Στο …καθαρό μυαλό του Τσίπρα

Ο Λουκάς Γεωργιάδης αναφέρεται στο …καθαρό μυαλό του Αλέξη Τσίπρα. Την αφορμή την έδωσε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, όταν μιλώντας πρόσφατα στο εξωτερικό είπε πως με καθαρό μυαλό το 2015 έκανε σε μια νύχτα ναι το όχι στο δημοψήφισμα που ο ίδιος προκάλεσε. new deal

Μοίρασε το

Ο Λουκάς Γεωργιάδης αναφέρεται στο …καθαρό μυαλό του Αλέξη Τσίπρα. Την αφορμή την έδωσε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, όταν μιλώντας πρόσφατα στο εξωτερικό είπε πως με καθαρό μυαλό το 2015 έκανε σε μια νύχτα ναι το όχι στο δημοψήφισμα που ο ίδιος προκάλεσε.


Ο σημερινός ένοικος του Μαξίμου μας είπε πρόσφατα από την Εσπερία, ότι είχε το… καθαρό μυαλό να κρίνει πως ήταν συμφέρουσα η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη το 2015. Γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα καταστρέφονταν οι αδύναμοι και η μεσαία τάξη. Ενώ θα είχε όφελος η επιχειρηματική ελίτ του τόπου!

Καθαρό μυαλό και φετίχ

Προσοχή! Η δήλωση αυτή προέρχεται από τον άνθρωπο που έως και τον Ιούλιο του 2015, έλεγε ότι το νόμισμα δεν είναι φετίχ!

Επιπλέον, η δήλωση αυτή ανήκει στον άνθρωπο που κατέστρεψε τη χώρα προκαλώντας ζημιά πάρα πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ. Και πρέπει να νιώθουμε… υποχρεωμένοι που δεν την ισοπέδωσε!

Δεν ξέρουμε πραγματικά αν η περίπτωση του ενοίκου του Μαξίμου και των ομοϊδεατών ή συνεταίρων του στην κυβέρνηση παρακολουθείται από πολλές επιστήμες ταυτόχρονα. Αυτό που μας προξενεί όμως εντύπωση είναι ότι δεν έχει ασχοληθεί μαζί τους ακόμη η επιστήμη της ψυχολογίας και τα παρακλάδια της! Τουλάχιστον δεν έχουμε λάβει γνώση κάποιου πορίσματος με βάση τα ευρήματα που έχουμε κατά τα τελευταία χρόνια. Πιθανόν, στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον, να λάβουμε γνώση σχετικά…

Η στραβή έγινε το 2015

Ο σημερινός… βαρδιούχος πρωθυπουργός ήταν αυτός ο οποίος το 2015 με την “περήφανη διαπραγμάτευση” είχε το… καθαρό μυαλό να απειλήσει τους εταίρους. Το ίδιο και ο συνεταίρος του που είχε προειδοποιήσει τη Δύση ότι θα τη… γεμίσει με Τζιχαντιστές. Είτε τα έλεγαν για να… τα πουν, είτε τα πίστευαν, το μόνο σίγουρο είναι ότι είχαν καθαρό μυαλό. Εκτός και αν κάθε φορά τελούσαν υπό… ιδιαίτερες συνθήκες. Και όλως τυχαίως εξεστόμιζαν τις ίδιες απειλές. Η ουσία είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι είχαν το καθαρό μυαλό να προκαλέσουν τεράστια ζημιά στη χώρα. Και ευτυχώς που έστω και την τελευταία στιγμή με παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και άλλων ευρωπαίων ηγετών, δεν έγινε η πολύ μεγάλη… στραβή! Γιατί η… στραβή έγινε από τον Φεβρουάριο έως τον Ιούλιο!

Το τεράστιο κόστος των εκατοντάδων δισεκατομμυρίων ευρώ είναι εδώ. Μας θυμίζει τον σημερινό ένοικο του Μαξίμου και το κόστος της εγκληματικής του στάσης το 2015. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Γνώριζε από πριν και έλεγε ασυναρτησίες. Αν αυτές τις ασυναρτησίες τις έλεγε για να… κοιμήσει τον Λαφαζάνη και τους άλλους γραφικούς της πρώτης περιόδου ΣΥΡΙΖΑ, δεν μας αφορά. Αυτό που εισπράττουμε είναι ότι εν πλήρει συνειδήσει απειλούσε τους Ευρωπαίους. Κορόϊδευε τους Έλληνες πολίτες και έσκαβε τον λάκκο στις επόμενες γενιές.

Το θολωμένο μυαλό του

Το αποτέλεσμα του… θολωμένου του μυαλού συνοψίζεται στο τρίτο και αχρείαστο μνημόνιο. Στην εξαύλωση 40 δισ. ευρώ από την αξία των τραπεζών και στη φυγή 40 δισ. ευρώ από τις τραπεζικές καταθέσεις μέσα σε λίγους μήνες. Και αυτά δεν ήταν τίποτα περισσότερο από… πρωινό!

Αν στην Ελλάδα οι εγκληματικές πράξεις που συνοδεύονται από τεράστια ζημιά εις βάρος του λαού και της χώρας, παραμείνουν ατιμώρητες, τότε θα έχουμε αφήσει ορθάνοιχτο το παράθυρο να εμφανιστούν στο μέλλον και άλλα εγκληματικά μυαλά, τα οποία με… καθαρά θολωμένο μυαλό θα προσπαθούν να πείσουν έναν δύσμοιρο λαό να υπογράψει την καταστροφή του.

Όσοι λοιπόν προκάλεσαν εγκλήματα χρησιμοποιώντας δικαιολογίες περί καθαρού μυαλού για να σώσουν τη χώρα, την οποία κατέστρεψαν οικονομικά και αξιακά, πρέπει να συντριβούν στην κάλπη. Και στη συνέχεια να τεθούν ενώπιον των διαδικασιών εκείνων που θα κάνουν το μυαλό τους να έρθει στα ίσια του! Και αυτό είναι απαραίτητο να συμβεί προς γνώσιν και συμμόρφωσιν αλλά και αποτροπή πιθανής επαναλήψεως τέτοιων φαινομένων στο μέλλον. Οι θεσμοί πρέπει να δράσουν σαρωτικά, καταλυτικά και συντριπτικά για όσους νομίζουν ότι με το αρρωστημένο τους μυαλό μπορούν να προκαλούν συμφορά παραμένοντας ατιμώρητοι…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου