Πόσο γρήγορα θα μαζευτούν τα συντρίμμια του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Λουκάς Γεωργιάδης σημειώνει ότι μετά τις 7 Ιουλίου η Ελλάδα γυρίζει σελίδα, αλλά τα συντρίμμια του ΣΥΡΙΖΑ θα μείνουν. Και εξαρτάται από τη νέα κυβέρνηση πόσο γρήγορα θα καταφέρει να τα μαζέψει... new deal Σκίτσο Θοδωρής Μακρής

Μοίρασε το

Ο Λουκάς Γεωργιάδης σημειώνει ότι μετά τις 7 Ιουλίου η Ελλάδα γυρίζει σελίδα, αλλά τα συντρίμμια του ΣΥΡΙΖΑ θα μείνουν. Και εξαρτάται από τη νέα κυβέρνηση πόσο γρήγορα θα καταφέρει να τα μαζέψει…


Στις 7 Ιουλίου τελειώνουμε τον ΣΥΡΙΖΑΝΕΛισμό και γυρίζουμε σελίδα

Η εγκληματική οργάνωση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φεύγει και αφήνει πίσω της τεράστια ζημιά. Στην κυριολεξία, θα αναστενάξουμε μέχρι να μαζέψουμε τα συντρίμμια από την τεράστια ζημία των 200 και πλέον δισεκατομμυρίων ευρώ, μέχρι να έρθουμε στα ίσια μας. Οι τύποι που κυβερνούν σήμερα φεύγουν αφήνοντας και τα capital controls, αλλά το παρήγορο είναι ότι οι αγορές “ξύπνησαν” και βλέπουν με άλλο μάτι την Ελλάδα, έχοντας ως φόντο το σενάριο της άνετης επικράτησης της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Το σημερινό πολιτικό παρατράγουδο του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛισμού, εκτός από την οικονομική ζημία, αφήνει καρκινώματα σε επίπεδο λειτουγίας των θεσμών και της δημόσιας ασφάλειας αλλά και τεράστια κενά στη λειτουργία κρίσιμων κοινωνικών δομών όπως η Υγεία και η Παιδεία. Η συνωμοσία υπουργών στο θέμα της Novartis, αποτελεί σημείο αναφοράς για την τιμωρία εκείνων που έπαιξαν με τους θεσμούς. Σε επόμενο στάδιο πρέπει να αναζητηθούν προσωποποιημένα οι ευθύνες για τη μεγάλη ζημιά στην οικονομία, αλλά και μια σειρά σκανδάλων που θυμίζουν κυβέρνηση της… Καμόρα!

Η επόμενη μέρα των εκλογών όμως αποκτά μια ξεχωριστή σπουδαιότητα. Πρέπει να αποτελέσει την αφετηρία για τη χάραξη μιας νέας πορείας, Σε πρώτη φάση, η χώρα δεν μπορεί να παρεκκλίνει των στόχων που έχουν τεθεί κατόπιν των επώδυνων συμφωνιών των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τους δανειστές.

Από κει και πέρα, η νέα κυβέρνηση πρέπει να δρομολογήσει μείωση των κρατικών δαπανών, από το “λίπος” που προσέθεσαν οι δύο κυβερνητικοί εταίροι, προκειμένου να βολέψουν κοπρίτες, λαμόγια και παράσιτα. Η εξοικονόμηση δαπανών σε αυτόν τον τομέα αποτελεί ιερή υποχρέωση της επόμενης κυβέρνησης. Πρέπει να δοθεί το ισχυρό μήνυμα προς την κοινωνία ότι οι φόροι μας είναι ιεροί και δεν μπορεί ο κάθε τυχάρπαστος και τυχοδιώκτης κρατιστής να λειτουργεί ως νταβατζής προκειμένου να βολέψει παράσιτα εις βάρος της κοινωνίας που μοχθεί, παράγει και υπερφορολογείται.

Η νέα κυβέρνηση πρέπει να επιταχύνει τις ιδιωτικοποιήσεις και παράλληλα με τη δρομολόγηση της διαδικασίας μείωσης των φόρων, να αντιμετωπίσει το τεράστιο πρόβλημα της γραφειοκρατίας. Κάθε υποψήφιος επιχειρηματίες πρέπει να διαπιστώνει καθημερινά στην πράξη ότι το Κράτος είναι φιλικό μαζί του και ο πολίτης να είναι ικανοποιημένος ότι οι φόροι του πιάνουν τόπο.

Τα ζητήματα ασφάλειας και αλλαγής του ποινικού κώδικα αποτελούν βασική προτεραιότητα για να εμπεδωθεί η νομιμότητα. Ο νόμος πρέπει να είναι αμείλικτος και οι ποινές παραδειγματικές και μη αμφισβητήσιμες. Αν δεν εμπεδωθεί το κλίμα ασφάλειας στους πολίτες, δεν μπορούμε να μιλάμε για πλήρη επιστροφή στην οικονομική και κοινωνική κανονικότητα.

Η επόμενη κυβέρνηση δεν έχει σύμμαχο τον χρόνο. Πρέπει να λαμβάνει αποφάσεις με συνοπτικές διαδικιασίες και μέσα σε ελάχιστο χρόνο. Η χώρα πρέπει να ανασυγκροτηθεί άμεσα, αφού πρώτα απαλλαγούμε από τους σημερινούς τυχοδιώκτες. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Η νέα κυβέρνηση ξέρει τι θα παραλάβει και ξέρει τι πρέπει να κάνει. Δεν μπορεί να αποτύχει, καθώς θα αποτύχουμε ως χώρα. Δεν υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου και δεν υπάρχει χώρος για να ασχολούμαστε με το χθες και τα καθιζήματα που επί 4,5 χρόνια προκαλούσαν μόνο ζημιές και καταστροφές.

Στις 7 Ιουλίου πρέπει να τελειώνουμε οριστικά με το χθες και το καρκίνωμα του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛισμού. Η επόμενη μέρα πρέπει να είναι μια νέα σελίδα στην πορεία ανασυγκρότησης της χώρας, ώστε να γίνουμιε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, χωρίς τις χρεοκοπημένες αριστερές και νεοκομμουνιστικές αντιλήψεις.

Στις 7 Ιουλίου δίνουμε τέλος στον τυχοδιωκτισμό, στην απάτη, στην εθνική ξεφτίλα και στην πολιτική αλητεία. Ο ήλιος που θα ανατείλλει στις 8 Ιουλίου πρέπει να φέρει την ελπίδα, την αξιοπρέπεια, τη δημιουργικότητα, το θετικό αποτέλεσμα, την κανονικότητα. Είναι η υποχρέωση των ψηφοφόρων έναντι των επόμενων γενεών. Όσοι δεν το καταλαβαίνουν ας μείνουν αγκαλιά με τις νεοκομμουνιστικές ονειρώξεις μιας παρέας φαύλων και επικίνδυνων τύπων. Η χώρα θα προχωρήσει δυναμικά μπροστά χωρίς τα βαρίδια του χθες… 

* Το σκίτσο είναι του Θοδωρή Μακρή

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου