ΑΥΧΕΝΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ

Μοίρασε το

του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΚΑΒΑ 

Μια από τις αιτίες του πονοκεφάλου είναι και το αυχενικό σύνδρομο ειδικά όταν εμπλέκεται η άνω αυχενική μοίρα.
Μια από τις αιτίες αυτής της παθολογίας είναι και ο τραυματισμός “μαστίγιου” (whiplash injury) που συμβαίνει μετά από Τροχαία δυστυχήματα, όχι απαραίτητα πολύ σοβαρά σε άλλους τραυματισμούς .Οι αυχενικές νευρικές ρίζες είναι πολύ ευαίσθητες σε τραυματισμό και αντιδρούν με συμπτώματα μετά από αλλαγή της ατμοσφαιρικής πίεση  (αλλάζει ο καιρός).

Ειδικά μετά από τραυματισμό μαστίγιου οι σπονδυλικές αρθρώσεις δεν λειτουργούν σωστά και έχουμε ερεθισμό τόσο των μηχανουποδοχεων όσο και των αυχενικών ριζών. Αυτός ο αυχενικος τραυματισμός μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα πολλά χρόνια μετά το ατύχημα γι’αυτο ο επαγγελματίας υγείας πρέπει να παίρνει σωστό και λεπτομερές ιστορικό από τον ασθενή..

Η εμπλοκή των αυχενικών ριζών Α1-Α2-Α3 μπορεί να προκαλέσει πόνο, δυσκαμψία ,διαταραχή  στην όραση (στο 20% των ασθενών),τάση για εμετό ,ίλιγγο κλπ.
Πολλά από αυτά τα συμπτώματα δημιουργούνται από την εμπλοκή της σπονδυλοβασικής αρτηρίας που περνάει μέσα από τους Α1,Α2 αυχενικούς σπονδύλους
Και αρματώνει τον εγκέφαλο μαζί με τις καρωτίδες.
Η εμπλοκή των κατωτέρων αυχενικών ριζών Α5,Α6,Α7 είναι αυτές που δημιουργούν τα συμπτώματα στους ωμούς και τα μουδιάσματα στα δάχτυλα…
Η καλύτερη διάγνωση γίνεται με την κλασσική ακτινογραφία εκτός αν υπάρχει πρόβλημα σε δίσκο και τότε συστήνεται μαγνητική τομογραφία.
Αυτές οι εξετάσεις όμως δεν δείχνουν την εμπλοκή της σπονδυλικής αρτηρίας που είναι το αίτιο του πονοκεφάλου και ιλίγγου .
Η λύση έρχεται από την Αμερική και ονομάζεται Δερμογραφία και εκτελείται από το τελευταίας τεχνολογίας μηχάνημα INSIGHT και αποτελείται από μια ειδική θερμική κάμερα που ανιχνεύει διαφορές θερμοκρασίας στην σπονδυλική στήλη. και τα καταγράφει σε ειδικό λογισμικό.
Πρώτος ο Ιπποκράτης παρατήρησε αυτές τις αλλαγές στην θερμοκρασία στα επίπεδα της σπονδυλικής στήλης και τοποθετώντας λάσπη πάνω στα σώματα των ασθενών ,εντόπιζε τα προβληματικά σπονδυλικά επίπεδα βλέποντας που η λάσπη στεγνώνει πρώτα (αυξημένη σωματική θερμοκρασία δηλώνει ερεθισμό νεύρου και φλεγμονή)
Η επαναστατική αυτή μέθοδος γλυτώνει τον ασθενή από την πολυφαρμακία και τις λάθος διαγνώσεις και του προσφέρει καλύτερη ποιότητα ζωής.

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου