SOS ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΡΙΠΗΣ

Μοίρασε το

«Καμπανάκι» και για επικινδυνότητα του εμβολίου κατά της νέας γρίπης, κτυπούν οι  Επιστήμονες, ενώ η Βρετανική Κυβέρνηση δια της Υπηρεσίας Προστασίας της Δημόσιας Υγείας, με απόρρητο έγγραφο προειδοποιεί πως το εμβόλιο συνδέεται με μια θανατηφόρο νόσο του νευρικού συστήματος. Η εξέλιξη αυτή σε συνδυασμό με το S.O.S που εξέπεμψαν πριν λίγες μέρες Βρετανοί επιστήμονες σε σχέση με τις παρενέργειες από την χορήγηση του «Ταμιφλού» και άλλων αντιϊκών σε παιδιά, δημιουργεί προβληματισμούς για τον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας της νέας γρίπης, ενώ ξαναφέρνει με ένταση στο προσκήνιο την επιστημονική συζήτηση για την ανάγκη πρόληψης καθώς και τα μέτρα που πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα ώστε να υπάρχει το δυνατόν καλύτερη πρόληψη για την γρίπη . Μέτρα τα οποία είναι εξαιρετικά επίκαιρα εν’ όψει και της νέας σχολικής χρονιάς και με δεδομένο ότι τα παιδιά ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Να σημειωθεί ότι Βάσει του σχεδιασμού που υπάρχει, η πρώτη φάση εμβολιασμών που αφορά 13 εκατ. ανθρώπους (ηλικίας από 6 μηνών ώς 65 ετών) σε όλο τον κόσμο θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο.

Όμως, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες κλινικές μελέτες και οι επιπτώσεις από τον εμβολιασμό, κυρίως στα παιδιά, είναι άγνωστες.

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ

Το απόρρητο έγγραφο της βρετανικής κυβέρνησης, το οποίο εστάλη σε διευθυντές νευρολογικών κλινικών της χώρας, αποκαλύπτει την ανησυχία των ειδικών σε σχέση με την επικινδυνότητα του εμβολίου κατά της νέας γρίπης, αφού ενδέχεται να συνδέεται με μία σοβαρή ασθένεια του νευρικού συστήματος. Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Μail on Sunday», το έγγραφο φέρει τη σφραγίδα της Υπηρεσίας Προστασίας Δημόσιας Υγείας, η οποία ζητά από τους νευρολόγους όλης της χώρας να παρακολουθούν μια πιθανή αύξηση των κρουσμάτων της εγκεφαλικής διαταραχής που ονομάζεται σύνδρομο Guillain-Βarre (GΒS), η οποία είναι πιθανόν να προκαλείται από το συγκεκριμένο εμβόλιο. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το σύνδρομο επηρεάζει τα περιφερειακά νεύρα, δηλαδή αυτά που βρίσκονται εκτός του κρανίου και της σπονδυλικής στήλης, προκαλεί παράλυση και δυσκολίες στην αναπνοή και μπορεί να αποβεί μοιραίο.

ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

Στο έγγραφο αναφέρεται ότι 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το 1976 στις ΗΠΑ εξαιτίας του συγκεκριμένου εμβολίου, ενώ την ίδια περίοδο καταγράφηκαν 500 περιπτώσεις του συνδρόμου Guillain-Βarre. Τότε, ο πρόεδρος Τζέραλντ Φορντ είχε διατάξει μαζικούς εμβολιασμούς επειδή οι επιστήμονες πίστευαν ότι ο ιός της γρίπης των χοίρων ήταν παρόμοιος με εκείνον που είχε προκαλέσει την πανδημία του 1918 και είχε σκοτώσει 20 εκατ. ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Το 1976, 40 εκατ. Αμερικανοί έκαναν το εμβόλιο και μετά τη διαπίστωση της σύνδεσης με το σύνδρομο Guillain-Βarre η κυβέρνηση των ΗΠΑ αναγκάστηκε να πληρώσει εκατομμύρια δολάρια σε αποζημιώσεις. Ο νέος ιός της γρίπης είναι διαφορετικός από εκείνον του 1976, αλλά η πιθανότητα αυξημένων κρουσμάτων GΒS παραμένει ισχυρή.

Τα παραπάνω είχαν ως αποτέλεσμα την απόσυρση του εμβολίου 10 εβδομάδες μετά την κυκλοφορία του, ενώ η αμερικανική κυβέρνηση αναγκάστηκε να πληρώσει εκατομμύρια δολάρια ως αποζημιώσεις στις οικογένειες που είχαν επηρεαστεί. Η επιστολή από την Υπηρεσία Προστασίας Δημόσιας Υγείας της Βρετανίας, το επίσημο σώμα που επιβλέπει τη δημόσια υγεία, που έχει διαρρεύσει μέσω της βρετανικής εφημερίδα «The Mail» της Κυριακής, αναφέρει ότι οι νευρολόγοι θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι σε περίπτωση που αναγνωρίσουν αύξηση των κρουσμάτων της εγκεφαλικής διαταραχής που ονομάζεται σύνδρομο «Guillain-Barre» (GBS), να ενημερώσουν αμέσως τις αρμόδιες αρχές. Και αυτό διότι στον προηγούμενο εμβολιασμού που είχε γίνει για την πρόληψης της γρίπης των χοίρων το 1976 στις ΗΠΑ χωρίς την ολοκλήρωση των κλινικών δοκιμών:

• Περισσότεροι άνθρωποι κατέληξαν από το εμβόλιο, παρά από τη γρίπη
• Καταγράφηκαν 500 περιστατικά του συνδρόμου GBS που προκαλεί παράλυση
• Το εμβόλιο αποσύρθηκε μόλις 10 εβδομάδες από την κυκλοφορίας του όταν έγινε ξεκάθαρη η σύνδεσή του με την πρόκληση του συνδρόμου
• Ο εμβολιασμός ίσως αύξησε κατά οκτώ φορές την εκδήλωση του συνδρόμου GBS
• Η κυβέρνηση των ΗΠΑ κλήθηκε να πληρώσει εκατομμύρια δολάρια σε όσους προσβλήθηκαν

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ (www.tanea.gr)

ΔΕΣ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟ NEW DEAL:

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝA

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑΤΡΟΥ

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ 

ΑΙΡΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

 

ΑΠΟ ΔΙΑΔΙΧΤΥ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου