Ιστορίες του Αεροδρομίου

Ο Κώστας Συλιγάρδος διηγείται μια ιστορία …ντροπής συμπατριώτη μας που συνάντησε στο αεροδρόμιο στο δρόμο προς το εξωτερικό. new deal

Μοίρασε το

Ο Κώστας Συλιγάρδος διηγείται μια ιστορία …ντροπής συμπατριώτη μας που συνάντησε στο αεροδρόμιο στο δρόμο προς το εξωτερικό.


 

Βρίσκομαι στο εξωτερικό για δημοσιογραφικούς λόγους. Πηγαίνοντας συνάντησα ένα συμπατριώτη μου στο ενδιάμεσο αεροδρόμιο του εξωτερικού περιμένοντας να αλλάξουμε αεροπλάνο. 

Μας πλησίασε και μας μίλησε ακούγοντας τα Ελληνικά.

Με ρώτησε «από που είστε» και μετά «αν υπάρχει περίπτωση να ξαναβγεί ο ΣΥΡΙΖΑ». Του είπα από Κρήτη. Δεν του απάντησα στο δεύτερο ερώτημα απλά του είπα «γιατί ρωτάτε»

Μου είπε:

«Από το 2015 ως το 2019 από την ντροπή που ένιωθα βλέποντας όλα όσα γινόταν και όλα όσα κάνανε, εντός και εκτός Ελλάδας και βλέποντας πόσο υποτιμητικά και απαξιωτικά μιλούσαν για την Ελληνική κυβέρνηση της Αριστεράς όλοι οι ξένοι, όπου πήγαινα που δεν με γνώριζαν και με ρωτούσαν από που είμαι… έλεγα από την Κύπρο»

Δεν του απάντησα ξανά…

Του χαμογέλασα και του ευχήθηκα «καλή επιστροφή»στην πατρίδα!

Επιβιβαστήκαμε στο αεροσκάφος για τον τελικό μας προορισμό.

Έχω συναντήσει Έλληνες παντού. Από την Νότια Αφρική, τα Εμιράτα, το Κατάρ, τη Ρωσία, την Γεωργία ως τις ΗΠΑ, τη Τζαμάικα και το Ισραήλ. Μ έχουν ρωτήσει σχεδόν τα πάντα για την Ελλάδα.

Αυτή την διάσταση ομολογουμένως δεν την είχα ποτέ σκεφτεί…

Έτσι είπα να την μοιραστώ μαζί σας! 

Το πιθανότερο είναι ότι κάποιοι θα πουν: «Καλά για την Ελευθερία του Τύπου, τις υποκλοπές, τους θανάτους από Covid και τόσα άλλα κανείς δεν σε ρώτησε;»

Ίσως σε ένα μελλοντικό ταξίδι να με ρωτήσουν και για αυτά, όταν θα έχει λυθεί και η απορία του συμπατριώτη στο αεροδρόμιο, για την οποία σας γράφω!

Α! Μην το ξεχάσω.

Τα μακαρόνια Barila, τα βρήκα φθηνότερα περίπου 0,30 λεπτά στο s/m του αεροδρομίου.

Και την βενζίνη φθηνότερη απ την Ελλάδα. Για τα υπόλοιπα (φαγητό, παγωτό, νερό, καφέ) ας τα να πάνε.

Πανάκριβα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου