ΣΤΗ ΝΗΣΟ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ “ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ” ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΠΙ ΠΟΥ ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ

Μοίρασε το

Στη ραμπαμυκίνη – μια ουσία που βρίσκεται στο έδαφος της Νήσου του Πάσχα στο Νότιο Ειρηνικό  – μπορεί να κρύβεται το μυστικό για την παράταση της ζωής .

Η ραπαμυκίνη,  που ανακαλύφθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1970 , μέχρι πρόσφατα  χρησιμοποιείτο κυρίως στις μεταμοσχεύσεις – για αποτροπή απόρριψης του μοσχεύματος – ενώ δοκιμάζεται και σε θεραπείες κατά του καρκίνου.
Ωστόσο, μετά από πρόσφατες μελέτες σε μεσήλικα ποντίκια, παρατηρήθηκε ότι η ουσία συμβάλλει στην παράταση της ζωής τους κατά 38%.
Τα ευρήματα των ερευνητών, τα οποία δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «Nature», αναπτερώνουν τις ελπίδες για ανακάλυψη του φαρμάκου που θα παρατείνει την ζωή του ανθρώπου.

«Δουλεύω 35 χρόνια στην έρευνα για τη γήρανση και έχω ακούσει πολλές φορές να ανακαλύπτονται οι λεγόμενες “αντιγηραντικές παρεμβάσεις”, οι οποίες αποδεικνύονται αναποτελεσματικές», επισημαίνει ο ερευνητής  Άρλαν Ρίτσαρτσον από το Barshop Institute. «Παρότι δεν διανοήθηκα ποτέ ότι θα προλάβω το χάπι της παράτασης της ζωής, πιστεύω ότι με τη ραπαμυκίνη έχουμε πολλές πιθανότητες να το παρασκευάσουμε» , προσθέτει .

ΠΗΓΗ : www.tanea.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου