Η ΑΣΚΗΣΗ ΧΑΡΙΖΕΙ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ

Μοίρασε το

Θέλετε να τα έχετε καλά με τον εαυτό σας; Αφήστε τον καναπέ και εντάξτε την άσκηση στην καθημερινότητά σας.

Δεν χρειάζεται να «πέσετε με τα μούτρα» και να ξημεροβραδιάζεστε στο γυμναστήριο αφού όπως αναφέρει νέα επιστημονική έρευνα αρκεί μια μέτρια σωματική εξάσκηση για να ανεβείτε… στα μάτια σας.

Η μελέτη που διεξήχθη από τις Χίδερ Χάουζενμπλας και Άνα Κάμπελ του πανεπιστημίου της Φλόριδα, ανέλυσε όλες τις μέχρι τώρα έρευνες που έχουν γίνει σχετικά με τη σχέση της σωματικής άσκησης και της ψυχολογίας των ανθρώπων.

Οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η φυσική δραστηριότητα έχει σημαντικό αντίκτυπο στην ψυχολογία του αθλούμενου καθώς βελτιώνει την αυτοπεποίθηση, την αυτοεκτίμηση αλλά και την ικανοποίηση με τον εαυτό. Μάλιστα, σύμφωνα με τους ειδικούς η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Οι άνθρωποι νιώθουν ήδη καλύτερα από τη στιγμή που παίρνουν την απόφαση να ασκηθούν.

Πάντως τα νούμερα είναι ανησυχητικά. Οι περισσότεροι ενήλικοι (γύρω στο 60% σύμφωνα με τις έρευνες) δηλώνουν ότι δεν τους αρέσει το σώμα τους. Προκειμένου να βελτιώσουν την εικόνα τους και σπαταλούν ολόκληρες περιουσίες σε γυμναστήρια, ινστιτούτα και χάπια αδυνατίσματος, κρέμες, χειρουργικές επεμβάσεις κ.ά.

Μην βιαστείτε να συμπεράνετε ότι τα παραπάνω αφορούν τις γυναίκες. Ανικανοποίητοι -ή ακόμα και δυστυχισμένοι- με το σώμα τους, νιώθουν και οι άνδρες. Μάλιστα η κακή σχέση με τον καθρέφτη ξεκινά από την παιδική ηλικία. «Ήδη από τα πέντε τους χρόνια τα παιδιά λένε ότι δεν τους αρέσει το σώμα τους» αναφέρουν οι ερευνήτριες.
Η μελέτη κατέληξε ότι τα ψυχικά οφέλη είναι ανεξάρτητα από τη διάρκεια, την ένταση ή το είδος της σωματικής άσκησης. Ακόμα και σύντομες, σχετικά χαλαρές ασκήσεις, που όμως γίνονται με μια συχνότητα, αρκούν για να βελτιώσει κάποιος την εικόνα του εαυτού του και συνεπώς να νιώσει καλύτερα στη ζωή του.

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου