ΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΑΔΥΝΑΤΙΖΟΥΝ

Μοίρασε το

Νόστιμα και υγιεινά, τα γαλακτοκομικά έχουν πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό και επιπλέον συμβάλλουν στην απώλεια βάρους.

Σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποίησαν Αυστραλοί επιστήμονες  από το πανεπιστήμιο Curtin University of Technology οι άνθρωποι που έχουν εντάξει στο καθημερινό τους διαιτολόγιο  το τυρί και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα χάνουν περισσότερα κιλά.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, οι ειδικοί  ζήτησαν από τους εθελοντές να ακολουθήσουν μια διατροφή χαμηλή σε θερμίδες. Στο διατροφικό μοντέλο περιλαμβάνονταν σε διάφορες ποσότητες τυρί, γιαούρτι και γάλα με χαμηλά λιπαρά.

Όσοι εθελοντές αύξησαν την κατανάλωση γαλακτοκομικών από τρεις σε τέσσερις μερίδες έχασαν περισσότερα κιλά. Επίσης, είχαν χαμηλά επίπεδα αρτηριακής πίεσης, λιγότερο λίπος στην κοιλιακή χώρα και λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρδιολογικά προβλήματα και σακχαρώδη διαβήτη.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη, γεγονός που συμβάλλει στο αίσθημα κορεσμού και επιταχύνει τον μεταβολισμό του οργανισμού. Αναφέρουν, ωστόσο, ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στην ποσότητα που καταναλώνουμε αλλά και την περιεκτικότητα των προϊόντων σε λιπαρά.

Τέλος, τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι καλή πηγή ασβεστίου και βιταμινών. Ωστόσο, τα τυριά ενδέχεται  να περιέχουν μεγάλες ποσότητες νατρίου, γι’ αυτό καλό είναι πριν τα βάλουμε στο τραπέζι μας να διαβάζουμε με προσοχή την ετικέτα τους. 

 


 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου