ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΒΗΜΑΤΑ

Μοίρασε το

«Σήμερα περισσότερο από ποτέ, η Ελλάδα έχει ανάγκη να ξεπεράσει τα αδιέξοδά της και να ανοίξει την πόρτα στο μέλλον» ανέφερε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της ομιλίας του στο 11ο ετήσιο συνέδριο Greek ICT Forum.

Στην ομιλία του ο κ. Παπανδρέου ανέπτυξε τους στρατηγικούς στόχους της κυβέρνησης σχετικά με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, τις επικοινωνίες και την ευρυζωνικότητα. «Προσωπική μου πίστη», τόνισε, «ότι η πληροφορική και η τεχνολογία μπορούν να αλλάξουν δομικά τη χώρα, αλλά και τη ζωή μας προς το καλύτερο. Ότι μπορούν να καταστήσουν τους πολίτες ισχυρούς, μπορούν να τους δώσουν τη δύναμη της γνώσης και να ανοίξουν το δρόμο για ίσες ευκαιρίες παντού και για όλους». Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό η κυβέρνηση θα κινηθεί σε τέσσερις άξονες:

Πρώτιστα θα επιχειρηθεί η  διεύρυνση του δικαιώματος και η δημιουργία ικανότητας πρόσβασης, όλων των πολιτών, όπου και αν διαμένουν, και όλων των επιχειρήσεων όπου και αν εδρεύουν, σε δίκτυα υψηλής ταχύτητας.

Δεύτερον, θα επιδιωχθεί η επιστροφή όλων των δημόσιων πληροφοριών στο κοινωνικό σύνολο. Οι πόροι δηλαδή των δημόσιων πληροφοριών θα απελευθερωθούν σε μια ανοιχτή διαδικτυακή πλατφόρμα.

Επειτα, στόχος είναι η ολοκληρωμένη μηχανογράφηση και ψηφιοποίηση στον δημόσιο τομέα καθώς και η εισαγωγή και ανοιχτού λογισμικού στη Δημόσια Διοίκηση και την εκπαίδευση.

Τέλος, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για μετάβαση από την προμήθεια εξοπλισμού και λογισμικού στην παροχή υπηρεσιών.

«Η φιλοσοφία των παρεμβάσεών μας» τόνισε ο κ. Παπανδρέου, «στοχεύει στη δημιουργία ενός διαφορετικού κράτους. Ενός κράτους, που συντονίζει επιτελικά, που αποκεντρώνει συστηματικά πόρους και εξουσίες, αλλά και ταυτόχρονα που αναπτύσσει τις νέες υποδομές, αυτές που διαμορφώνουν τις προϋποθέσεις για μια πιο αποτελεσματική Δημόσια Διοίκηση, που συμβάλλει στην ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας, έτσι ώστε οι παρεμβάσεις μας να αντιμετωπίζουν την ανάπτυξη της τεχνολογίας όχι ως αυτοσκοπό, αλλά ως βασικό στόχο, για να περάσουμε από το ψηφιακό χάσμα στην ψηφιακή αλληλεγγύη και ανάπτυξη. Δηλαδή, να οδηγήσουμε την Ελλάδα και τους πολίτες μας σε θέση ισχυρή μπροστά στις εδώ και πολύ καιρό ορατές προκλήσεις της ψηφιακής εποχής».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου