ΧΑΣΑΜΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ… STOP!

Μοίρασε το

του ΝΙΚΟΥ ΒΟΣΔΟΓΑΝΗ

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αγία Παρασκευή. Όταν πιτσιρίκι παίζαμε μπάλα δεν βρίσκαμε αλάνες. Δεν υπήρχαν αλάνες στην Αγία Παρασκευή γιατί ήταν τόσο πυκνό το δάσος που για να παίξεις ακόμη και μπάλα έπρεπε να στρίβεις ανάμεσα στα πεύκα.

Αυτό το δάσος παραδόθηκε στην αντιπαροχή. Τα δέντρα κόπηκαν, οι όροφοι υψώθηκαν, πολλοί έβγαλαν λεφτά, κανένας δεν αντέδρασε.
Ακόμη και το κλίμα, για το όποιο έρχονταν στην Αγία Παρασκευή οι φυματικοί, άλλαξε. Έγινε υγρό.

Μετά τις πολυκατοικίες, το επόμενο μεγάλο χτύπημα που δέχτηκε η Αγία Παρασκευή ήταν με το Μετρό που ποτέ δεν σταμάτησε στην πόλη. Ενώ οι ράγες πήγαιναν ευθεία στη Λεωφόρο Μεσογείων, ξαφνικά έχασαν τον …προσανατολισμό τους, έστριψαν, πήραν πορεία μέσα από περιοχές εκτός σχεδίου, που ίσως κάποιοι γνώριζαν ότι θα εξελιχτούν σε φιλέτα.

Γιατί δεν φτιάχτηκε στάση του Μετρό στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής; Ένα από τα κεντρικότερα σημεία του λεκανοπεδίου και σημείο όπου ενώνονται τα προάστια με τα Μεσόγεια;;;

Ακούσαμε πολλά. Έφταιγε ο δήμαρχος που και τότε ήταν ο κ. Γιαννακόπουλος, έφταιγε το υπουργείο, έφταιγαν οι αντιδράσεις των κατοίκων για το υπόγειο παρκινγκ, έφταιγε σίγουρα ο κακός μας ο καιρός!

Έχουν περάσει από τότε 11 χρόνια, με τον έναν να ρίχνει την ευθύνη στον άλλο. Έζησα σχεδόν 40 χρόνια στην Αγία Παρασκευή και έφυγα για να ξαναβρώ τα πεύκα που κόψανε. Παραμένω όμως δημότης.

Μετά από 11 χρόνια λοιπόν άκουσα ότι για την στάση του Μετρό, που δεν έγινε, φταίει τώρα ο Λαλιώτης.

Ήμαρτον!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου