκτίμησαν. 

Από την άλλη πλευρά, υπάρχει ένα θέμα με την εισαγωγή στα πανεπιστήμια. Δεν είναι όλοι γεννημένοι για να γίνουν γιατροί, δικηγόροι, μηχανολόγοι, ηλεκτρονικοί ή οικονομολόγοι. Δεν μπορεί να ξεφτιλίζεσαι με λευκή κόλλα και να μπαίνεις στο ΑΤΕΙ… Κάτω Παρταλιού και να λες ότι είσαι φοιτητής. Ούτε να πιστεύεις ότι θα πάρει πτυχίο αντιγράφοντας ή κάνοντας τον… αγωνιστή για να σου βάλουν καλό βαθμό οι καθηγητές και να σε ξεφορτωθούν, όταν κάποια στιγμή μετά από πολλά χρόνια, αποφασίσεις να πάρεις ένα πτυχίο. Κοροϊδεύεις τον εαυτό σου και την οικογένεια σου. Αν όχι, ολόκληρη την κοινωνία. Η χώρα έχει ανάγκη από μια… ανατρεπτική βελτίωση της εικόνας των πανεπιστημίων, ώστε να γίνουν πιο ανταγωνιστικά. Να παράγουν γνώση, να σφυρηλατούν χαρακτήρες, να τροφοδοτούν τη δημιουργική και γόνιμη σκέψη.  Όχι, να αποτελούν ορμητήρια αλητών που κάνουν τη ζωή δύσκολη στους πολλούς. 

Το Πανεπιστήμιο δεν λειτουργεί με αστυνομία

Κανένα πανεπιστήμιο δεν μπορεί να λειτουργεί με αστυνομικούς, έστω και αν έχουν διακριτική περιβολή. Ωστόσο, κάθε πανεπιστήμιο όπου βρίσκουν… άσυλο κακοποιοί πρέπει να προστατεύεται από την Πολιτεία. Γιατί πολύ απλά, η Πολιτεία οφείλει να προστατεύει τους χρηματοδότες του πανεπιστημίου, δηλαδή τους φορολογούμενους πολίτες. Δεν δικαιούται να συνδιαλέγεται με την οργανωμένη αλητεία. Κανένα… ζιζάνιο δεν πρέπει να βρει ζωτικό χώρο να… μολύνει το πανεπιστήμιο. Οι καθηγητές πρέπει να προσέρχονται στον χώρο της γνώσης ήσυχοι και όχι να νομίζουν ότι πηγαίνουν σε επικίνδυνες αποστολές στο… Ναγκόρνο Καραμπάχ. Καμία ανοχή προς κανέναν. Όλα τα κακοποιά στοιχεία που ανατρέπουν την εύρυθμη λειτουργία των πανεπιστημίων, πρέπει να αντιμετωπίζονται με μηδενική ανοχή και διαρκή αποφασιστικότητα. Οι αυτόκλητοι σταυροφόροι ενός χρεοκοπημένου ιδεοληπτικού φανατισμού, πρέπει να πάρουν με συνοπτικές διαδικασίες το μάθημα τους. 

Η ελληνική κοινωνία υπερ-ανέχθηκε θλιβερές μειοψηφίες επί δεκαετίες. Οι πραγματικοί αγωνιστές είναι αυτοί που διαβάζουν, θέτουν στόχους, δουλεύουν για να τους υλοποιήσουν και επιδιώκουν την επαγγελματική καταξίωση τους και την αποδοχή από την κοινωνία.   Κάποια άλλοι επιδιώκουν την καταξίωση τους στην… Πλατεία Εξαρχείων. Κολλάνε “ένσημα” στους δρόμους, και έχουν ως προσλαμβάνουσες παραστάσεις τις διάφορες φάσεις της πορείας ενός πρώην καταληψία που με τα ψέματα του εξαπάτησε έναν ολόκληρο λαό. Θέλουν να του μοιάσουν. Αποτελούν μειοψηφία, αλλά κάνουν θόρυβο, όπως οι άδειοι… τενεκέδες. Αλλά, πάντα πρέπει να έχουν στο μυαλό τους, ότι οι λαϊκιστές και τυχοδιώκτες πολιτικοί που τους εκμεταλλεύονται στέλνουν τα παιδιά τους στα καλύτερα ιδιωτικά σχολεία και πανεπιστήμια. Αριστεροί είναι οι άνθρωποι, όχι… χορευτές του Συντάγματος που πιάστηκαν… Κώτσοι και το απολάμβαναν με την ψυχή τους!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου