ΑΝΤΙΣΤΡΕΣ ΠΕΠΟΝΙ

Μοίρασε το

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι ανακάλυψαν έναν φυσικό τρόπο για την καταπολέμηση του στρες. Ποιός είναι αυτός; Ενα ένζυμο που υπάρχει στο πεπόνι και ονομάζεται υπεροξειδική δισμουτάση. Αυτό το ένζυμο πιστεύεται ότι έχει σημαντικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες που εμποδίζουν την καταστροφή των ιστών του σώματος.

Οι Γάλλοι ερευνητές χορήγησαν σε 35 εθελοντές κάψουλες με το ένζυμο και διαπίστωσαν ότι οι εθελοντές ανέφεραν ότι αντιμετώπισαν λιγότερα συμπτώματα στρες και κόπωσης σε σύγκριση με τους εθελοντές, στους οποίους χορηγήθηκε ψευδοφάρμακο.

Με τη χορήγηση του ενζύμου οι συμμετέχοντες μπορούσαν να συγκεντρωθούν πιο εύκολα σε αυτό που είχαν να κάνουν και περιορίστηκε η ευερεθιστότητά τους. Επίσης το ένζυμο πιστεύεται ότι τους βοήθησε και στις διαταραχές ύπνου που αντιμετώπιζαν. Η έρευνα των Γάλλων ειδικών δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση BioMed Central.  

Οι επιστήμονες επισημαίνουν πως χρειάζεται να γίνει μεγαλύτερη έρευνα για να επιβεβαιωθούν οι θετικές επιπτώσεις του πεπονιού στο στρες. Αυτό για το οποίο εμφανίζονται πάντως περισσότερο βέβαιοι είναι ότι το ένζυμο υπεροξειδική δισμουτάση βοηθά στον περιορισμό της βλάβης που προκαλείται από το οξειδωτικό στρες- χημική διαδικασία κατά την οποία απελευθερώνονται οι βλαβερές ελεύθερες ρίζες στους ιστούς του σώματος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου