ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΟΥ AIDS

Μοίρασε το

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσαν σήμερα από το Παρίσι διάφορες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις σχετικά με τα προβλήματα χρηματοδότησης που αντιμετωπίζει το Παγκόσμιο Ταμείο για την καταπολέμηση του AIDS, της ελονοσίας και της φυματίωσης.

«Οι ανάγκες της χρηματοδότησης για την καταπολέμηση αυτών των ασθενειών δεν καλύπτονται», δήλωσε ο Έρικ Φλετελό, της Sidaction, κατά την διάρκεια Συνέντευξης Τύπου.

Το μέλος της Sidaction υπενθύμισε ότι μόνο τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι είχαν πρόσβαση σε κάποια θεραπεία κατά του ιού HIV σε σύνολο ένδεκα εκατομμυρίων που την έχουν ανάγκη, ότι το 2007 παρουσιάστηκαν εννέα εκατομμύρια νέα κρούσματα φυματίωσης καθώς και ελονοσίας, η οποία έγινε η αιτία να χάσουν τη ζωή τους περισσότεροι από 900.000 άνθρωποι το 2006.

Σύμφωνα με τον κ. Φλετελό, η παγκόσμια οικονομική κρίση προκάλεσε μείωση της τάξεως του 25% στον προϋπολογισμό του αγώνα κατά του AIDS στην Τανζανία, ενώ διεκόπη ο εφοδιασμός με αντιρετροϊκά φάρμακα διαφόρων αφρικανικών χωρών όπως η Ουγκάντα και το Μαλάουι.

Στο τέλος της εβδομάδας, το Παγκόσμιο Ταμείο θα συνεδριάσει με το Διοικητικό του Συμβούλιο στην Αντίς Αμπέμπα, όπου θα αποφασίσει την τριετή χρηματοδότηση των σχεδίων που κατατέθηκαν φέτος.

Τον Ιούλιο, ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Ταμείου για την καταπολέμηση του HIV/AIDS, της ελονοσίας και της φυματίωσης είχε εκφράσει την ανησυχία του σχετικά με την μείωση της χρηματοδότησης, σημειώνοντας ότι διέθετε τρία δισεκατομμύρια δολάρια για το 2010.

 

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου